Fråga:
E-post kan ha skickat två gånger - finns det en etikettkonvention för detta?
David
2016-03-16 19:02:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För den här frågan, låt oss anta att jag behövde skicka ett viktigt e-postmeddelande till en potentiell kund. På grund av ett problem med min e-postklient, vilket sällan händer, finns två kopior av e-postmeddelandet i min Skickade mapp (både där och på min webbmailklient). Det ser ut som att meddelandet har skickats två gånger, även om jag inte är 100% säker på det eftersom jag inte kan se mottagarens inkorg.

Jag undrar om jag behöver skicka ett annat e-postmeddelande för att be om ursäkt för detta eller om det bara skulle lägga till mer buller i den här personens inkorg. Finns det en etikett för företag / arbetsplats för detta?

Kommentarer är inte för chatt; denna konversation har [flyttats till chatt] (http://chat.stackexchange.com/rooms/37130/discussion-on-question-by-david-email-may-have-sent-twice-is-there-an- etikett). Ja, jag vet att många av dem är roliga och vissa mycket röstade, men ta det för att prata snälla. Vi kommer inte att kunna flytta ytterligare kommentarer till chatten, så förvänta dig att de tas bort om de inte handlar om att förbättra inlägget.
Sex svar:
John
2016-03-16 19:10:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nej, lämna det som det är.

I sådana situationer gör du en snabb analys av fördelen med att göra / inte göra aktiviteten.

  • Fördel: Tydlighet i de skickade e-postmeddelandena, känsliga för klienten
  • Nackdelen: Fler e-postmeddelanden i inkorgen, verkar vara för ursäktande, möjlighet att klienten inte ens fick dubbla e-postmeddelanden.

Kritikera sedan fördelarna:

  • Tydlighet i e-postmeddelandena: Om jag skickade två identiska e-postmeddelanden samtidigt skulle jag anta att det fanns ett IT-fel. Över ursäkt kan också komma över som självföraktande, oprofessionellt, irriterande eller inkompetent där det är onödigt.

Du bör då kunna nå ett förnuftigt resultat genom att väga fördelarna och förlusterna.

+1 speciellt för den sista punkten. Inte bara slösar du bort någons tid på att förklara något som inte behövde förklaras, utan du uppmärksammar onödigt deras uppmärksamhet på att det var * du *, och inte någon IT-fel, som gjorde ett mindre misstag.
Och vad händer om ursäkt mail skickas också i duplikat?
En annan fördel kan vara att spara mottagaren ansträngningen att jämföra de två e-postmeddelandena. Detta är särskilt fallet om det är ett långt, detaljerat meddelande där mottagaren kan vara orolig att han har fått två versioner med potentiellt unika viktiga bitar i endera en.
gnasher729
2016-03-17 03:08:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skicka bara ett annat e-postmeddelande till mottagaren om det skulle vara något som de skulle oroa sig för, till exempel ett e-postmeddelande som säger "tack för din beställning, så debiterar vi 2345 $ till ditt konto" - om jag fick det två gånger, jag skulle vara orolig för att du skulle kunna fakturera mig två gånger.

En mycket giltig punkt, om det finns något specifikt som det här är det värt att bara gå "Tyvärr, jag skickade det mejlet två gånger av misstag ... oroa dig inte, du kommer bara att faktureras en gång!" eller liknande
AndreiROM
2016-03-16 19:07:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle inte oroa mig för det. De inser tydligt att det är ett misstag och ignorerar ett av dem.

Problem skulle bara uppstå om någon subtil detalj var annorlunda i ett av dessa meddelanden.

Ja, men vissa människor kommer att drivas till distraktion och försöka bestämma * vilken * som ska ignoreras.
Jag skulle jämföra dem och svara på den med mer gynnsamma villkor.
Dmitry Grigoryev
2016-03-16 22:17:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så länge du är säker på att två e-postmeddelanden du har skickat är fullständiga kopior behöver du inte be om ursäkt. Detta händer ganska ofta och alla rimliga personer borde kunna kasta duplicerade e-postmeddelanden ganska snabbt, om det inte kasseras automatiskt av sin server eller messenger. Du slösar faktiskt mer av din klients tid genom att skriva en ursäkt till dem.

Om det finns en chans att två meddelanden till och med är lite annorlunda bör du skriva en uppföljning och berätta vilket meddelande som är rätt . Även en liten skillnad (som att lägga till "RE:" i ämnesraden eller ändra signaturen) kan vara förvirrande. Det är ännu värre när en viktig detalj saknas (bilaga, godkännandelinje) men meddelandena ser annorlunda ut.

Som mottagare föredrar jag att få ett meddelande om att avsändaren var medveten om felet så jag behöver inte oroa mig för att det finns någon skillnad mellan de tydligen identiska e-postmeddelandena som jag kan behöva redogöra för.
@R .. Om du har ett alternativt svar, skicka det som ett svar. För närvarande tyder inget av svaren på ditt tillvägagångssätt, så att lägga till ditt som ett svar verkar rimligt.
@MichaelKjörling: Det är verkligen en bra idé. Gjort.
Om meddelandet skickades två gånger, skulle vart och ett av meddelandena ha olika meddelande-ID och skulle aldrig kasseras av e-postsystemet (för systemet är detta olika meddelanden, det analyserar inte deras innehåll)
R.. GitHub STOP HELPING ICE
2016-03-17 02:02:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som mottagare föredrar jag att få ett meddelande om att avsändaren var medveten om felet så att jag inte behöver oroa mig för att det finns någon skillnad mellan de till synes identiska e-postmeddelandena som jag kan behöva redogöra för. Något liknande skulle vara bra:

Ett snabbt head-up: min e-postprogramvara kan ha skickat dig två kopior av det senaste e-postmeddelandet med titeln [...]. De ska vara identiska och du kan bara bortse från en av dem. Ledsen för bullret.

Naturligtvis kan det anpassas för att vara mindre / mer avslappnat efter behov för mottagaren.

+1, jag antar att det beror på innehållet i det exakta e-postmeddelandet men det här skulle vara min föredragna åtgärd för ett "viktigt" e-postmeddelande om jag var mottagaren. Annars lägger jag tid på att läsa båda e-postmeddelandena för att se till att de är desamma.
Exakt. I mitt fall innehåller e-postmeddelanden ofta korrigeringsfiler och jag undrar om de bara av misstag skickat korrigeringsfilen två gånger eller märkt ett fel, åtgärdat det och skickat igen. :-P
Som mottagare får då och då dubbletter av meddelanden har jag ett plugin som automatiskt kasserar dubbletter. Detta tillvägagångssätt kräver 0 tid på båda sidor för att rätta till felet och är också mer tillförlitligt än manuell kontroll av skillnader.
Matt Wilko
2016-03-17 17:04:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(Om du använder Outlook eller en e-postklient som stöder återkallande av meddelanden)

Du kan återkalla det andra meddelandet (du kan också lägga till ett meddelande i linje

Vänligen godta min ursäkt - jag skickade detta meddelande två gånger av misstag. Du kan kasta den här kopian

Du har också möjlighet att försöka för att radera olästa kopior av duplikatmeddelandet, så i vissa fall om de inte har läst det ser de det inte ens.

I andra fall kan det ersätta din duplikat e -post med ditt meddelande, så i något av dessa scenarier får du inte ett tredje meddelande, du får bara din röra städad och förklarad.

Detta undviker helt förvirring eftersom mottagaren kan anta att det finns skillnaden mellan dem och den andra skiljer sig från den första.

Det gör också att du inte behöver ljuga och säga att servern måste ha skickat den två gånger, vilket kan uppmana någon att börja undersöka varför detta hände.

Jag personligen skulle bli mer irriterad av ett tredje ursäkt-e-postmeddelande och skulle automatiskt anta att det fanns ett tekniskt problem eller att det var en olycka om jag fick samma e-post två gånger.
Att återkalla ett felaktigt skickat e-postmeddelande är helt klart det bästa alternativet om det är möjligt. Du får till och med feedback om att återkallandet lyckades eller inte!
"Återkallningsfunktionen i Microsoft Outlook försöker stoppa leveransen och eventuellt ersätta ett e-postmeddelande som du redan har skickat till en annan Microsoft Exchange Server-användare inom din organisation." - detta är uppenbarligen inte fallet här. Inget sätt (tack och lov) att återkalla ett meddelande som skickats till en annan server när det har mottagits.
Återkallande av meddelanden ** fungerar inte tillförlitligt **. Där jag arbetar använder vi Outlook, och när någon försöker komma ihåg ett meddelande är allt jag ser ett e-postmeddelande om att de vill komma ihåg det. Jag skrattar alltid åt detta, det * uppmärksammar * det e-postmeddelande de ville dra tillbaka, utan att verkligen dra tillbaka det.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...