Fråga:
Hur kan jag hjälpa en medarbetare som inte skulle kunna få befordran på grund av brist på engelska?
Ahmad Raza
2018-12-03 17:33:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I min ingenjörsorganisation har jag en anställd (maskinist) som har 25 års tjänst vid samma uppsättning. Han är den skickligaste och mest engagerade arbetaren med en föredömlig attityd som kan tilldelas alla jobb när det gäller hans yrke. Trots sådan expertis, skicklighet & erfarenhet, kan han inte befordras från arbetarkategorin till handledarkategorin på grund av organisatorisk marknadsföringspolicy.

Enligt policy från marknadsföring av laddningshand till AFM (Assistant Foreman) måste en tekniker kvalificera sig efter följande kriterier.

  1. Minst 20 års tjänst

  2. Att klara en skriftlig tentamen med 50% poäng med 50% totalvikt

  3. Praktisk tentamen med 20% viktning

  4. Muntlig tentamen för att söka efter kunskap med 20% viktning

  5. Årlig bedömning av de senaste 5 åren med en viktning på 10%.

En arbetare som uppfyller ovanstående kriterier befordras till AFM och FM på grund av meriter.

Tyvärr kan den arbetare jag pratar om inte kvalificera det skriftliga provet på grund av att vara mycket svag på engelska. Andra tekniker från hans inskrivningstid med relativt mindre skicklighet har redan befordrats till Foreman. Han har tio år kvar i tjänsten och eftersom han inte kan klara det skriftliga provet måste han gå i pension i samma betyg.

Jag tycker att det inte är rättvist att en arbetare av denna kaliber inte kan befordras på grund av vara svag på engelska. Jag vill ta upp hans marknadsföringsärende med min verkställande direktör. Vänligen meddela mig om vilken inställning jag ska övertyga min läkare att lätta på våra regler och marknadsföra honom som ett exklusivt fall.

Kommentarer är inte för längre diskussion;den här konversationen har [flyttats till chatt] (https://chat.stackexchange.com/rooms/86618/discussion-on-question-by-ahmad-raza-cannot-be-granted-promotion-due-to-company).
Tydligen har jag inte tillräckligt mycket rep för att återställa en redigering.Den senaste redigeringen ändrade emellertid frågan som smalnade in i riktning mot svaren.Det gör det inte bättre, det är en förspänning.Det ogiltigförklarar också alla svar, för nu upprepar de bara frågan.
Mycket få antal anställda ägnar sig så mycket åt tjänsten att de till och med offrar sina personliga prioriteringar.Han är en sådan kille som inte ens förbättrade sin engelska vilket är obligatoriskt för hans befordran
@AhmadRaza den grundläggande frågan du inte har tagit upp - Vill han * befordran?Har du frågat honom?Var säker på att han vill ha det innan du försöker trycka på honom.
Har företaget någon form av återbetalningspolicy för utbildning som gör det möjligt för den anställde att gå engelska lektioner?Om han bara behöver tillräckligt med engelska för att klara ett examen i ett område som han redan är mycket kompetent på som verkar mycket genomförbart.
Inget företag har ingen sådan policy.Ditt förslag kan vidarebefordras för att hjälpa anställda i framtiden
OK, det var bra hittills, bra fråga med bra svar.Nu behöver vi bara samma fråga för spanska kunskaper i Spanien, för ryska kunskaper i Ryssland, för kinesiska kunskaper i Kina, ...
Om han förmodligen är ingenjör är han intelligent;finns det en anledning till att han helt enkelt inte kan lära sig engelska till den standard som krävs av provet?
Är du säker på att din kollega vill ha kampanjen, eller antar du bara?Inte alla vill vara chef.Har din kollega faktiskt nekats en kampanj tidigare, eller antar du bara att de skulle göra om de försökte?
Nio svar:
motosubatsu
2018-12-03 18:29:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Från dina kommentarer:

Faktiskt har ledningen gjort marknadsföringsexamen på engelska för att förbättra Englsh-förståelsen bättre vilket hjälper till att förstå tekniska beställningar främst på engelska

Det låter för mig som om det finns ett giltigt affärsskäl till varför rollen kräver en anständig förståelse av engelska.

I stället för att argumentera för ett undantag varför inte närma sig arbetaren så:

Jag tror verkligen att du har kompetens och erfarenhet för att göra det mycket bra i Foreman-positionen vilket skulle vara en bra kampanj för dig. Tyvärr är din engelska nivå för närvarande för låg för att du ska klara examen. Har du tänkt på att ta några lektioner online / natt / helg för att försöka förbättra din engelska?

Mer än detta skulle jag leta efter lite företagsfinansiering eller åtminstone betalt tid för att lära mig och ta tentorna.Det är inte ovanligt för yrkeskvalifikationer, och om det är företagspolicy att engelska krävs verkar det som om företaget borde utbilda människor.
Jag håller med @pjc50 om att söka företagsfinansierad utbildning.Denna arbetare har betalat sina avgifter;det är inte som att han kommer att säga "tack för lektionerna, senare suger!"och borgen efter 25 år.Sådan utbildning kommer att ha fördelar för företaget - ökad effektivitet (på grund av bättre kommunikation mellan honom och hans kollegor), färre fel (på grund av färre felöversättningar eller missförstånd) och förbättrad anställdas moral (främst för honom, men kollegor ser att företagetär villig att investera i sina anställda kommer att må bättre också).
Du har en mycket giltig reservation. Jag kommer att överväga dessa punkter när jag tar upp hans ärende
@DoktorJ Jag håller helhjärtat med - tbh jag trodde jag skulle läsa en kommentar från OP om att företaget inte skulle organisera / betala för det men inte kan hitta det nu.Möjligen tänker jag på en annan fråga!
En person som mår bra som maskinist betyder inte att de kommer att vara en bra handledare.En maskinist arbetar med maskiner.En handledare arbetar med människor.Detta är ett klassiskt fall av [Peter Principal] (https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_principle) (Kampanj till inkompetens).
Jag kan intyga fördelarna med företagsstöd för språkkurser.Företaget jag arbetar för erbjuder gratis språkkurser (men utan att anställda får betalt för kursens gång) och det ses som en mycket bra fördel.
@DoktorJ Det finns faktiskt hela "Vad händer om vi betalar för träning och de lämnar? - Ah, men tänk om vi inte gör det och de stannar kvar?"här pågår.
@corsiKa föreslår sedan att företaget genomför en utbildningspolicy som endast är tillgänglig efter X års anställning.För stora värden på X (säg 10, kanske till och med 5) är chansen att den anställde inte kommer att hålla sig kvar för att få utbildningen och sedan borgen omedelbart efteråt.De flesta företag som erbjuder utbildningsprogram har också klausuler om att om du lämnar företaget inom Y-tid efter att du har slutfört utbildning måste du ersätta företaget (ibland proportionellt) för kostnaden.
Ben Barden
2018-12-04 01:42:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varför behöver du marknadsföra honom till handledarens kategori?

Vad du har sagt är att han är en utmärkt ingenjör. Bra. Han är också ganska dålig på engelska. Okej. I sin nuvarande position bromsar hans brist på förmåga på engelska honom inte. Som handledare skulle det vara. Vidare måste han veta detta. Om han verkligen var motiverad att vara handledare skulle han förmodligen ha lagt lite mer ansträngning för att lära sig engelska någon gång under de senaste fem åren.

Så om han inte är supermotiverad att vara handledare, och han har en svaghet i sin skicklighet som skulle hindra honom som handledare men inte sakta ner där han är ... kanske han inte borde vara handledare.

Naturligtvis lämnar det fortfarande du där du är, där just denna arbetare är mer engagerad och skicklig än du skulle förvänta dig av någon som inte var en handledare. Han är ett speciellt fall i det. Så ... varför inte försöka ta itu med det från den riktningen? Istället för att försöka driva igenom honom som handledare, försök få mannen lite mer pengar (som höjning eller i bonusar) i den kortplats som han befinner sig i - den där han har visat särskild excellens.

Verkligen , det värsta som kan hända här skulle vara om du befordrade honom och (på grund av brist på skicklighet på engelska) lyckades han inte. Då har du gått från att ha en utmärkt ingenjör till att ha en medelmåttig-i bästa fall handledare (möjligen med fallande moral), och det är inte bra för någon.

Du kan också be att en särskild titel skapas för den här personen, i erkännande av hans extraordinära färdigheter, och med en löneskala som motsvarar handledarrollen.Säg "Senior maskinist".Det kanske inte fungerar, men det kan börja att vissa hjul roterar på högre nivåer i ditt företag.
Ja, jag vill faktiskt ha en sådan typ av privilegium för sådana killar som offrade sin dyrbara tid för företaget och i slutändan inte ens fick nästa kampanj
Ja, vi måste vara försiktiga så att vi inte saboterar en helt lycklig arbetare genom att skapa en Peter-princip för dem - särskilt om de redan inte är benägna att flytta ur en position de tycker om och har stannat medvetet.
@AhmadRaza Ja - om du tar upp den här diskussionen, anser att praktiskt taget alla tekniska företag som är värda sitt salt nuförtiden har en rankning i tekniska roller utöver den traditionella "arbetare -> chef" -progressionen.Det finns (många) människor som är utmärkta arbetare men fruktansvärda chefer.Om dessa människor aldrig kan utvecklas, vad är poängen med att vara en utmärkt arbetare?
@ClaudiuCreanga befordrad! = Belönad.För många människor är att marknadsföra dem en hemsk idé som skulle vara dålig för alla inblandade.Inte alla vill bli befordrade - jag tror att du har en omöjlig uppgift som bevisar det motsatta.Jag tror att poängen är att belöning av en bra anställd inte alltid behöver ta formen av en kampanj - speciellt om det främjar dem till ett jobb de kommer att hata och vara dåliga på.Att sätta upp någon för misslyckande är en ganska skit "belöning".Marknadsföring är för personer som du identifierar som har färdigheter som slösas bort i deras nuvarande position.
@ClaudiuCreanga "Många vill ha en kampanj"! = "Alla vill bli befordrade".
@ClaudiuCreanga så du säger ... att om det finns någon som är bra på sitt jobb, men skulle vara en elak chef, bör du marknadsföra dem till manager som belöning för att vara bra på sitt jobb?Det verkar som dålig politik.På tal som mjukvaruutvecklare finns det * många * människor inom mitt karriärområde som gör vad de kan för att undvika att vara chefer.Jag vet inte om OP: s teknik, men det skulle inte överraska mig om det var detsamma.
Mer specifikt är den här killen tydligen mycket dedikerad.Det innebär ofta åtminstone att hans moral är hög och att han är ganska nöjd med sitt jobb.Vidare vet han vad han skulle behöva göra för att göra chef (förbättra hans engelska) och han har inte gjort det, även om det tydligen har varit det enda som står mellan honom och en befordran de senaste fem åren.Det är en indikator.
@BenBarden Inte riktigt en maskinist, men jag har känt hantverkare som vägrar arbetande befattningar eftersom de inte gillar att delta i ledningen.Jag arbetade med någon som är nära pension (kan gå i pension när han vill men tycker om affären).Den enda gången jag någonsin har sett honom på dåligt humör var den månad vår chef var sjuk och han var tvungen att ta över.Han nämnde flera gånger att han väl föredrog att vara på verktygen som arbetar hela dagen än att hantera vad andra gör.(Ordföranden han täckte för å andra sidan älskade det).Många människor gillar inte att hantera.
@Claudiu Du kanske vill leta upp Peter-principen för alla problem som attityd leder - det finns en hel del litteratur och praktiska exempel där ute.En bra programmerare är inte nödvändigtvis ens en godkänd projektledare.
Han är inte ingenjör, han är kvalificerad tekniker i kategorin arbetarkategori.För befordran i handledarkategori måste han klara nödvändiga kriterier, eftersom han är mycket svag på engelska kan han inte klara examen
@AhmadRaza Jag tror att människor använde ingenjörer som ett vanligt exempel på fenomenet;poängen var att många tekniskt kvalificerade arbetare kanske inte vill främja sig till en chefsroll och hellre vill "rangordna" (t.ex. lärling, sällskap, senior, mästare) medan de förblir i en teknisk, icke-övervakande roll.Om ditt företag inte har en nivåstruktur för tekniska roller är det kanske dags att överväga en.På det här sättet får han en kampanj (och förhoppningsvis ytterligare lön / förmåner), utan en betydande förändring av sina uppgifter.
Milwrdfan
2018-12-03 22:31:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om den här personen verkligen är en värdefull tillgång för ditt företag, föreslår jag att jag samarbetar med honom och låter företaget erbjuda betald grundutbildning på engelska för honom. Beroende på storleken på ditt företag kan det också främja goodwill hos de anställda att erbjuda detta till alla intresserade. Om order ges på engelska skulle jag tro att det skulle vara en tillgång att ha flera anställda som kunde förstå orderna som de gavs. Kanske få en handledare med och ge utbildning under luncher eller annan tid så att dina anställda kan lära sig (om de vill) och inte ta betydande tid från sina vanliga uppgifter.

Även om jag skulle föreslå att försöka se till att den engelska handledningen riktas mot de specifika behoven hos jobbet och examen. Det finns troligtvis inget behov av att gå in på hela det engelska språkets komplexitet om en delmängd av språket räcker för de beställningar och uppgifter som finns.

Jag har noterat ditt värdefulla förslag och skulle definitivt överväga det
Ertai87
2018-12-04 01:58:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Baserat på formuleringen av din OP antar jag att du ligger ovanför den här personen i din organisation, så det här svaret är skrivet ur det perspektivet.

Har du funderat på att fråga den anställde hans åsikt? Nämn till honom att du tror att han skulle bli en bra handledare, och du skulle gärna marknadsföra honom om han förbättrade sin engelska och ser vad han säger. Om han förbinder sig att förbättra sin engelska bör du hjälpa honom på något sätt du kan göra det. Det finns dock en möjlighet att han bara är glad där han är; trots allt har det gått 25 år och han har inte klagat alls hittills (eller åtminstone om han har inkluderat det inte i ditt OP). Kanske vill han bara inte anstränga sig och han är glad att bara vara ingenjör.

I båda fallen bör du förmodligen börja med att fråga honom vad hans ambitioner är och gå därifrån. p>

+1.Det är just svaret på den fråga jag skulle ge.Vissa människor vill bara inte befordras av olika skäl.Se till att han inte är en av dem innan du gör honom olycklig genom att genomföra sin befordran.Om han vill, ge allt nödvändigt stöd för att få honom att uppfylla kampanjkriterierna.
När jag var i den amerikanska armén för flera år sedan stannade jag på rankingen som specalist eftersom jag inte ville ha allt extra ansvar, tidsavbrott, utbildning etc. som en befordran skulle innebära.Beviljas, jag var inte intresserad av att stanna längre än min första anställning, men inte alla vill ha en ledning / chef / ledande befattning.Också för att någon är riktigt bra på sitt jobb betyder det inte att de kommer att vara bra på att hantera andra.
Damon
2018-12-05 19:55:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Inte alla som är en bra arbetare är också nödvändigtvis en bra handledare.

Det muntliga provet troligtvis testar inte kunskap alls men försöker hemligt bedöma närvaron av mjuka färdigheter hos blivande handledare. Av samma anledning viktas troligtvis de årliga bedömningarna för att få ett intryck inte på kvaliteten på arbetet utan på den "övergripande saken", hur en person interagerar i arbetsprocessen och med den omedelbara handledaren, om det finns friktion osv.

Om det handlar om skicklighet och kunskap handlar det om att vara minst 20 år i tjänsten. Du kan inte göra ett jobb i 20 år utan att skaffa dig skicklighet och kunskap (inte såvida alla dina handledare är fullständiga idioter, eller om du inte är en offentlig tjänsteman som inte kan sparkas om du inte är upptagen att begå ett brott).
Om du har jobb i 5-10 år och du inte visar några tecken på allvarlig kompetens kommer du snart att få ett jobb vid nästa omstruktureringstillfälle. Således är 20 år ganska mycket en garanti för skicklighet, inget test nödvändigt.

Testerna är på engelska, vilket tyder på att engelska är ett språk som talas i det företaget. Självklart borde han ha ett flytande språk för att en handledare ska kunna kommunicera ordentligt med sina underordnade. Det skriftliga testet bekräftar sannolikt inte kunskap, åtminstone inte i första hand. Återigen är kunskap inte så mycket en dominerande faktor för någon med 20 års erfarenhet.
Du kan dock använda ett skriftligt test för att bedöma språkkunskaper och den allmänna förmågan att identifiera och analysera problem och för att hitta lämpliga lösningar ( och många andra saker, det beror på hur exakt testet är tänkt).

Så ... svårt som det låter, oavsett hur bra den här killen gör sitt jobb och oavsett hur flitig och trevlig han kan vara. Om han inte kan göra testet är han förmodligen helt enkelt inte kvalificerad som handledare.

Tom
2018-12-04 02:20:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Företagets policy för engelska språkkunskaper med anledningen är en värdig policy, men i detta fall strider den mot företagets mål.

Målet med marknadsföringsreglerna är uppenbarligen att säkerställa att kvalificerade personligt blir befordrad. Målen för det engelska kravet skiljer sig från det (utveckling av människor). Om de två målen står i konflikt bör det viktigaste ha företräde och denna arbetare och hans färdigheter måste utnyttjas till största möjliga fördel för företaget. , gör att båda målen kan följas på ett optimalt sätt. Att insistera för strikt på språkregeln är till nackdel för företaget.


I huvudsak: Du argumenterar med att använda företagets mål och företagsfördelar som de främsta argumenten. Det faktum att arbetaren förtjänar något är irrelevant i ditt argument, men att företaget missar fördelarna kan inte ignoreras.

mckenzm
2018-12-04 04:31:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eftersom det inte finns något krav i policyn att han ska kunna flytande engelska, ska tentorna översättas till sitt modersmål. Ge tekniska tolkar vid behov.

Det här borde inte vara en barriär mer än en funktionshinder utan påverkan.

Han kanske tillräckligt med engelska för att ge vägledning, men jag tror att efter 25 år har han det. Eventuellt tyska också, substantiv plockas vanligtvis alltid upp. (Kardan, Kolben, Kupplung, etc.)

Enligt befintlig policy måste man rensa testet på engelska, ingen annan översättare eller fråga kan inte tillhandahållas på andra språk
Leon
2018-12-03 17:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan verkligen kringgå politik för hans meriter och i det här fallet skulle jag vara lite benägen att säga att det är motiverat med tanke på att han passar bra för rollen, förutsatt att hans bristande kunskaper i engelska inte är erforderlig för den rollen och han skulle bara behöva engelska för att ta testet.

Var dock uppmärksam på att speciella regler och gynnsam behandling (oavsett hur förtjänar det verkar för dig) kan öppna en helt ny burk med maskar längs linje, eftersom andra kanske känner att de är speciella nog för att också ha förmånsbehandling.

Som sådan bör du vara mycket ömtålig över hur du behandlar det här fallet för att inte lämna utrymme för misstolkning och / eller skada känslor från medarbetare. Sammantaget skulle en bättre lösning vara, om engelska kunskaper inte krävs för att chefsrollen ska kunna ändra policyn för alla, så människor kan också ta testerna på andra språk.

Kilisi
2018-12-06 02:07:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om inte alla hans kollegor talar hans minoritetsspråk så är detta fel sätt att belöna honom. Att göra honom till förman skulle vara en katastrof eftersom han inte skulle kunna kommunicera ordentligt och du skulle också förlora din bästa maskinist.

Din bästa belöningsväg är att öka hans lön. Inte för att göra hans arbete svårare, ansvarsområden mer och sätta honom för misslyckande.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...