Fråga:
Ska jag tipsa min säljare om att cheferna på kundsidan börjar ogilla dem?
Nyakouai
2019-07-23 13:59:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag arbetar för närvarande för ett konsultföretag (A) som säljer mina tjänster till en stor kund (B) vars kontor jag tillbringar min arbetstid på. Effektivt är jag alltid på kundkontoret och ser nästan aldrig företaget jag jobbar för.

Saker och ting är som de är, konsulterna här är långt närmare B än A-säljare och hör många saker på klientsidan. Jag har också ett avslappnat förhållande med min direkta B-manager (på klientsidan) och vi kan ha vänliga konversationer.

Flera gånger slog B-manager i konversationen hur mycket A -försäljare som ansvarar för oss irriterade honom och den andra B-chefen på vår våning. Klagomålen pekar på att A-säljarens effektivitet inte överensstämmer med de normer som de två B-cheferna förväntar sig (saker som: att inte känna till kontrakts månadspris för en konsult de försöker placera, bristande omsorg vid granskning fakturorna som orsakade små inkonsekvenser - som att trigrams var felaktiga).

Att inte göra någon bedömning av det (eftersom jag bara hörde en sida version och personligen skulle vilja minimera dessa misstag), jag är förbryllad som vad jag ska göra i en sådan situation. Jag är relativt ny inom konsultbranschen (mindre än ett år). Jag känner att min "lojalitet gentemot min arbetsgivare" (som förväntat och enligt mitt kontrakt - arbetar i Frankrike) skulle få mig att dela med mig av så mycket användbar information om klienten till min A-ledning, så länge det inte bryter mot någon icke -policy. Å andra sidan vet jag inte om det är min plats att berätta för min A-säljare och avslöja vad som egentligen är avslappnade konversationer.

Dessutom får jag riktigt sällsynta möjligheter att utbyta informellt med min A-säljare (bara när de faktiskt kommer till B-kontoret). Jag föredrar att ha det här utbytet som en vänlig pekare, för att undvika skriftliga spår som kan slå tillbaka på något sätt (vet inte hur eller varför, men igen, vet inte om det är min plats att dela information i första hand).

TLDR: Ska jag låta min säljare veta att deras beteende orsakar lätt missnöje med vår klient och att fenomenet eskalerar? Om så är fallet, är det ett problem att göra det informellt och utan bok?

Fyra svar:
Justin
2019-07-23 14:17:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så som de är, är konsulterna här långt närmare B än A-säljare och hör många saker på kundsidan. Jag har också ett avslappnat förhållande med min direkta B-manager (på klientsidan) och vi kan ha vänliga konversationer.

Båda dessa saker är ganska vanliga, särskilt i långa perioder tidsförlovningar.

Jag känner att min "lojalitet gentemot min arbetsgivare" (som förväntat och enligt mitt kontrakt - arbetar i Frankrike) skulle få mig att dela med mig av så många användbara uppgifter om klienten till min A-ledning, så länge den inte bryter mot någon sekretesspolicy.

Återigen ja. Lojalitet mot arbetsgivaren förväntas och i många fall betonas vanligtvis i kontraktet.

Å andra sidan vet jag inte om det är min plats att berätta för min A-säljare och avslöja vad är i själva verket avslappnade konversationer.

Jag vet inte heller om "det är din plats att berätta för dem", men jag vet att om deras relation och affärsintressen är skadade när detta kunde ha undvikits, de kommer att skylla på dig om de får reda på att du har undanhållit information.

Jag skulle berätta för dem informellt och följ sedan upp med ett e-postmeddelande med exempel som kunden, B, hjälpsamt gav dig. Det är upp till dem att agera på denna information.

Det är intressant att tillägga att lojalitet mot sin arbetsgivare i Frankrike inte är något som man bara kan förvänta sig och kan betonas i ett kontrakt.Det är ett rättsligt krav som kan leda till en civilrätt även om det inte betonas i ett avtal. Om du känner till något som kan skada ditt företag (som ett dåligt förhållande mellan en kund och en säljare) och inte agerar på det, eller vidarebefordrar det till någon som är i stånd att agera på det, är du ansvarig (inom vissa gränser).
YoupT
2019-07-23 14:30:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du bryr dig uppenbarligen om både din arbetsgivare som den klient du arbetar för. Du vill dela denna information med din arbetsgivare utan att bryta B-chefens förtroende. Detta verkar som en vinn-vinn-situation för mig, där förhållandet mellan din arbetsgivare och klient kommer att förbättras om nämnda irritationer fixas.

Du nämner att du har ett avslappnat förhållande med B-chefen. Nästa gång han nämner (en av) sina klagomål, kan du berätta för honom något i den här riktningen:

"Hej Bob, jag märkte att du nämnde några saker om FÖRETAGSNAMN du är inte glad om, vid flera tillfällen. Jag har funderat på det här, eftersom jag vill att du ska vara nöjd med våra tjänster, och det stör mig att höra att du inte är det. Skulle det vara okej med dig om jag nämner dessa frågor till min manager på FÖRETAGSNAMN, så att vi kan se hur vi kan åtgärda detta? Jag vill inte bryta ditt förtroende genom att inte fråga dig först. "

Om han inte vill att du ska berätta din arbetsgivare, gör det inte. Om han är okej med det har ditt företag en fantastisk möjlighet att använda sin feedback för förbättringar. I båda fallen har du visat B-Manager att du lyssnar på vad han har att säga och värderar honom som klient.

Jenny D
2019-07-23 14:26:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag arbetar i exakt samma typ av situation som du, utom i den mån jag har ett bra förhållande med mina chefer hos min arbetsgivare och i allmänhet träffar dem minst en gång i månaden.

företag är det min plikt att låta min chef veta om eventuella problem med klienten, vare sig det är bra eller dåligt. I din situation skulle jag berätta för dem precis vad kunden berättade för mig, inklusive omständigheterna kring det, till exempel att det var i en avslappnad konversation.

Din chef behöver veta att säljaren som arbetar med din klient gör inte ett bra jobb. Det här är inte tatuering eller skvaller eller på annat sätt prata utanför skolan - det är en del av ditt jobb att ge chefen den information de behöver för att kunna göra sitt jobb.

Eftersom det verkar som om du inte har regelbundna möten med din chef, borde jag ringa dem och fråga om de har tid att träffa dig över lunch eller en kopp kaffe vid en tidpunkt som inte stör din klient. Återigen, i mitt eget företag, skulle det leda till att jag träffar min chef inom de närmaste dagarna.

Om ditt företag inte har något sätt att hantera denna typ av feedback, börja leta efter en bättre arbetsgivare .

Jag funderade mer på att låta säljaren veta, istället för att eskalera direkt till vår enhetschef.Dessa är enkla "misstag" som är lätta att fixa och som inte påverkar (ännu) antalet konsulter från vårt företag som kontraktsförs av kunden.Jag är dock rädd för det i framtiden.
Jag kan inte säga vilken som skulle vara mer lämplig;det beror på din företagskultur, vilken relation du har med din chef och säljaren etc. Det finns helt enkelt alltför många okända variabler här.Men jag tror att du borde prata med ** någon ** på ditt företag, och om du är osäker, kanske finns det en mer erfaren konsult som du kan be om råd om hur du går vidare?
Woodie 2714
2019-07-23 14:22:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kan vara en bra idé beroende på ett par saker.

Hur bra är din relation till säljaren? kommer de troligen att stötas av tanken att någon inte gillar dem? eller reagerar negativt på kritik?

tycker du att dessa kritiser är rättvisa och resonabla eller skrek chefen bara?

om du tycker att det här är äkta kritik kan det hjälpa säljaren att förbättra deras förverkligande med chefen och de kommer att ta kritiken ombord och försöka förbättra. då ja det är en bra idé att berätta för demDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...