Fråga:
Felaktigt hävdade nuvarande lön högre än faktiskt i en intervju och nu blir jag ombedd att få en löneblad
Hungry Mind
2017-07-12 18:23:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag gick på en intervju och berättade att min lönförväntning är X +. De frågade min nuvarande lön och jag sa Y (faktiskt har jag Z-lön som är mindre än Y men jag känner att jag är underbetald i nuvarande företag).

Sedan efter några dagar erbjöd de mig en lön som motsvarar min nuvarande lön. Erbjudandeposten innehöll inte heller någon minimiåtagandeperiod. Jag svarade dem att jag kostar mer med tanke på min erfarenhet och vill ha minst X (X> Y).

De krävde en teknisk teknisk intervju där jag gjorde det bra. Den här gången nämnde de att de också vill ha minst ett års minimiåtagande, medan det inte fanns något tal om engagemang i deras ursprungliga erbjudande. De bad mig också att presentera mitt nuvarande löneblad som bevis på min nuvarande lön (som uppenbarligen är lägre än vad jag hävdade) och att om jag kunde fastställa min nuvarande lön till Y, kunde jag få den förväntade lönen (X).

Nu kan jag självklart inte visa dem min löneblad som är mindre än jag hävdade så hur ska jag gå vidare? Ska jag avvisa erbjudandet med någon annan anledning (som minimiklausulen) eller?

Dessutom, eftersom det inte finns någon "HR" i företaget, intervjuade chefen för ingenjörsavdelningen mig. Korsade han några linjer genom att fråga efter min lönebil eller annars skulle han förväntas hantera det på ett annat sätt än han gjorde?

Något förslag på hur ska jag hantera den här situationen?

Jag tänker på följande alternativ:

 • Avvisa erbjudandet under förevändning av den minimiåtagandefråga som kom upp just nu (efter att inte ha fått veta om det, varken i den första intervjun eller det ursprungliga erbjudandet)
 • Berätta för dem att jag pratade med nuvarande HR / granskade mitt nuvarande kontrakt och att jag inte kan dela lönebladet på grund av sekretess.

Vad tror du att några andra alternativ kan vara?

Rensa luft:

X -> min förväntade lön

Y -> Jag sa att jag har detta belopp av aktuell lön

Z -> Min faktiska nuvarande lön

Kommentarer är inte för längre diskussion;den här konversationen har [flyttats till chatt] (http://chat.stackexchange.com/rooms/62081/discussion-on-question-by-hungry-mind-falsely-claimed-current-salary-higher-than).Massor av bra "svar" i kommentarer istället för svarsfältet ..
Vilket land är det här?Det är viktigt för att känna till lokala seder och lagar relaterade till integritet.
Kommentarer har rensats igen.** Det finns [ett chattrum för den här frågan] (https://chat.stackexchange.com/rooms/62081) om du vill diskutera det. ** Innan du kommenterar, fråga dig själv om du skulle använda kommentarfunktionen [fördess avsedda syfte] (https://meta.stackexchange.com/a/19757/260382) och ha vår policy [Be Nice] (http://workplace.stackexchange.com/help/be-nice) i åtanke.Kommentera inte för att tukta, ventilera, dela din egen åsikt eller för att svara på frågan.
Seriöst vill du fortfarande jobba där när du har lärt dig att det är hur de behandlar människor?Kom bara bort där när de till och med visar tecken på sådana metoder för att låga dig.
Nitton svar:
user73742
2017-07-12 18:34:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tycker att det är väldigt fräckt att be om en lönestub. Ingen aning om det är olagligt men det spelar ingen roll.

Jag skulle helt avslå en sådan begäran. Säg bara "nej, jag ger dig inte min löneblad" och låt dem svara på något sätt. Gå inte in i en diskussion om varför du inte ger det, säg bara "nej".

Det är bäst att avstå från att prata om din nuvarande lön, eftersom den inte är riktigt relevant och vanligtvis används av arbetsgivaren att känna "hur låg du kommer att gå". Ja, de frågar ofta, men det är att föredra att skjuta tillbaka och begränsa löneförhandlingarna till vad du ber om och vad de erbjuder för den nya positionen.

På det sättet kommer du aldrig att stöta på en sådan situation igen.

På samma sätt, med erbjudandet totalt, om du inte vill acceptera, säg bara nej. Du behöver inte förklara i detalj, bara säg att du inte är intresserad av att acceptera jobbet.

En tydlig anledning som "" Jag är ledsen, min arbetsgivare anser att löneposter är privata företagsuppgifter som jag kanske inte avslöjar "som @Richard U föreslog är mycket mer tillfredsställande ett svar och lämnar inte utrymme för misstolkning.
@Leon som inte är en dålig motivering, * om det är sant *.Att stapla ett annat mindre än sant uttalande ovanpå detta kommer inte att hjälpa.Det är vanligt att fordringsägare, potentiella hyresvärdar etc. ber om en lönestub, och det är absolut vanligt att tillhandahålla en, så jag tror att den här förklaringen kommer att låta väldigt fiskig.
@user73742 Löneregister är alltid privata och konfidentiella.Att säga att det aldrig är en lögn.
Kommentarer är inte för längre diskussion;den här konversationen har [flyttats till chatt] (http://chat.stackexchange.com/rooms/62116/discussion-on-answer-by-user73742-falsely-claimed-current-salary-higher-than-act).
Vårt företag går till och med så långt att det anges i våra kontrakt, att vi inte kan diskutera eller avslöja vår lön till anställda och / eller tredje part.@user73742 Detta är ingen kreditgivare eller hyresvärdsrevision där du måste bevisa din inkomst, det här företaget kommer inte att sälja dig någonting eller förväntar dig att du ska ge dem regelbundna betalningar.
@RichardU De är privata, men de är inte konfidentiella.Åtminstone inte i alla länder och jag tvivlar också på ditt.
@RichardU: Så är inte nödvändigtvis fallet.Sekretess för löneinformation går hela vägen från att din lön uttryckligen förklaras som affärshemlighet till att din lön är öppen för att kontrollera för alla, eftersom den baseras på en fast tabell som är allmänt tillgänglig.Och dessutom finns det säkert en klyfta mellan vad som lagligen förväntas av många arbetsgivare (lön hålls konfidentiell) och vad som accepteras av samhället (tar viss frihet att följa den begränsningen, annars skulle vi inte ha överflöd av information omgenomsnittliga löner som sammanställs av olika organisationer).
Visst i Storbritannien förväntas du mycket lämna skatteinformation till din nya arbetsgivare om hur mycket du har tjänat under det aktuella skatteåret från din tidigare arbetsgivare ... så att din nya arbetsgivare kan beskatta dig korrekt.Om så är fallet i din jurisdiktion kommer din blivande arbetsgivare antingen att veta att du har ljugit eller att du måste förvärra din lögn genom att inte producera pappersarbetet.Oavsett, skattemyndigheterna kommer att tillhandahålla det så småningom så att din lögn kommer att upptäckas.
@JohnHamilton Dessa policyer är olagliga i USA.Arbetsgivare kan inte hindra dig från att diskutera din lön.Även om det är i en NDA som du undertecknade.
@Kevin Jag ser inte USA någonstans i själva frågan eller i kommentarerna, så din poäng verkar verkligen onödig.USA är inte hela världen och arbetsgivare kan göra olika saker i olika länder.
@JohnHamilton Ja, jag inser att USA inte är hela världen.Om jag inte gjorde det skulle jag inte ha specificerat.Det är dock en stor del av användarna på stackoverflow baserade i USA och eftersom dessa policyer är vanliga och många människor inte inser att de inte är lagliga, ville jag dela information som jag trodde skulle vara till hjälp.
@RichardU detta uttalande är felaktigt.Mitt första företag från college (100 000 + antal personer multinationellt, så du vet bara att de hade en hel avdelning ägnad åt att räkna ut detta) låt oss alla veta i orientering att de bara någonsin skulle dela exakt tre delar av information om dig med förfrågare - dinstartdatum, ditt slutdatum och din slutlön.
@RichardU Min lön är en fråga om offentlig rekord.
@Kevin Jag vet i USA att du har rätt att diskutera din lön med dina kollegor, men har du rätt att diskutera det med andra parter som inte är medarbetare eller fackföreningsrepresentanter?
Chris E
2017-07-12 19:08:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Ljug aldrig. Du behöver inte frivilliga sanningen och du behöver inte snedställa saker på ett unyanserat negativt sätt. Men att ligga direkt kommer att bita dig i röven oftare än inte, så småningom. Jag hoppas att du har lärt dig det.
 2. 30+ år på arbetsmarknaden och jag har aldrig blivit ombedd att tillhandahålla en lönestub. Det här är inte bara atypiskt, det är (nästan) okänt.
 3. Det finns ingen omständighet att jag skulle ge en lönekapacitet till en blivande arbetsgivare. Ingen.

Du har få alternativ (som påpekats). Låt mig berätta hur jag skulle hantera det.

Jag uttrycker förvåning och besvikelse. Jag skulle också, med en inställning av rättfärdig indignation, uttrycka chock över att de i grunden kallar mig en lögnare. Jag skulle säga till dem: "Jag förstår att du vill ha det, men om detta är ett krav måste jag ge jobbet vidare eftersom det inte bara verkar som om vi skulle börja utan förtroende utan som en fråga i princip delar jag inte den informationen med någon, och jag skulle inte heller göra det efter jobbet. "

Låt mig upprepa att detta är vad jag skulle berätta för någon och jag skulle aldrig ljuga om min lön. Det kallar dig en lögnare och det börjar jobbet på en grund av misstro .

Om du vill anställa mig måste det finnas lite förtroende och om du vill ha min lönestubbe så är det förtroendet redan borta, om inte från dem så säkert från mig.

Kommentarer är inte för längre diskussion;denna konversation har [flyttats till chatt] (http://chat.stackexchange.com/rooms/62117/discussion-on-answer-by-christopher-estep-falsely-claimed-current-salary-higher).
Joe Strazzere
2017-07-12 19:35:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nu kan jag självklart inte visa dem min löneblad som är mindre än jag hävdade, hur ska jag gå vidare?

Verkar som om dina alternativ är:

 • Väg bara att visa din löneblad och hoppas att de kommer att ge dig jobbet ändå inte tillåtet att visa dem din löneblad, hoppas att du inte fastnar i dina tvilling lögner och hoppas att de kommer att ge dig jobbet ändå
 • Medge din lögn, visa dem lönebladet och hoppas att ge dig jobbet ändå
Om han verkligen är så bra som han säger säger han att han är MED erfarenhet för att säkerhetskopiera det.Det sista alternativet du listade ska fortfarande fungera.
Jag tror att poängen jag försöker köra hem är att han sa att jag är den absolut bästa inom sitt område.Om detta faktiskt är sant, borde det inte vara något problem när han bevisar det för dem och blir rent.När allt kommer omkring är han bäst.
Det var i kommentarerna, det flyttades till chatt.men jag håller med, en gång en boll alltid en lögnare.
Inte bara det, han övervägde bara att erkänna lögnen ** när han blev fast **.Ingen intelligent anställningsansvarig skulle anställa någon som erkände en lögn efter att ha blivit besatt.Som jag skulle säga till mina barn, "Du är inte ledsen för vad du gjorde, du är ledsen att du blev fångad. Om du verkligen var ledsen för det du gjorde, skulle jag inte ha * haft * att fånga dig."
@ChristopherEstep Glad att veta att jag inte är den enda som måste ha den exakta samma diskussionen med sina barn.;-) Även om jag håller med om att O.P. inte borde ha ljugit, känner jag också att de inte borde ha varit i stånd att göra det i första hand.Ja, de kunde ha hanterat det bättre, men det är inte i närheten av samma sak som att ljuga om erfarenhet.
@JoeStrazzere Ja, frågad om aktuell lön eller lönehistorik.Intervjuer gör naturligtvis intervjupersoner nervösa, särskilt när man diskuterar lönehistorik eftersom du vet att det är ett spel och ingen vill känna sig lurad.Det liknar processen att köpa en ny bil och försöka förhandla om priset.Återigen säger jag inte att det var rätt eller bra att O.P. ljög, bara att det inte skulle bedömas på samma nivå som att ljuga om saker för att få jobbet.O.P. kunde ha gjort bättre, men söker åtminstone råd och försöker få en bättre riktning.
@SaggingRufus Om de skulle ljuga om sin lön för att få en högre, hur kan du tro dem när de säger att de är bäst i branschen?
@jpmc26 Hur kan du tro * någon * som säger att de är bäst i fältet?Du kommer förmodligen att behöva kontrollera detta noggrant ändå.Jag skulle aldrig lita på någon som säger till mig en sådan sak, av många skäl.De behöver inte ens ljuga, de flesta av dessa människor överskattar bara sin kompetens eller underskattar andras kompetens.(När allt kommer omkring finns det bara en bästa person i ett fält, och alla andra inte.)
@Nebr Du är ute efter något, men egentligen gick du inte tillräckligt långt.;) Det finns inte en enda "bästa" person inom något område.Alla kommer att ha en lite annan uppsättning kunskaper och förmågor oavsett hur bra du är, och det "bästa" beror väldigt mycket på detaljerna i det och problemet.Och jag misstänker att de verkligt högsta personerna inom området skulle känna igen detta faktum och skulle veta bättre än att ens kalla sig bäst.(Kanske "en av de bästa.") Min poäng var mer: "De ljög en gång. Hur kan du ta dem på deras ord angående ett ännu mer tvivelaktigt påstående?"
@jpmc26 Jag förstår din poäng.Vad jag ville säga var bara att jag inte skulle ta någon i deras ord angående ett tvivelaktigt påstående, så frågan om att de ligger någon annanstans är inte särskilt relevant för mig i en sådan situation.
Den sista (erkänn lögnen) är inte riktigt ett alternativ.Det här är inte ett äktenskap - det är en förhandling om jobb.Vid denna tidpunkt har OP två alternativ: gå bort ... eller begrava det.Begrava den med en spade och begrava sedan spaden.
@Omegacron Det är definitivt ett alternativ.Det är mycket icke-idealiskt och kommer nästan definitivt inte att ge dig ett jobb;men det är ett alternativ.
Femte alternativet: lär dig att använda GIMP eller någon annan bildredigerare och ge en falsk stub.: P ** Jag skojar, förstås! **
@AndreaLazzarotto Du kanske skojar, men det finns [ett svar] (https://workplace.stackexchange.com/a/94914/16724) här som antyder just det ...
Solomon Rutzky
2017-07-12 22:15:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är inte särskilt ovanligt att man blir frågad om lönehistoriken eftersom de försöker mäta förväntningarna. Jag tycker att det är en helt omogen, BS, inte genomtänkt metod, men jag får en känsla av att det hade varit så vanligt ett tag att människor gör det för att de inte vet bättre och inte har tänkt för mycket om det. Eller kanske läser de en blogg som säger att alla coola barn frågar om lönehistorik och det är tillräckligt bra för dem. Jag tror dock inte att jag någonsin har hört talas om någon som begär en löneblad. Min erfarenhet har varit att det helt enkelt var tomt att fylla i jobbhistorikavsnittet i ansökan.

Som nämnts i minst ett annat svar borde du förmodligen inte ha förfalskat information i det första plats. Men det betyder inte att du behöver avbryta processen just nu. Detta är ett tillfälle att ha en bra diskussion med chefen för teknik för att antingen förbättra situationen eller åtminstone ta reda på att detta inte är rätt plats för dig.

Jag skulle verkligen vägra att ge dem varje löneblad eller lönestub eller dokumentation som "bevis". Faktum är att de har arbete som behöver göras och det är värt en viss summa pengar för företaget att få det arbetet gjort (naturligtvis inom ett litet intervall). Din förmåga att upprätthålla ditt slut på avtalet (dvs. jag tillhandahåller arbetskraft för en viss ersättning) är inte beroende av hur mycket pengar du tjänade tidigare. Antingen kan du göra jobbet eller inte.

Så du måste ha en diskussion med teknikchefen (inte e-post; det måste vara en realtidsdiskussion, helst personligen eller åtminstone via telefon) om denna begäran. Du måste förklara att du inte kommer att tillhandahålla lönebladet eftersom de inte borde ha begärt det först ** . Du bör fråga honom hur den informationen är relevant för denna process. Och om den här personen fortsätter att trycka på det, om du kan göra det på ett icke-stridigt sätt, fråga dem hur, om lönen de erbjuder kan förändras baserat på en faktor som inte är relevant för själva jobbet, kan lönesumman som erbjuds ändras också baserat på ditt kön, ålder, ras, etc? Det är också faktorer som är irrelevanta för din förmåga att utföra detta jobb, och om de kommer att vara subjektiva på en nivå, kan du lita på att de inte är subjektiva på de andra nivåerna? Färdighet och erfarenhet påverkar hur produktiv du kan vara, och det är därför vettigt att betala mer för en mer skicklig och / eller erfaren kandidat, men lönehistoriken korrelerar inte direkt med varken skicklighet eller erfarenhet, och så det ska inte användas för att mäta sådana saker.

Så igen, ha en konversation för att förklara att du inte kommer att tillhandahålla det eftersom du ska få kompensation för vad du ska göra för dem, inte för vad du gjorde för tidigare arbetsgivare. Och om denna tekniska chef säger att det är ett hårt krav att du ger detta bevis, kan du artigt avbryta intervjuprocessen och förklara att ett sådant krav indikerar för dig att detta inte är ett företag som strävar efter att behandla sina anställda rättvist, och att om det är så intervjuprocessen fungerar, är du inte övertygad om att när det är dags för din årliga granskning att du kommer att utvärderas utifrån vad du faktiskt gjorde snarare än någon annan godtycklig faktor. / p>

** Eftersom du redan har svarat på deras fråga om tidigare lön, kan du behöva räkna med att tillhandahålla "felaktig" information på grund av att du vet hur den skulle användas och att du inte vill ha underbetald tidigare till gör att du blir underbetald igen. Du kan förklara att en del av varför du söker en ny befattning beror på att du har underbetalt, och så gav du dem det belopp som du borde ha fått betalt. Och om de är villiga att betala X om du kan bevisa att du gör Y, borde de vara villiga att betala X period , End.Of.Discussion.! Visst, du kanske har att göra med människor som har en smal / omogen världsbild som själva kan känna sig "lurade" för att ge någon en enorm löneökning (i vilket fall vill du verkligen arbeta för dessa människor?). Eller omvänt kan du hantera människor som har goda huvuden på sina axlar och inser att det att betala människor vad de är värda hjälper när det gäller kvarhållande av anställda. För att inte tala om att i de fall där man betalar någon för vad jobbet är värt resulterar det i en väsentlig höjning på grund av att personen tidigare varit för låg, att det är mycket troligt att personen kommer in med en mycket positiv attityd, får mycket arbete gjort och uppskattar företaget tillräckligt för att stanna ett tag. Men med tanke på att de ber om en löneblad är det mer troligt att den förra. Men hej, ingen skada att ha den diskussionen ;-).


Jag har själv varit i den här situationen. Jag hade tillbringat sju eller åtta år på nystartade företag, som jag var medgrundare av, varför jag fick minst betalt eftersom alla anställda var tvungna att erbjudas marknadslön. Att fylla i en lönehistoria skulle (ganska orättvist) göra mig i en enorm nackdel. Så jag lämnade bara rutorna i applikationen tomma, och om företaget kände sig starkt om det kunde de fråga, annars kunde de ignorera det. En gång intervjuade jag på ett företag där HR-personalen var utanför staden på grund av ett nyligen förvärv och så tog en VP of Engineering den delen av intervjuprocessen. Den här personen bad om min tidigare lön. Jag frågade "Hur är det relevant? Ska du inte betala mig vad jobbet är värd?" Till vilken den här personen svarade: "Det är relevant för om du gjorde mycket mer än intervallet för den här positionen, skulle du inte acceptera lönesänkningen. Och om du gjorde betydligt mindre än intervallet för den här positionen så skulle {något_dumt_det_I_cannot_remember}." Deras resonemang var mycket bristfälligt på båda punkterna. Människor tar ofta lönesänkningar av olika skäl, och det är upp till kandidaten, inte den potentiella arbetsgivaren, att avgöra om en lönesänkning är acceptabel eller inte.

Jag vill också ha en Ferrari och ett jobb med flera miljoner, och jag är ganska säker på att jag inte får något.En intervju är ett affärsförslag att köpa / sälja din tjänst till marknadsmässiga priser, du bör inte volontär din nuvarande lön.Du lämnar ditt nuvarande jobb eftersom du inte är nöjd med det.Till någon chef som ber dig lön, fråga honom om han är villig att frivilligt också.Det låter inte rimligt.
"Om du gjorde mycket mindre än räckvidden för denna position skulle vi betala dig mer än vi vill."
@RuiFRibeiro Ja, exakt!Lönehistorik har inget att göra med vad kandidaten tar med till bordet.Och att fråga om det är i huvudsak att säga, "vi försöker att låga dig, så snälla hjälp oss med det."Ingen tärning!;-)
@immibis Ja, det är i princip vad den här personen berättade för mig, även om de sockerbelagde det ganska mycket.Jag önskar att jag kunde komma ihåg den exakta formuleringen.De försökte få det att låta som det här är vad människor som vet vad de gör gör, men det var bara en av flera pompösa saker som den här personen sa.
Adam Davis
2017-07-13 00:45:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

om jag kunde fastställa min nuvarande lön till Y, kunde jag få den förväntade lönen (X).

Detta bör ses som en stor röd flagga och vid denna punkt föreslår jag starkt att du söker någon annanstans. Du behöver inte motivera dina löneförväntningar baserat på något annat än dina kunskaper och erfarenheter.

Det faktum att de öppet säger till dig att deras erbjudande beror på vad du har gjort tidigare antyder antingen 1) de vet inte ditt värde och letar efter bekräftelse utifrån eller 2) de är inte intresserade av att betala ditt värde, bara det minsta de kan komma undan med.

I båda fallen är det inte troligt att arbetsmiljön kommer vara en bra, eftersom du förmodligen kommer att uppmanas att upprepa ditt värde gentemot företaget upprepade gånger.

Som sagt, jag håller med andra här som föreslår att 1) ​​du inte ljuger och 2) du delar inte din löneinformation i första hand.

Om du inte har modet att säga, "Jag tänker inte dela min lönshistorik med dig, men jag Jag letar efter en tjänst med en lön på X. " då kan du vanligtvis pacificera sådana förfrågningar med följande uttalande:

Min tidigare arbetsgivare anser att löneinformation är konfidentiell och jag kan inte dela specifika detaljer.

Som anställd måste du ofta underteckna NDA, och de flesta arbetsgivare anser att löneinformation är konfidentiell, aktivt begränsar åtkomsten till den och på andra sätt skyddar den från användning utanför HR-avdelningen.

Bill Leeper
2017-07-12 18:45:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kom dig in i ett hörn genom att göra för mycket av din nuvarande lön. I framtiden måste du hålla fast vid dina förväntningar, oavsett nuvarande lön.

Många anställningschefer vill dock ha aktuell lön. Jag är säker på att det finns några stackexchange-frågor om resonemanget bakom detta om du vill ha mer. Personligen tycker jag inte om det och har varit i den position där jag kände att jag fick kompensation. Jag har också varit tvärtom. Att vara högt kompenserad kan vara en blockerare eftersom företagens öppna position kanske inte har ett sådant sortiment.

Det är lite sent just nu, men i framtiden överdriv aldrig något som kan verifieras.

Mitt svar till dem som ber om den aktuella lönen är att ge dem demografi-parentesnumret (de är i 25 000 steg).Det hjälper att jag faktiskt inte känner till min lön utan bara om vad det är (jag har inte omförhandlat på länge och det spårar inflationen som standard).
TOOGAM
2017-07-13 11:44:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eller du kan prova den etiska vägen. Var ärlig.

Jag gjorde ett misstag när jag sa att min tidigare lön var Y. Detta är inte information jag borde ha lämnat under anställningsintervjun, och jag vägrar att ge ytterligare dokumentation eller diskussion om den informationen. Jag är fortfarande mycket intresserad av att gå vidare med anställningen med ett erbjudande om X, vilket krävs för att detta ska fortsätta.

Under inga omständigheter ge ytterligare information om detta ämne eller någon falsk information .

NoBackingDown
2017-07-13 01:36:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du definitivt vill ha det här jobbet utan att förlora en del av ditt rykte från början bör du artigt vägra att visa dem din lönestub för konfidentialitet. Detta är i allmänhet ingen lögn, eftersom lönebladet i många länder innehåller personlig information (religion, civilstånd, barn etc.). Berätta för dem att din nuvarande lön inte spelar någon roll, men att du kräver att de betalar så mycket för att få tag på dig.

Inse inte att du berättade en lögn, även om detta lätt kan hända i värme i en anställningsintervju och kan inte betraktas som en allvarlig lögn (snarare en överdrift). Antingen kommer detta att skada ditt rykte och de drar helt tillbaka erbjudandet, eller så kommer det att skada ditt rykte och de kommer att utpressa dig moraliskt och du kommer att få ett mycket lägre betalningserbjudande än du strävade efter.

Lägg inte till en annan direkt ligga ovanpå den. Kanske är de redan misstänksamma och om de blir mer misstänksamma kan det kännas motiverat att göra några utredningar. Den dubbla lögnen kan spränga upp i ditt ansikte, även efter att du har anställts för jobbet.

Jag skulle inte göra det.Förutsägbart svar med tanke på att de bad om det kommer att vara att be om bevis utan den detalj (fotokopia med den utplånad eller andra dokument).
@Stilez Bra fångst, detta kan hända.Men inte nödvändigtvis om han gör tillräckligt tydligt att han kräver x $ och ändå anser att hans nuvarande lön är obetydlig, kanske med någon form av rättfärdig indignation som rekommenderas ovan.
Harper - Reinstate Monica
2017-07-13 05:46:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Transaktionellt vill de ha din stubbe för att de vet att du ljuger eller tror att du ljuger för att lönen är högre än marknaden. Om du är dum nog att ljuga, är du också dum nog att vara helt omedveten om marknadsräntor och eventuellt ditt eget kroppsspråk / berättar.

De utmanar dig nu att dubbla ner. För att se vad du ska göra. De tittar antagligen bara på att du snurrar för skojs skull, men har också lämnat dörren öppen för möjligheten att din lön är det och kanske de missförstår vad marknaden är. Dina val är:

 • bevisa det och få dem att gå "va!"
 • Avslöja och ställ dig själv till deras nåd, se om de anser att det är en vit lögn.
 • Undvik och hoppas att de tappar det, de kommer förmodligen inte.

Jag antar att du kan trä nålen genom att säga " Y var den lön jag minns att jag fick veta vid min senaste recension. Det här är första gången jag verkligen tittade på mina lönestubbar, och nu när jag är och multiplicerar med 24 ser det inte bra ut. Saknar jag något? " Inte bra, mer av ett hagel-Mary-spel.

Vid 24?Vem får 24 löner under ett 12-månadersår?
@AndreaLazzarotto Jag har upplevt 24, 26 och 52 löneperioder per år.
Intressant.Vilket land?
@Harper - Likaså USA
AiliiddggqCMT USA också.
Bra att veta.Här skulle företag bli galna om de måste betala mer än en gång i månaden.
dlb
2017-07-15 02:08:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För dem som säger att de aldrig har blivit ombedda för lönestubbar och aldrig skulle ge dem, de har anställningshistorik om de är mycket annorlunda än många. Jag har till exempel haft amerikanska DoD-positioner som kräver ett säkerhetsgodkännande. Var och en av dessa har krävt fullständiga bakgrundskontroller som inkluderar fullständig lönehistorik. Vissa är öppna och bad om skatteregister och lönestubbar medan andra helt enkelt antog att jag visste att jag som en del av bakgrundskontrollen gav dem tillstånd att se det. Avvikelser mellan vad jag sa och vad de fann i den kontrollen skulle ha varit skäl för omedelbar uppsägning. Om det var en stor skillnad, skulle det betraktas som bedrägeri och potentiellt lagföras eftersom de har ett undertecknat juridiskt dokument från mig som anger fel siffror.

Vidare, för dessa positioner var en kredit- och finansiell kontroll obligatorisk som en nyckelkomponent i säkerhetskontrollen på grund av att oförklarlig inkomst om en säkerhetsröd flagga är överdriven skuld.

Med DoD-positioner uppstår en annan faktor genom att arbetsgivare kan krävas för att verifiera lönehistoriken om personen kommer att vara en direkträknad anställd på ett statligt kontrakt. Arbetsgivaren får erbjuda en rådande lön, men inte en inflation. Det vill säga, de kunde i grund och botten erbjuda mig vad som helst inom ett brett spektrum som rådde för min position, men det var också tvungen att uppfylla ett kriterium som inte kan vara mer än en viss procentsats över min tidigare lön om jag hade arbetat med en liknande befattning . Detta gav dem kravet att inte bara verifiera för sig själva att jag var sanningsenlig, de var tvungna att bevisa för Försvarsdepartementets revisor att de inte körde upp branschens löner genom att erbjuda massökningar för att locka anställda från sina konkurrenter och höja kontraktspriserna. / p>

I den privata sektorn hade jag en position som resulterade i att jag hanterade rörelsen av stora summor företagspengar och de program som granskade pengarna. Återigen, för säkerhet, som ett villkor för anställning var jag tvungen att godkänna fullständig ekonomisk information som gav företaget tillgång till min lönshistoria även utan stubbar, så varför skulle jag squawk? Jag behövde inte ge detta samtycke, men det var helt i deras rätt att be om det och att vägra att anställa om jag inte gav det.

Har detta företag liknande skäl att fråga? Troligen inte, men det är möjligt. Troligtvis fångade de helt enkelt antydan att OP är mindre ärlig och vill ha bevis på något sätt. De har erbjudit, visa oss att du var sanningsenlig och vi betalar dig. De bryr sig troligen inte ens om antalet, är villiga att betala, men har en aning om att du ljög. Om du ljög har de ingen anledning att tro på något annat du sa eller något du kommer att säga i framtiden, så har ingen nytta för dig. Det är en objektlektion att det inte finns något som en liten lögn i en intervju, och om det är ett verifierbart objekt kan du betala priset. Som någon som har varit på uthyrningssidan kan jag säga dig att för dig skulle misslyckandet med att ta fram en lönestub som matchade det du sa vara slutet på berättelsen.

Shawn V. Wilson
2017-07-12 23:20:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kan inte säga att jag vet det bästa att göra, men jag skulle gärna höra att du gick tillbaka till dem och sa:

"Jag måste erkänna, när du frågade hur mycket jag tjänade tidigare överdrivit jag beloppet. Jag är ledsen för det, men för att vara ärlig var jag rädd att om jag berättade för dig det verkliga beloppet skulle du ge mig ett för lågt erbjudande . Jag har hört att det händer och jag känner verkligen att jag är värd X. "

" Jag skulle inte bli förvånad om du inte längre är intresserad av mig, men om du av en eller annan slump är , Jag gjorde faktiskt Y. Men jag är rädd att jag inte känner mig bekväm att visa dig min löneblad. "

" Återigen ber jag om ursäkt för att jag inte varit helt ärlig förut. "

Meningen "Jag är inte bekväm ..." var * underförstådd * för att sluta med "... så jag tänker inte göra det."Jag antar att jag inte är så bra på att antyda saker!
Jag skulle starkt rekommendera att inte gå med detta förslag.Detta sätter dig på bakfoten och får dig att se ut som en idiot.
Jag är inte säker på vad "på baksidan" betyder, men om du säger att OP förmodligen inte skulle få jobbet - ja, jag visste det.Jag föreslår att han är ärlig och accepterar konsekvenserna.Var jag inte klar över det?
@SolutionYogi OP är inte på farleden, han är i sandfällan.Shawn förslag är inte mycket av en distansklubb, men det är en sandkil, kommer att få dig ut ur ett hål.Det är en sportmetafor, som "back foot. * Google it. *
@Harper.Jag förstår.Varför sa inte SolutionYogi det helt enkelt?
* Varför * skulle du älska att höra detta?Beror det på att du är en rekryterare som vill säga upp OP som kandidat?
@ShawnV.Wilson faktiskt, jag håller inte med solutionyogi, så jag försvarar dig faktiskt.Solutionyogi säger "det är dåligt att säga eftersom det sätter OP på baksidan", jag säger att OP redan är!När det gäller den sista biten retar jag dig mindre för att du inte känner till sportmetafor och mer för att inte googla det du inte vet.Det lönar sig att berika din ordkraft.
Jag tror att denna nivå av underordnad uppförande är krånglig och inte till hjälp i löneförhandlingar.
@ShawnV.Wilson Som Harper sa, "På bakfoten" är sportmetaforen som betyder "outmanövrerad av en konkurrent eller motståndare;i en nackdel. '.Jag håller inte med detta svar eftersom det absolut inte finns något positivt resultat att följa det.Det är bättre att bara säga "Nej" (utan förklaring) när du blir ombedd till lönestoppet.
@Harper Jag förstår det;Jag skämtade själv!
@immibis Nej, jag är inte en rekryterare.Men jag är en kristen som tycker att det är bäst att vara ärlig och erkänna sina misstag.Kommentarerna som har sagt att det här är en dålig strategi saknar poängen: Jag tycker att OP: n borde avstå från att han * inte * får jobbet och är redo att gå vidare med gott samvete.Om han / hon är religiös kan OP vilja be att anställningschefen är villig att förlåta och kanske överväga att anställa honom / henne trots allt.
@Shawn Mycket bra poäng.Det handlar inte alltid om taktik utan också om att skydda ditt hjärta.OP var dumt att i första hand ljuga;ditt svar låter honom ta ansvar för det misslyckandet, erkänna det och vara öppen för konsekvenserna._Vad det än kan vara, eftersom ingen av oss verkligen kan veta det på förhand.Det kan vara så att han får den begärda lönen, det kan vara att de säger upp honom eller något helt annat resultat.Gud välsigna.:)
@immibis - att vara ärlig är "krånglig" nu?Om allt du bryr dig om är att få jobbet, kan du lika gärna smida lönebesked ...
@Bwmat Du pingade fel person.Men notera att intervjuare har rykte om att försöka få dig den lägsta möjliga lönen på något sätt som behövs.Om din intervjuare är så och du uppskattar ärlighet och integritet förlorar du.
Andres Riofrio
2017-07-13 04:34:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du ljög. Du gjorde något fel. Du startade ett professionellt förhållande på grund av misstro. Du kan verkligen försöka räkna ut ett sätt att vicka dig ut ur detta, men det vore bäst att acceptera konsekvenserna. Vad som går runt kommer runt.

Det är inte att säga att företaget hade rätt i att be om din tidigare lön. Men två fel gör inte rätt. Du borde ha hittat ett sätt att undvika att avslöja din tidigare lön och förankra din nya lön på vad du verkligen är värt utan att ljuga. Eftersom du inte gjorde det har du följande alternativ:

Försök att få jobbet

Vägrar att visa dem din lönestub med en annan vit lögn, i hopp om att få jobbet

Massor av människor har erbjudit råd om hur man gör det redan.

Vägrar att visa dem din lönestub utan att ljuga, i hopp om att få jobbet

Du kan vägra att visa det för dem utan att ge någon anledning, eller påstå att du inte är bekväm med att dela detta. Detta kan fungera om de inte riktigt bryr sig om lönestubben och det handlade bara om tillbörlig aktsamhet. Du kan också förgöra indignation, även om det helt enkelt fördubblas på din första lögn.

Medge att du ljög och hoppas få jobbet

Om du var blindsided av frågan när de först ställde den och du kände dig instängd av omständigheterna, kan du förklara detta. Om du medvetet valde att ljuga när de frågade, är det osannolikt att du erkänner att du får jobbet.

Gå bort

Speciellt om du inte är desperat och har råd att fortsätta leta, dessa alternativ gör att du kan ta ansvar för att ljuga.

Medge att du ljög och gå bort från jobbet

Liknar föregående alternativ, men accepterar det troliga resultatet utan att sätta dig eller rekryterarna i den obekväma positionen att fortsätta ett arbetsförhållande.

Utan att nämna frågan om lönestubben, gå graciöst bort från jobbet

Du kan använda fraser som "Jag hittade andra möjligheter" eller "Omständigheterna har förändrats och det här är inte rätt för mig längre".

Avbryt plötsligt kontakten med dem och gå bort

Detta är inte särskilt professionellt, vilket kan komma tillbaka för att bita dig, men det är det enklaste alternativet i på kort sikt.

Dwayne Charrington
2017-07-13 11:09:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Att be om bevis för aktuell lön är enligt min mening dålig. Information om marknadsräntor och löner finns där för företag att få och det är ganska lätt för ett företag att veta om någon bluffar. Jag har aldrig blivit ombedd att tillhandahålla bevis för vad jag tjänar, även om jag aldrig har ljugit om det för en arbetsgivare.

Det finns aldrig en anledning för ett företag eller en individ att be om bevis, om de tror lönen som en kandidat säger att de för närvarande tjänar är i linje med marknaden och / eller vad de är villiga att betala, det borde vara den enda avgörande faktorn.

Om du är i X-position just nu och du säger du får betalt $ 120 000 när du bara får $ 100 000, men marknaden säger i genomsnitt att någon med din erfarenhet inom ditt valda område tjänar $ 130 000, då är det ganska lätt att träna.

Att ljuga om din nuvarande lön kan vara något som många här inte håller med, men om du för närvarande får för lågt betalt jämfört med vad andra människor i din bransch är, kan jag inte se skadan personligen. Särskilt att veta att företag enkelt kan få information om marknadslön för jämförelse.

Det finns värre saker du kan ljuga om (som din erfarenhet). Jag säger inte att ljuga är okej, men på skalan av oärlighet är det ganska lågt. Slutsatsen är: om företaget är villigt att betala, vad är då skadan?

Jag delar din poäng om den lilla lönen.Faktum är att det finns länder där det är lagligt tillåtet att ligga i en anställningsintervju för någon fråga, t.ex. om en kvinna har för avsikt att snart få barn etc.
Warren Dew
2017-07-15 23:10:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I de flesta företag är lögn under intervjuprocessen skäl för omedelbar uppsägning. Dessutom kan det vara lagligt att få en högre lön som du annars skulle ha fått genom dina lögner.

Det bästa är att gå bort från jobbet. Sluta återvända sina samtal. Detta händer hela tiden när människor accepterar ett annat erbjudande.

Ljug inte igen. När du blir tillfrågad om din nuvarande lön, säg antingen "Jag tror inte att det är relevant", eller säg vad det är men säg att du tror att du får underbetalt.

Varför är det ett lagligt bedrägeri?Detta nya företag har inget att göra med hur mycket jag tjänar just nu.Jag ger min lönförväntning eftersom det är så mycket jag värdesätter mitt arbete.Om de inte har råd att betala den lönen till mig, skulle jag helt enkelt släppa den.Var det en lögn eller vad, sa han sin förväntan.Det behöver inte ha något med den aktuella lönen.Jag arbetade en gång i ett företag för en mycket låg lön för att få lite erfarenhet, sedan gick jag med på en ny plats för en bra lön.
Att ljuga för att få pengar från någon som de annars inte skulle ge dig är ganska mycket definitionen av bedrägeri, åtminstone i USA.
Finns det en politik i USA som att de bara ger "x" -beloppet mer än din nuvarande lön?Varför är den aktuella lönen viktig?Om de anser att kandidaten inte är tillräckligt kompetent för att få det belopp de förväntar sig kan de helt enkelt leta efter en annan.Är det inte?
Vissa tycker att den aktuella lönen är relevant, andra tror inte.Om du som kandidat tycker att din nuvarande lön är irrelevant kan du säga det, som jag föreslog i svaret.Läs mer i kommentarstrådarna på några av de andra svaren.
dreamer
2017-07-13 01:05:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spela bara hårdboll och ge inte lönebesked. Du påpekar att de gör en mycket ovanlig begäran (som de är) och gör det klart att du inte känner dig bekväm att följa, gör det inte uppenbart att du ljög. Känn dig inte heller dålig för att ljuga, allt detta är en del av förhandlingarna och de har förmodligen försökt att låga dig initialt lika mycket.

Nedröstad för att jag absolut tror att man ska "må dåligt för att ljuga".Även om du måste ljuga.
Bernhard Barker
2017-07-12 18:44:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dina alternativ är ungefär:

 • Kom rent , be om ursäkt och hoppas att det räcker eller acceptera deras bedömning att dra tillbaka erbjudandet. Att kunna erkänna felaktigheter och acceptera konsekvenserna av dina misstag är beundransvärda egenskaper, men det är någon som gissar om lögnen kommer att uppväga detta och dina förmågor och leda till ett erbjudande.

 • Skicka arket utan att säga något. Detta kanske fungerar om syftet bara är att bevisa att du är anställd (även om ett bättre alternativ är att se om du kan få ett enkelt bevis på anställning som inte anger din lön från din nuvarande arbetsgivare) , men om det är för att bekräfta din lön hjälper det förmodligen inte.

 • Avvisa erbjudandet av någon annan anledning. Detta hjälper dig inte alls - alla andra alternativ har åtminstone en chans att du fortfarande kommer att få jobbet. Jag antar att ett sätt att hjälpa dig är att du kan undvika att bränna broar och applicera igen senare.

 • Vägrar att tillhandahålla arket på grundval av den innehåller annan privat information eller av någon annan anledning. Detta verkar svårt att motivera, eftersom din lön, som du redan tillhandahållit, mycket väl kan vara den viktigaste informationen på arket och allt annat de sannolikt skulle få reda på om de anställer dig.

  Det kan hjälpa att försöka avleda detta mot något annat bevis på anställning (t.ex. ge dem kontaktuppgifter för någon i HR eller din chef kan bekräfta din anställning), om frågan åtminstone delvis är relaterad till att behöva bevisa anställning.

Det första alternativet är bäst, men inget av dessa är bra alternativ, eftersom du redan är i en ganska dålig position på grund av att ligga i första hand.

Allt som innebär att acceptera erbjudandet utan att säga sanningen medför en risk för att de får reda på sanningen i ett senare skede och omedelbart avslutar din anställning på grundval av att du ljög. Sannolikheten för att bli upptäckt ökar kraftigt om det belopp som du angav ligger långt utanför löneområdet för ditt företag eller område (se Glassdoor) eller om din lön kan hittas på annat sätt.

De kanske ber om din löneblad eftersom de redan är misstänkta, i vilket fall vägran helt enkelt inte kan gå bra. Eller för att det är vanlig praxis i området eller företaget, i vilket fall en vägran helt enkelt kan ta bort erbjudandet från bordet.


Det som vanligtvis rekommenderas är att helt enkelt avslå att ange din nuvarande lön under löneförhandlingar för ett erbjudande. Om du gör det är det helt förståeligt att vägra att tillhandahålla en lönebil.

Jag har ingen aning om det finns några lagar om att bli ombedd att tillhandahålla din lönebil - jag tvivlar på det, men du måste rådfråga en advokat att bekräfta.

Nej hans bästa alternativ är att säga "Jag tror att jag är värd X. Det jag gör nu är inte relevant. Gör mig ditt bästa erbjudande så tar vi det därifrån. Annars lycka till dig i din sökning".Att berätta sanningen nu är hans värsta alternativ på alla nivåer, för det förstör hans förhandlingsstyrka och visar att han inte är villig att stå upp för sig själv.OCH hans anställning skulle aldrig avslutas senare för att ljuga, för då har han antingen bevisat att han är värt lönen eller inte.Högst skulle det användas som en ursäkt om de ville bli av med honom ändå.
@GabeSechan OP ljög redan om sin nuvarande lön, "vad jag gör nu är inte relevant" är en ologisk sak att säga i det här skedet, eftersom de redan tillhandahöll denna information (och jag rekommenderade detta redan för framtida referens i mitt svar).
Nej det är det inte.De frågade, svarade han.Det betyder inte att han behöver bevisa det eller att det har betydelse för slutresultatet.Att säga till dem sanningen skulle vara helt ologiskt, det kan bara skada honom
@Dukeling Att be om ursäkt är också det värsta alternativet för mig.Det kommer att göra mig väldigt obekväm även när jag arbetar.Jag har redan sagt att jag får betalt som sagt och kommer att skicka mitt lakan.Jag borde ha hanterat det här bra men borta är borta.
Första alternativet sätter honom i den värsta positionen.Andra är inte tillämpligt eftersom han redan nämnde att de vill ha det som ett bevis på att han gjorde Y enligt hans anspråk.Den tredje stänger dörren för denna position men han sparar åtminstone ansiktet eftersom han har en giltig ursäkt för den nämnda engagemangsdelen.
@GabeSechan Om jag frågar någon "vad är X", säger de "X är Y", jag ber dem bevisa det (för varför skulle jag inte?), Och de svarar med "X är inte relevant", skulle mitt svarungefär vara "Vad pratar du om? Varför skulle du berätta för mig att X är Y? Du ljög, eller hur?".Det ger dig en betydligt sämre position än att bara bli ren.Din körsträcka kan variera.
@Dukeling Nej, det skulle fungera bra, för det är en tangent till vad du faktiskt diskuterar.Vad du verkligen diskuterar är lönen du får på den nya platsen.Detta förstärker diskussionen igen.
@GabeSechan Det är löjligt orimligt att förvänta sig att du kan göra anspråk utan att vara villig att ge någon form av (lättillgängligt) bevis på nämnda påståenden och alla vagt intelligenta personer skulle vara extremt misstänksamma om du gör detta.Att försöka berätta för människor vad som är viktigt för dem eller förvänta sig att de bara litar på dig är extremt nedlåtande och du kanske tycker att erbjudandet dras tillbaka enbart på den grunden.
@Dukeling händer hela tiden.Människor ljuger om sin lön hela tiden.HR förväntar sig det.Det kan vara en bra anledning för HR att inte ens ställa den frågan, men ingen kommer att lämna ut sina lönestockar för att bevisa sin lön, oavsett om de ljuger eller inte.Att berätta för mig att du inte litar på mig eller att jag ljuger för dig i en intervju är extremt nedlåtande och får mig att avvisa ett erbjudande (om inte gå ut ur rummet) enbart på den grunden.
par
2017-07-17 11:36:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Visa aldrig svaghet.

Du överdrivit din lön, okej, nu äger du den. När du blir ombedd att tillhandahålla din lönekostnad säger du helt enkelt: "Jag har redan sagt hur mycket jag tjänar och jag har sagt hur mycket jag förväntar mig att få betalt. Om du inte är villig att ta mig till mitt ord den här affärsrelationen kommer aldrig att arbeta. Jag skulle vilja arbeta här, och jag tror att du vill att jag ska arbeta här, så för att fortsätta behöver jag lön X och du måste lita på mig. Genom att anställa mig ser du att du få exakt vad du betalar för. Har vi en affär? "

Då säger de dig antingen ja eller nej, men de respekterar dig för att hålla dina kort nära (oavsett om du bluffade dem, vilket de undrar om). Om du får jobbet, verkligen utmärkta. Om du inte gör det, inga bekymmer, men nästa gång led inte med det du gjorde. Leda med vad du vet att marknadsräntan är plus några procent för din upplevelse.

coburne
2017-07-12 23:27:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ge dem bara en lönekant två gånger per månad. Säg att det är allt du kan få.

"Hej, det här är inte den lön du sa att du gjorde!"

"Ja, jag inkluderade min bonus i slutet av året . Det här löneutrymmet har inte det där eftersom jag får det i januari.

Klar och gjort.

Det finns en bra poäng här, om du hade andra förmåner hos din nuvarande arbetsgivare som du förlorar, är det rättvist att inkludera det monetära värdet av dem i din lön
Du bör bara säga det om det är sant.Det sista du behöver är att lägga till en lögn ovanpå en annan.
FÅR INTE LYGGA.
@MissMonicaE har rätt.När han insåg vad de försökte göra mot honom borde han ha stoppat all kommunikation helt och hållet.Gå bara ut så fort han kunde.
Bao Nim
2017-07-13 03:12:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du har redan ljugit för att få det här jobbet, så ljuga igen med Photoshop. Gör en kopia av din löneblad, fotografera sedan den med din telefon eller skanna in den. Redigera siffrorna med Gimp eller Photoshop eller motsvarande. Skriv ut.

De borde betala dig vad de tycker att du är värd. Du bör ta jobb som betalar dig vad du tycker du är värt. Vad du har fått betalt tidigare är en svag indikator på ditt värde för din potentiella arbetsgivare. Varje anställning är unik. De är dåliga chefer som förlitar sig på din nuvarande chefs bedömning av ditt värde, de borde göra sina egna läxor. Men eftersom de inte gör jobbet suger de som anställningschefer, de är lata och de förtjänar ett fotoshoppat dokument.

Detta låter oetiskt och [olagligt] (https://en.wikipedia.org/wiki/Forgery).
Det här tror jag är den värsta lösningen.Inte bara oetiskt, men jag tror att den som förfalskar ett dokument i de flesta länder kan få en stor böter eller till och med fängelse.Det finns en god chans att företaget kommer att se personens tidigare lön genom att ta över anställningen och lämna in skattepapper.
Bedrägeri.Inte din bästa insats
Och om detta inte fungerar, kidnappa anställningschefen och släpp honom bara om de går med på att inte be om din tidigare lön längre ...
"De förtjänar ett fotoshoppat dokument".Förklara det för domaren.Jag förstår inte begreppet "De är lata och dåliga på jobbet, så du bör begå bedrägerier för att se till att du får arbeta med dem."Varför anstränga dig för att arbeta med någon du tycker att det är dåligt på jobbet?
@Anko Att få en högre lön genom att ljuga om din tidigare lön kan också vara olagligt, men det skulle vara bedrägeri snarare än förfalskning.Ändå verkar det som det nuvarande toppröstade svaret säger.Jag måste undra om det här svaret är sarkastiskt.
Uppröstade.Avskräcker situationen ... ingen skadas ... det är en bra idé.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...