Fråga:
Mjukvaruutveckling vs teknisk konsultation
Rob
2012-08-14 02:07:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så jag har haft praktikupplevelse som utvecklare. Nu tittar jag på nybörjarpositioner att ansöka till. De två roller jag planerar att utföra är mjukvaruutveckling för ett företag i Phila. + teknisk konsultation för ett företag i NYC.

Jag känner till den grundläggande skillnaden mellan de två när det gäller jobbfunktion: utvecklare skriver i huvudsak koden och konsulter berättar för verksamheten hur man ska förbättra IT-infrastrukturen eller hjälpa till att bygga en IT-infrastruktur. Lite eller ingen kodning i teknisk konsultation. Är det ganska mycket rätt?

Min huvudsakliga fråga är, hur skiljer de sig åt när det gäller potentialen för karriärtillväxt och arbetskvalitet? Är det lättare att röra sig uppför företagets stege? Slår man vanligtvis en högre lön så småningom? Är en generellt roligare / spännande än den andra?

Min uppfattning är att det under utveckling är lätt att falla in i ett återvändsgrändjobb. Jag tittar på många framgångsrika människors bakgrund och några började konsultera (inte nödvändigtvis teknisk rådgivning dock)

EDIT: Tre riktigt bra svar, mycket insiktsfulla, tack så mycket!

Tre svar:
Sylvain Peyronnet
2012-08-14 02:43:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är nu i den akademiska världen där jag (försöker) förvandla studenter till utvecklare för de flesta av dem och konsulter för ett fåtal av dem. Jag är i Frankrike, så mitt svar är något lokaliserat. Dessutom har jag varit teknisk konsult på heltid i 1 år.

I början av sin karriär tjänar utvecklare cirka 32-33 k € / år (bruttolön), det är cirka 40 000 $ / år. Däremot börjar en mycket yngre teknisk konsult på 36 000 € (45 k $), så även i början av karriären är det skillnad för lönesynpunkt.
Efter cirka 10 års erfarenhet når en utvecklare en platå i lönen, och ökningarna förblir marginella om utvecklaren inte tar någon form av ledningsansvar. Denna platå existerar inte i det steget i karriären för konsulter.

Nu för att svara direkt på dina många problem:

 • hur skiljer de sig åt när det gäller karriärpotential tillväxt och kvalitet på arbetet?

Potentialen för karriärtillväxt är högre i konsultkarriären, förutom om du är expert inom ett specifikt utvecklingsområde. Som konsult vet du om fler tekniker, du ser fler olika situationer och människor etc. Kvaliteten på arbetet är helt enkelt inte jämförbar eftersom det beror på vad du förväntar dig. Om du vill arbeta i korsningen mellan ledning, tekniska aspekter och ekonomiska aspekter är rådgivning bättre för dig. Men om du vill behärska djupt tekniska aspekter, bör du hålla dig till utvecklarkarriären.

 • Är det lättare att röra sig uppför företagstegen i?

Ja. Vanligtvis är det mycket svårt för en programutvecklare att komma in i ett företags verkliga beslutscirkel. Du kan vara teamledare, projektledare, men du kommer sällan att gå längre än den punkten.

 • Slår man vanligtvis en högre lön så småningom?

Ja. Återigen tjänar konsulten mer pengar. När jag var konsult var min lön dubbelt så mycket som den jag har idag som professor och det var för 6 år sedan. Konsulter i små till medelstora företag tjänar vanligtvis mer än de i stora företag. Men de i mycket små (eller frilansare) tjänar mindre, förutom om de är guruer inom sitt område.

 • Är en i allmänhet roligare / spännande än den andra?

Det är svårt att säga eftersom det inte är samma jobb. För mig var det kul att vara konsult, men det var ett mycket krävande liv där jag arbetade 6 dagar i veckan, i genomsnitt 12 timmar om dagen.

När jag tittar på mina första studerandes karriär. (de började arbeta 2003), de flesta är nu projektledare efter att ha varit utvecklare, färre är chefer på en högre nivå, och låt oss säga att 10% är konsulter. Poängen är att du kan bestämma dig efter 5 till 15 års erfarenhet som utvecklare att gå till konsult eller ledning. Därefter är det vanligtvis för sent och tidigare är det för tidigt (konsultation kräver erfarenhet).

Sista stycket är särskilt viktigt.
Chris Shain
2012-08-14 21:24:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag började min karriär med egenutveckling för en hypoteksbank och gick därifrån till en teknisk konsulteringsroll (gjorde verklig programmering på kapitalmarknadshandelssystem), med en högsta investeringsbank som kund. Båda dessa var i det större NYC-området, så det borde vara rimligt tillämpligt på dina möjligheter.

För vad det är värt:

 • Konsulter är trots namnet ofta (kanske till och med vanligtvis) inte experter inom sitt område. Många har förmodligen precis gått ur skolan - vid den tidpunkten i ditt liv är du inte expert på något annat än att leva på ramenudlar, pizza och öl. Konsulter är faktiskt anställda som får betalt något mer som kompensation för flexibiliteten hos att kunden kan bli av med dem när som helst. Entreprenörer (som är oberoende kontrakt med en klient, i motsats till att vara heltidsanställda i ett konsultföretag) är ett ännu mer extremt exempel på det. På ett spektrum:

Jobbstabilitet < ----------------------------- ---- > Betala

Inhemsk personal ----- Konsulter ----- Entreprenörer

 • Intern utvecklingspersonal har större livslängd hos en viss arbetsgivare än konsulter eller entreprenörer gör, så deras motiv är i sig olika. Enligt min erfarenhet är intern personal mycket mer riskavvikande och konservativ eftersom de vet att de kommer att leva med de system de bygger i många år. Konsulter är mycket mer villiga att prova det senaste. Som ung person på ditt första jobb bör du utsätta dig för allt och allt du kan få tag på.
 • Som sagt, konsultföretag arbetar sina anställda, särskilt sina yngre anställda, mycket hårt. Om konsultföretaget är något som jag känner till borde du förvänta dig att arbeta 60-70 timmars veckor utan övertidsersättning i minst 2 eller 3 år. Du kommer att lära dig mycket och det kan vara väldigt spännande om du får resa, men det är en brutal existens. Om du får en klient som behöver resa är du på väg 4-5 dagar i veckan. På grund av livsstilen brinner många människor ur konsultationen, så om du är ganska bra och dina kunder gillar dig, kommer du förmodligen att kunna gå upp snabbare.
 • Konsultföretag tjänar sina pengar genom att sälja människor. för att flytta upp i ett konsultföretag kommer du så småningom att gå över från att göra någonting tekniskt till att göra försäljning. Tänk på detta - om försäljning inte är din grej, och du vill vara teknisk, är det svårt att göra det i ledningsnivån för ett konsultföretag. Kontrastera en intern anställd där du så småningom kommer att behöva flytta till ledningen eller en oberoende entreprenör som vanligtvis förblir teknisk.
 • Heltidsanställda har i allmänhet inte flexibiliteten att flytta mellan projekt så lätt som konsulter gör. De brukar hålla sig till ett projekt eller en grupp tills de befordras eller lämnar.
+1 för det mycket hårda arbetet, men också för avsnittet "att sälja människor".
Jag tillbringade större delen av min karriär för entreprenadföretag, vilket ger dig lite mer stabilitet än oberoende konsult, men de brukar inte leta efter nya projekt som passar dig om de förlorar det du är på. De letar bara alltid efter nya projekt och du är bara en widget för dem. Konsultföretagen skulle teoretiskt kunna sätta dig på bänken mellan projekt (tekniskt eller annat).
bethlakshmi
2012-08-15 02:32:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wow ... tydligen finns det gott om åsikter att gå runt om detta. Jag är inte helt oense med dessa svar, men jag ser det från ett annat perspektiv:

Först - terminologi - se @Chris Shains svar för In House / Consultant / Contractor för stabilitet kontra lönespektrum - detta är ganska sant, även om du ser att vissa fall spelar snabbt och löst med terminologi. Till exempel kan anställd för en amerikansk försvarsentreprenör vanligtvis förvänta sig att falla långt på "in house" -sidan av detta spektrum i både stabilitet och lön - men de kallas "entreprenör" genom att deras totala verksamhet fungerar som en känsla av att sälja tjänster till försvarssektorn. Oavsett termer - glidskalan är död på.

Därefter frågorna:

Kodning kontra byggnad - Är det ganska mycket rätt?

Inte enligt min erfarenhet. Jag har sett massor av konsultspel där kodningskotletter krävdes och massor av utvecklingsjobb där integrering och montering av IT-infrastruktur var en del av jobbet. Det beror på vilken verksamhet du befinner dig i. Många konsulter konsulterar programutvecklingsgrupper där de hjälper teamet att bli mer effektiva med verktyg - i vilket fall de behöver vara uber-utvecklare.

När det gäller arbete, jag förväntar mig mer av en kompromiss med:

 • en konsult måste sälja mer än en vanlig anställd - han måste sälja det faktum att hans idéer är bra idéer, och i många fall finns det ett "upsell" behov i hans verksamhet. En anställd som arbetar i ett internt team tjänar som jämförelse gradvis förtroendet för sina lagkamrater, så det är inte lika mycket av en "sälja" som en eventuell byggande av erfarenhet. Och en anställd slutar sällan behöva fortsätta att vara charmig bara för att behålla sin anställning. Detta är ett grundläggande personlighetsdrag som kan vara en stor faktor för arbetstillfredsställelse.

 • en konsult (ännu mer en entreprenör) förväntas komma ombord med färdigheterna. Som konsultuthyrare kommer jag att skicka tillbaka dem om jag måste betala pengar för att de ska få utbildning om något som ligger utanför min infrastruktur och mina säkerhetsregler.

Min huvudsakliga fråga är, hur skiljer de sig åt när det gäller potential för karriärtillväxt och arbetskvalitet?

Karriärtillväxt - beror på vad du siktar på. Jag tror att de kvaliteter som förväntas för marknadsföring är olika och lärandemålen är olika. Konsulter tenderar att vara mycket starka tekniska med hög kommunikationsförmåga. De får mer pengar för att vara bättre på dessa saker och träningsmöjligheter för att underlätta det. Jobbet är emellertid vad det är - timmarna, resorna - det är osannolikt att ett företags affärsmodell förändras så att arbetslivsbalansen här är vad den är och många konsultroller är höga resor / långa timmar / höga löner.

Intern utveckling finns vanligtvis två spår - den allt mer äldre läraren av tekniska saker och ledningsspåret. I båda fallen är att ta ansvar för större omfattning, större ansvarighet och starkare kommunikationskrav vägen till framgång. Det tekniska spåret gör det med stark teknisk kommunikation, ledningsspåret gör det med övergripande team / interpersonell kommunikation om tekniska problem. Exponeringen för en mängd olika problem / lösningar tenderar att bli mindre eftersom antalet system som ett enda företag tillverkar eller deltar i tenderar att vara mer begränsat. Men djupet tenderar att bli större och du får se en produkt växa upp och utvecklas på ett sätt som du kanske inte som konsult. Marknadsföring kan vara lika mycket en del av att tillgodogöra sig företagskulturen som genomförandet av ett visst projekt.

Är det lättare att flytta upp företagstegen i?

Jag skulle säga att det större inflytandet är storleken på en organisation och dess tillväxt. Om företaget inte växer är det osannolikt att det kommer att främja människor.

Slår man vanligtvis en högre lön så småningom?

Japp - ju högre risk för arbetslöshet desto högre lön.

Är en i allmänhet roligare / spännande än den andra?

Det är definitivt ett fall av personlighetspassning och vad du vill ha. Jag har alltid varit lycklig som husingenjör. Jag har vänner som älskar att vara konsulter. De tycker att jag är för statisk, jag tycker att de är för ytliga. De ser mitt jobb som tråkigt eftersom jag har fastnat med samma människor hela dagen, år efter år, jag ser deras jobb som frustrerande eftersom du aldrig har tid att verkligen lära känna människor eller se hela projektet förverkligas. / p>

Det är det som tillfredsställer dig mest.

Jag uppskattar din verkliga erfarenhet av att informera oss.Det finns en som skrev en bok som svär på idén att konsultation inte gör kodning, att detta är arbete och en riktig konsult inte arbetar. Https://daedtech.com/


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...