Fråga:
Har någon förslag för att hantera rekryterare som talar med tjocka accenter?
Amy Blankenship
2016-08-11 00:04:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det verkar som om de flesta rekryterare som ringer till mig inte talar engelska inbyggt. Detta leder till många diskussioner där jag ber dem upprepa eller omformulera. Som nämnts i detta svar kan det leda till förbittring i konversationen även när båda parter är människor med god vilja.

Dessutom är det verkligen svårt att ge nyanserade svar på frågor eller ställ dina egna uppföljningsfrågor, eftersom de kanske inte förstår vad du sa. Jag oroar mig för att detta kan leda till missförstånd med det anställningsföretag där min faktiska erfarenhet är förvrängd på grund av dålig kommunikation med rekryteraren. redan betraktad som en svår kandidat, så när jag jobbar riktigt hårt för att undvika frågan "vilken takt vill du", blir rekryterare hörbart testiga.

Så, sammanfattningsvis, vad jag skulle vilja uppnå är

  • hålla konversationen vänlig
  • se till att informationen de förmedlar är korrekt
  • undvik att gå in i förhandlingsfasen utan strejker mot mig (samma som första kula, men mer specifikt)

Jag pratar om rekryteringsföretag från tredje part, inte någon som ingår i teamet jag skulle arbeta med. I de flesta fall handlar det inte bara om en stark accent, utan verkligen trasig engelska.

Jag är hörselskadad, jag kan inte hantera det.
Jag har nyligen hört en betydande förbättring av detta inom IT. Jag letar inte ens och jag får flera samtal varje vecka från IT-rekryterare med mycket tjocka, svåra accenter och trasiga engelska. Jag arbetar med ett mycket internationellt företag och är väldigt tålmodig och klarar mig bra, även om dessa rekryterare är omöjliga att förstå.
Som du nämnde får jag också många rekryterare som omedelbart vill prata lön / lön. Jag är erfaren och kommer inte att gå med en rekryterare som bara vill sänka mig och komma till det billigaste priset de kan.
Sex svar:
Xavier J
2016-08-11 02:58:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så snart jag räknar ut att konversationen går söderut, klippte jag ner den genom att säga att jag måste gå vidare till en annan (orelaterad) uppgift och sedan ber jag rekryteraren att mejla mig rekvisitionen, platsen och start datum. Ofta är det en kontoansvarig (med bättre engelskkunskaper) som kommer att hantera saker efter rekryteraren, så jag ber om kontoansvarigens kontaktinformation. Den talade engelska som kommer på min väg är trasig, men rekryteraren hör bara bra!

Detta minskar mer onödig frustration på båda sidor, OCH eftersom rekryterare verkar ofta ringa vid besvärliga ögonblick, är jag sparat tills jag Jag är intresserad av att granska möjligheten.

Exakt vad jag gör, jag säger bara att jag är upptagen och ger dem min e-postadress, jag föredrar saker skriftligt ändå.
MelBurslan
2016-08-11 02:30:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det största problemet är att dessa människor inte är här i USA. Därför kan deras språkkunskaper inte bli bättre bara genom att försöka prata med någon i telefon. De flesta är i Indien och använder ett VoIP-nummer som tillhandahålls av den enda en eller två personer som faktiskt är här för att samla uppdrag.

Eftersom jag inte aktivt söker ny anställning kan jag vara selektiv när det gäller att svara på min telefon. Därför behöver jag aldrig prata med dem. De som är desperata börjar skicka e-post. Vid den tidpunkten, om jag någonting fångar min uppmärksamhet, kopierar jag vanligtvis de första parmeningarna från den tekniska delen av jobbkraven och utför en google-sökning. Om jag är otur, kommer jag att se samma arbetsbeskrivning publicerad av massor av "konsultföretag" (läst som kommissionsbaserade huvudjägare från Indien) och jag måste verkligen sikta genom agnet för att få riktigt vete. För det mesta hittar du dock på första sidan med resultat, vilket företag som faktiskt anställer. Om du verkligen är intresserad, bör du gå runt de så kallade konsultföretagen och direkt kontakta arbetsgivaren.

Ibland är arbetsgivaren inte själva företaget utan ett outsourcingföretag, vanligtvis från Indien. Gillar av Wipro, Tata, etc. I så fall tappar jag omedelbart intresse, vet hur dessa svettverkstäder fungerar. Om du slutar med ett framstående konsultföretag, baserat i USA, som Robert Half, Experis / Manpower, KPMG etc, kan du kontakta dessa företag. Vanligtvis kommer sökresultatet du hittar att ha någon form av initial kontaktinformation.

För att varna dig för den värsta delen av denna bedrägeri får dessa människor dig att acceptera något i den mening att de är den enda avsändaren av ditt namn för tjänsten. Om du godkänner det kommer du att ge dem en del av din lönecheck, utan att de bara gör något annat än att hitta jobblistan kan du enkelt hitta och hitta ditt CV samtidigt. I de flesta av dessa fall gör de oönskade bidrag. Och om du accepterade det (och för att underkastas dessa positioner måste du acceptera det erbjudandet), sätter det det faktiska anställningsföretaget i en dålig situation. De kan inte förlänga dig ett erbjudande lätt. Det finns vägar runt dessa bluffartister, men om företaget har tillräckligt med talang att välja mellan, kommer ditt kandidatur inte att anses undvika sådant krångel.

Så allt som allt pratar med dessa människor med tjocka accenter är mest en tappande strid från början. Men om du ska göra det ändå, är mitt råd att aldrig ge dem en förväntad lön eller timpris och aldrig acceptera det första erbjudandet de kommer att göra. Om du gör det, ger du dem oförtjänta pengar från ditt hårda arbete.

Jag vet att jag gick lite tangent här men att behöva ta itu med dessa människor under de senaste två decennierna, gav mig ett annat perspektiv och trodde att du skulle kunna dra nytta av det. Om inte, ber jag om ursäkt.

Jag ger dig en +1 för varningen om Wipro och kohorter. Jag har bara upplevt sweatshop-taktiken begagnat men jag har sett några kollegor placeras i några riktigt hemska situationer.
rösta av samma anledning
Rösta också av den anledningen, förutom att de "framstående konsultföretagen" också kan vara skrämmande
Jag tycker att det här är ett bra svar men inte nödvändigtvis svarar på den fråga som ställts, så jag accepterar inte det.
PeteCon
2016-08-11 02:45:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ingen tvingar dig att ringa deras samtal.

Du befinner dig i en av tre situationer; du har ett jobb, eller du har inget jobb, eller du vill flytta. Om du har ett jobb behöver du inte svara (eller prata) till någon rekryterare som ringer.

I de andra två fallen bör DU välja de rekryterare som du arbetar med. Välj en lokal rekryterare eller två och bygg en relation med dem. Det ger dig de bästa möjligheterna i områdena och till de priser du vill ha.

Varför ringer de utländska rekryterarna dig? Eftersom de får scrag-ändarna av rekryteringsprocessen. De positioner som de främsta behållna rekryterarna inte vill eller inte kan besätta. De utländska företagen får dessa positioner och trålar sedan genom sina listor och letar efter potentiella kandidater. Du behöver inte spela deras spel.

Jag håller inte med den här analysen. Jag har jobb, men jag vill gå vidare. Jag känner att jag har mer makt i förhandlingarna om * de * kom till * mig * snarare än tvärtom. Intrycket jag får är att den första samtalsrundan görs av en person på låg nivå så att personen på högre nivå inte slösar bort tid på att kalla till någon som inte är intresserad.
Hur kan de lokala rekryterarna komma till dig om de inte vet att du letar efter? De kommer inte att vada igenom en e-postlista med (säg) PHP-utvecklare som köptes för tre år sedan. Du kan ringa lokalbefolkningen och berätta exakt vad du letar efter. Företag som Robert Half etc är helt professionella och slösar inte bort din tid.
En mycket viktig del av rekryterarens jobb är att * kommunicera * med den blivande medarbetaren. Även om det är en person på lägre nivå, är det meningen att det är en kärnkompetens att kunna ha det samtalet med dig. Det finns ingen brist på I.T. och rekryterare av mjukvaruutveckling. Varför inte spara lite tid och eliminera de som du personligen har svårt att prata med?
keshlam
2016-08-11 00:24:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag antar att den underförstådda frågan bakom detta uttalande är om det finns något bra sätt att hantera svårigheter med en annan accent än att bara säga "Jag är ledsen, men ...".

Tyvärr kort för att övertyga dem om att låta dig försöka igen med en annan intervjuare, eller skriftligen, tror jag inte att det finns ett bättre svar.

Till viss del är detta företagets misslyckande med att välja intervjuaren; till viss del, om detta verkligen är den person du skulle arbeta med, återspeglar det ett verkligt fall av att du inte har en färdighet (lyssnar förbi den accenten) som kan vara användbar i det specifika uppdraget. Naturligtvis som de flesta färdigheter förbättras den här med övningen, men om de verkligen behöver någon som kommer att vara snabba första dagen kanske det här inte är den perfekta positionen för dig.

(Jag kan anpassa mig till många accenter som ges lite tid och tålamod ... Men då och då träffar jag någon vars diktion är så långt ifrån vad jag har utsatts för att jag helt enkelt måste erkänna att jag inte får det.)

Tillägg: Om ditt problem är någon hos rekryteringsföretaget finns det absolut ingen anledning att inte säga "Jag är ledsen, jag har problem med att förstå din accent - finns det någon annan på kontoret jag skulle kunna arbeta med? ".

Jag pratar om rekryteringsföretag från tredje part, inte någon som är en del av det team jag skulle arbeta med. I de flesta fall handlar det inte bara om en stark accent, utan verkligen trasig engelska.
jimm101
2016-08-11 00:24:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För det första - alla rekryterare behöver fråga om din kurs, för så många samtal med så många arbetsgivare börjar med antingen en budget eller prisfrågan. De ser oförberedda ut om de inte vet det, så det är här för att stanna. Rekryterarna måste ta itu med det, så vi måste hantera det också. Det är bra att känna till ditt marknadsvärde och arbeta med att förbättra det, snarare än att försöka överanvända det.

För det andra - vi är alla någonstans på kurvan för tolerans mot olika accenter. När du arbetar med människor med stor mångfald inom detta område kommer din hjärna att anpassa sig. Det är särskilt svårare över mobiltelefoner och VoIP på grund av röstkodningen, så använd en vanlig fast telefon om möjligt. Att ha mer problem än andra annonserar brist på erfarenhet eller hörselproblem, giltigt eller inte.

Det är alltid viktigt att följa upp med ett e-postmeddelande och fånga punkten med rekryteraren. Försök gissa den ordspråkiga checklistan de har på andra sidan och matcha svaren de borde ha.

____, jag ville bara följa upp vår diskussion: - Tillgänglig med två veckors varsel. - Förväntad lön är $ x, men flexibilitet. - Erfarna i ____. - Villig att pendla. - Inte villig att ringa dygnet runt.

Och en sista punkt - du har en stark accent mot rekryteraren. Tala långsamt och tydligt. De flesta svarar in natura.

Jag har funnit att ja, vissa mobiltelefoner eller VOIP är dåliga, även om vissa stöder det nya högkvalitativa röstprotokollet och låter riktigt bra.
Stephan Branczyk
2016-08-12 13:31:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag börjar med att säga att jag själv har en mycket stark accent.

Med detta sagt, hindret för inträde för att bli rekryterare är så lågt, det finns tiotusentals dåliga tredjepartsrekryterare där ute som spammar och ringer till alla, och du måste rensa bort dessa rekryterare så snart som du kan.

Till exempel, eftersom jag bara vill arbeta inom San Francisco Bay Area, kommer jag att avvisa någon tredje parts rekryterare som inte är lokal i San Francisco Bay Area eller i Silicon Valley. Detta är faktiskt ganska lätt att göra. Deras webbplats har vanligtvis en adress eller ett telefonnummer. Och om jag inte känner igen riktnummer kan jag vanligtvis säga att de inte är lokala (och ja, jag inser att med telefonnummerportabilitet betyder riktnummer mindre och mindre, men en bra rekryterare borde veta bättre, antingen det eller han borde ha ett gott rykte för att kompensera för det faktum).

Ett annat sätt jag kan säga att de inte är lokala är när de börjar föreslå jobb som är fyra timmar borta körtid från det jag bor (när jag tydligt sa till dem att jag inte är villig att flytta och att Jag är inte villig att arbeta på distans).

Jag bryr mig om jobbet ligger nära San Jose, men jag bryr mig inte om rekryteraren är det. Jag har rekryterats framgångsrikt ett par gånger av rekryterare som inte var i samma skick som jobbet, så jag tror inte att det betyder något.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...