Fråga:
Hur ska en professionell e-postadress se ut?
yuritsuki
2013-05-12 22:32:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har startat ett CV nyligen och jag kämpar med att välja ett e-postmeddelande.

Hur ska en professionell e-postadress se ut? Kommer arbetsgivare att se ner på mig om jag har nummer i slutet av min e-postadress? Gillar de vissa adressformat?

Anser folk till exempel j.doe456@example.com som värre än ett j.doe@example.com? De flesta e-postdomänerna på populära e-postwebbplatser (GMail, Y! Mail etc.) tas mestadels.

Kommentarer är inte för längre diskussion;den här konversationen har [flyttats till chatt] (https://chat.stackexchange.com/rooms/86165/discussion-on-question-by-yuritsuki-what-should-a-professional-email-address-loo).
Fem svar:
bethlakshmi
2013-05-14 01:24:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag håller inte tillräckligt med det ursprungligen accepterade svaret för att skriva mitt eget.

  1. Välj en adress som du kan hålla fast vid - din nuvarande kopia av ditt CV kan vara mycket längre än du tror. E-postadressen är ett perfekt sätt att kontakta någon om ett jobb, så se till att du regelbundet hittar på den platsen. Saker att undvika här: en väns server, domäner som du tror att du lämnar inom tre år, arbetsadresser som försvinner när du lämnar din nuvarande position.
  2. Få bra skräppostfiltrering stark > - CV är offentliga saker, de sprids vida. Det är bra för dina karriäralternativ, dåligt för skräppost. Se till att du har ett rimligt skräppostfilter på det här kontot.
  3. Ställ in ditt konto för frekvent kontroll - många fält och rekryterare förväntar sig en vändning i timmar till dagar, inte Veckor. Skapa inte ett konto som du inte är beredd att kontrollera regelbundet.
  4. Undvik hänvisningar till ras, tro, kön, religion eller särskilt vilda saker i ditt användarnamn - john.smith.programmer479 är bättre än wildandcrazysdaydaynightspecial - oavsett vad du läser in i det ... det är bara inte professionellt.
  5. Undvik mycket långa, typ-benägna fall - Inse att i vissa fall måste du skriva e-postadressen för hand eller att den kan bli handskriven av en läsare - några siffror är inte så stora - john.smith.394857 är bra. Men något med en mycket lång rad siffror eller fall med mycket typsatta användarnamn är något att undvika (Il | 1i - är lätt att förväxla med varandra - särskilt i vissa stilar för handskrivning, liksom oO0 - lättare att räkna ut från sammanhang - om sammanhanget är klart).
  6. Anslut den till allt som är professionellt relaterat till dig, anslut inte det till något som får dig att se oprofessionellt ut - det klassiska är att inte använda ett användarnamn för din e-post som lätt kan kopplas till dina berusade bilder på Facebook. Men den positiva uppfattningen är att det inte är så illa om till exempel ditt användarnamn lätt kan kopplas till bra frågor och svar på Stack Exchange.

I allmänhet kommer ingen att bry sig med ett mycket tråkigt e-postmeddelande. Håll det bara lätt att läsa, lätt att skriva och icke-stötande. Och kolla din e-post tidigt och ofta.

Ja, det här är det bättre svaret, eftersom det förväntas att din e-postadress är professionell, förmodligen ditt namn. Se diskussionen på http://www.askamanager.org/2013/02/is-your-aol-or-hotmail-address-hurting-your-job-search.html
Jag använder j.doe.isc@gmail.com där isc står för beräkningssystemtekniker
Om det är en vanlig användning av "isc" i din närhet - då bra. Som en säkerhetsnörd hänvisar "isc" till mig till företaget ISC ^ 2 (kvadrat) - www.isc2.org - så jag skulle vara förvirrad, men det spelar bara roll vad den typiska läsaren tycker. Jag har använt bethlakshmi som ett användarnamn för alltid - delvis en social sak för länge sedan, delvis den låga risken för att namnge konflikter, men eftersom det genomsyras så mycket av mitt liv och mitt skrivande, oroar jag mig mindre för att "Lakshmi" inte är min förnamn.
Jag föreslår GMail för ett sådant konto. Utmärkt skräppostfiltrering, och väl integrerad med t.ex. Android-telefoner. För $ 10 per år kan du skapa en domän med Google Apps som du sedan kan använda för ditt CV och de olika e-postadresserna.
Överväg att registrera ett domännamn om du kan hitta ett bra (som t.ex. www.firstnamelastname.com eller www.initialslastname.countrytld). Då är du helt fri att välja den del före @ som ska vara förnamnnamn eller en variant.
@TitanicLover Även om detta inte är platsen för den diskussionen, tycker jag personligen att exemplet är helt bra!
går det bra med de två första bokstäverna i namnet följt av en graverad prick och hela efternamnet?Till exempel, med tanke på att namnet är Jonathan Doe, skulle jag använda jo.doe@gmail.com istället för jonathan.doe@gmail.com och j.doe@gmail.com)
Jag försöker verkligen undvika att specificera formler här.Om det passar med de tankar jag skrev, tycker jag att du mår bra.
Som någon på andra sidan skrivbordet rabatterar jag allt annat än förnamn.efternamn {nummer} @domain.com som oprofessionellt.Om du heter John Smith kommer siffror att vara viktiga.
Oded
2013-05-12 22:41:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ingen kommer att titta två gånger på en e-postadress som används i en ansökan, såvida det inte är något uttryckligen otrevligt (politik, kön, rasism och sådant till exempel).

I det avseendet spelar ingen roll, oavsett om det är en gmail, yahoo eller någon annan adress.

Det finns ingen förväntan att du kommer att spendera pengar på en personlig e-postadress / domännamn.

Jag håller inte med.I.hug.cute.kittens@whatever.com för mig verkar inte allvarligt, och detta, i kombination med följebrevet, avgör om jag ens tittar på CV.
@SherwoodBotsford När våra kunskaper är mycket efterfrågade är det cheferna som måste övertyga oss om att titta på deras erbjudanden.En chef som är orolig för kattungar i min e-post snarare än mina färdigheter är en som jag inte ser fram emot att arbeta med.
Inte alla är i ett högt efterfrågat område.Om jag som chef får 200 ansökningar är den första screening ganska godtycklig.
Steve Jessop
2014-02-05 05:16:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det namn som du är professionellt känd för ska vara i det

"Professionell" betyder att inte få människor att lära sig ett separat smeknamn för någon de aldrig har träffat. Om du är professionellt känd av ett smeknamn, bra, använd det i en e-postadress: dr.dre @ . Poängen är att när människor ser e-postadressen ska de associera den med dig. Det gör det lättare för dem att se att det de gör är korrekt när de skickar meddelanden. Det är lättare att hålla i minnet om det är det enda namnet de känner för dig. Förmodligen andra fördelar.

Ingenting som du inte aktivt vill berätta för dem ska vara i det

Om det är ett ovanligt domännamn är det några personer kommer att slå upp det. Så använd inte förnamn.efternamn @ din anonyma politikblogg, såvida du inte vill presentera dig själv för affärskontakter som "författaren till denna anonyma politikblogg". Det betyder inte att du skäms för att du inte presenterar dig själv på det sättet, det är bara inte ditt yrke. Om du söker jobb som politikjournalist ignorerar du den delen.

Om du kan undvika att entydiga skräp, gör det

j. doe@gmail.com bara är bättre än j.doe456@gmail.com . Det ser "snyggare" ut och snygghet är en professionell kvalitet. Varje liten sak spelar ingen roll, men tillsammans lägger de till ett slags "hygien" som signalerar att du har lagt ner detaljerna.

En sekundär anledning, du skulle bli förvånad över hur många människor som inte gör det använd inte kopiera och klistra in. De flesta över 30 år har, vid den kritiska punkten i sitt liv när de köpte en mobil, tappat förmågan att komma ihåg ett 7-siffrigt nummer i 20 sekunder. De under 30 år hade det aldrig ;-) Som en artighet till andra, gör inte din e-postadress svår att skriva. Jag går inte så långt som att säga att om ditt namn är svårt att skriva bör du hitta sätt att förenkla det, men jag undrar lite om det skulle hjälpa.

Visst, det är svårt att få tag på en snygg e-postadress hos en större leverantör idag. Det är också svårt att skriva ett bra CV, så du kan alltid prova några varianter på ditt namn medan du funderar över det. Om du måste lägga till skräp, försök tänka på något relevant skräp. Om ditt namn är så deprimerande vanligt att du verkligen inte kan få en anständig @provider -adress kan du registrera en domän och kasta upp några sidor relaterade till ditt yrke. Det behöver inte mycket på det, bara ditt CV och allt du vill att en affärskontakt ska se. Att hitta ett bra domännamn är inte heller så enkelt, men åtminstone är du begränsad av din kreativitet, inte ditt förnamn.

Om du faktiskt använder det bör det förbli detsamma. i åratal eller årtionden

Detta gäller alla e-postadresser som används som en allmän kontaktpunkt, professionell eller på annat sätt. Du vill inte vara den idiot som fortsätter att skicka meddelanden till hela din kontaktlista med din nya adress.

Du behöver inte faktiskt använda den

Kontrollera adressen på ditt CV minst så länge du bryr dig om att få förfrågningar om den versionen av ditt CV. Eller, du vet, det finns sådant som vidarebefordran av e-post. Se till att du får e-postmeddelandet, att du får eventuella felmeddelanden som genereras via e-post du skickar och att du kommer ihåg att skicka med "rätt" e-postadress. Utöver det behöver du inte logga in på vilket hemskt webbgränssnitt leverantören har producerat.

Om du kommer med en bättre e-postadress senare, kan du lägga den i nästa version av ditt CV och vidarebefordra e-postmeddelandet från den gamla för alla fall. Och även det kan vara överdrivet - jag antar att det beror på vilken bransch du arbetar i, men tänk på dina odds för att någonsin få en anständig ledning från ett mer än ett år gammalt CV. För det första skickar du ett uppdaterat CV till rekryterare som du bryr dig om oftare än så, och för det andra vem som jagar utan aning om vad du har gjort de senaste två åren? Min erfarenhet är att rekryterare slutar besvära dig efter cirka 18 månader eller tre oförskämda e-postmeddelanden som berättar för dem att du har ett jobb / alternativ rekryterare som du är väldigt nöjd med.

När arbetsgivare väl har anställt dig vann de ' t use it

De ger dig en e-postadress för företaget. Så din CV-adress handlar enbart om anställningsprocessen. Det handlar inte ens om att upprätthålla kontakter efter att du lämnat, du kan ge dem någon annan e-postadress du gillar. Det behöver inte relateras till någon av dina andra onlineaktiviteter om du inte vill att det ska som en del av vad potentiella arbetsgivare kommer att se om de väljer att undersöka dig. Mellan brist på tid och konsekvens i anställningsförfarandena kommer många inte, men vissa gör det.

Om du planerar att byta jobb mycket är sakerna lite annorlunda

Om du ständigt letar efter arbete (till exempel som entreprenör) vill du ha en enda permanent e-postadress för ändamålet. Det är nog bäst att registrera en domän i det här fallet. Beroende på vilken jurisdiktion du befinner dig i, kanske du vill att ett specifikt namn ska handlas under ändå, även om du inte har ett registrerat företag. Detta behöver inte vara ditt eget namn, och förnamn.efternamn@handelsnamn.com är perfekt. Eller din nationella motsvarighet till .com : .co.uk i mitt fall.

Om du ska registrera en domän, se till att den har rätt värd - många skräppostfilter betraktar dåliga returadresser, saknade eller icke-responsiva originalservrar som skräppostsignaturer som kan få din ansökan eller svar omedda osedda. RBL: er kan också svartlista IP: n som du delar med andra billiga användare och du kommer inte att kunna blockera den. Värdarna av typen $ 10 / år kan se attraktiva ut men du kanske aldrig kommer att nå någon med e-postsystem google, yahoo, apple eller microsoft.
@ Ӎσᶎ: kom överens. Bortsett från allt annat om hosting är fläckigt kan du ha betydande stillestånd. Det är möjligt att vara värd för din domän via Google (de är inte registrator men de samarbetar med vissa). Jag vet inte vad det kostar.
CAGoldie
2015-12-06 05:43:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns ett par funktioner tillgängliga via Gmail-e-postkonton som kan hjälpa dig med ditt beslut om att skapa e-postnamn. Den första är möjligheten att vidarebefordra dina e-postmeddelanden från den nyskapade e-postadressen till en befintlig e-postadress så att du får tillgång till e-postmeddelanden snabbare. Problemet som kan uppstå är att du kanske glömmer att logga in på e-postkontot med det namn du angav och får dig att skicka ett e-postmeddelande från en mindre professionell eller önskad e-postadress. Det andra alternativet är att helt enkelt skapa ett filter för att skicka e-post till en vald e-postadress för att varna dig för det faktum att ett e-postmeddelande skickades till dig angående en jobbposition du söker.

Tam Hartman
2016-08-16 01:21:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag undviker i allmänhet vanliga domännamn och nummer för professionella e-postmeddelanden. För närvarande har jag något som me@mywebsite.com. I allmänhet är det vad jag föredrar att använda. Jag hade ställt in den för att vidarebefordra till gmail ett tag men stängde av den efter att jag av misstag avfyrat e-post från gmail istället för min personliga domän. Jag tror att det viktiga verkligen är att bara se till att din e-postadress inte är alltför omfattande eller innehåller för många nummer (föredrar 0 nummer om jag kan hjälpa det).

Detta lägger inte till något nytt i de tidigare publicerade svaren. Vänligen [kom ihåg att inte upprepa andra] (http://meta.workplace.stackexchange.com/questions/255/faq-proposal-back-it-up-and-dont-repeat-others).


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...