Fråga:
Kränkande professionell bekantskap med inflytande
javaDoe
2017-05-19 00:48:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag flyttade nyligen till en ny stad och är på jobbsökning. Mycket av min tid går till att delta i professionella möten och nätverk.

I en av dessa stöter jag på någon som beskriver sig själv som guru, mentor, rekryterare, entreprenör, projektledare, .. för att bara nämna några.

På mindre än tio dagar,

  • Jag hängde professionellt med honom - pratade smått, skakade hand med människor han presenterade mig för, gick till ett möte han föreslog.

  • Jag började arbeta med en projektidé som han föreslog - skrev upp en ögonblicksbild som han gillade mycket. Han bad mig sedan skriva ett fullständigt förslag. När vi träffades för att diskutera det första utkastet anklagade han mig för plagiering - att det inte är min text, bad mig bevisa att det är, skrek och blev väldigt oförskämd, bad mig saker om texten för att kontrollera om det var mitt skrivande, etc.

Jag undviker honom, så smidigt som möjligt, ända sedan jag kom ut ur den situationen. Och sedan dess skickar han mig störande, irriterande, till och med kränkande textmeddelanden.

Kan inte sätta fingret på det - men jag kände att & ignorerade vaga sexuella framsteg, dominerande attityd under den korta tiden.

Hur hanterar man den här situationen?

Han är inflytelserik på fältet, och det är det som skrämmer mig.

Jag kan:

  1. Få ut honom ur mina cirklar (han visas som en vän till mig på en online-webbplats) och ignorera hans meddelanden. Jag är orolig för att han kommer att vända sig aktivt mot mig om jag gör det.

  2. Be honom att "sluta kommunicera med mig" och gör den ovan. En förnuftig person skulle redan ha gjort det som svar på min inställning sedan.

  3. Berätta för honom något som "mina personliga kretsar kräver och jag håller med om att jag ska sluta kommunicera med dig. ursäkta" och gör igen den i (1) ovan.

Jag tror inte att det är något alternativ att vänta på det. Han kan göra anspråk på bekantskap med mig och prata om mig.

Jag är rädd att han kommer att tala emot mig, komma i vägen för min jobbsökning. Han känner till många människor i stan. I de texter han fortsätter att skicka, diskrediterar han mig och mitt arbete (jag har en online-webbplats) till mig. Han vet inte vart jag ansöker - jag sa aldrig till honom. Men han är inflytelserik.

Jag har inte ett arbetsförhållande med den här personen eller någon jag känner genom honom. Allt som hände är vad jag beskrev ovan, på drygt en vecka!

// -------------------------- ----------

UPPDATERING:

Jag gjorde honom vänlig från min onlinecirkel. Han smsade mig igen. Sedan skickade jag ett mejl till honom om att jag inte skulle kunna arbeta med hans projekt "av skäl som jag delvis förklarade tidigare" och bad honom att inte kontakta mig.

Sc .. svarade med något som jag "har inte förklarat några skäl förut", och mitt meddelande "är felaktigt .. det innehåller inte bra tankar."

Hur vet du att han är inflytelserik?Varför skulle någon tro honom över dig, och varför skulle någon ens fråga honom om dig?
"han anklagade mig för plagiering - att det inte är min text, bad mig bevisa att det är" - Jag vet att detta inte är huvudinnehållet i inlägget men det stod ut för mig.Visst är det upp till honom att bevisa plagiat - det är lätt att göra det: bara ge den källa som han tror att den har kopierats från.Jag vet inte hur du skulle kunna bevisa att det är ditt originalverk!
@Caleb han är den typ som går ihop med människor, tar sig in i samtal och fortsätter.det är så vi kom så långt på den här typen av tid.
@Caleb tänker på det, det mesta av det "inflytande" jag såg kommer från vad han lade ut
ignorera honom.Han agerar läskigt.Svara inte.
Ledsen att du går igenom det här.På den ganska ljusa sidan har du några utmärkta, hjälpsamma svar nedan.
AiliofsbjjCMT yup
@colmde: Plagiering är verkligen helt bra på arbetsplatsen!Det som är viktigt är att OP skrev ett bra förslag eller inte.Om detta är samma förslag som någon annan skrev i en liknande situation, är det helt bra på arbetsplatsen.
Tre svar:
Chris E
2017-05-19 00:55:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du hanterar det på samma sätt som alla andra kränkande personer. Du avbryter all kontakt och om han verkligen vill veta varför, säger du till honom.

Jag skulle inte vara så orolig för hans "inflytande". Om han är så kränkande vet andra redan om honom och troligen bara humorerar honom.

Som jag sa, undvik bara honom och låtsas som om du aldrig har träffat honom . Det är ingen film och en kille kommer inte att förstöra dig. Du mår bra. Kommer han att stänga några dörrar? Eventuellt. Men vill du verkligen arbeta för någon som ändå skulle ha honom som en nära kollega?

så, (a) ta bort honom från min vänkrets och ignorera hans meddelanden?
.som till och med tar lite tarmar
Ganska mycket.Ja, det tar lite tarmar men alternativet är värre.
Jag håller med, och förklarar lite.Om han är kränkande mot dig har han varit kränkande mot andra människor.Han har förmodligen redan en dålig representant i området och är sannolikt inte så inflytelserik som han skildrar sig vara.
Gjort.må bättre redan. tack för vinkeln!hade stressat mig ganska mycket - jag ser det nu
Ibland vet missbruk inte ens att de är kränkande förrän någon svarar negativt på dem.Det är bra för dig att stå upp för dig själv och inte utsätta dig för det och det är bra att meddela att den andra personen inte behandlar dig rätt.Att skära kontakt är det bästa fallet eftersom han inte direkt angriper verbalt.Om du försöker säga något kanske du inte kan få honom att ens erkänna något fel ... skydda dig själv.
Jag skulle se till att du också behåller kopior och / eller skärmdumpar av hans kränkande meddelanden.Du vet aldrig när det kommer att vara till nytta, som om han tar saker för långt och du måste involvera myndigheterna ... eller om någon säger till dig att han har varit trevlig men du inte gjorde det. Du vet bokstavligen aldrig attvilken längd en kränkande person kommer att gå när deras ego är sårad.
Och till vilken medlem i min fanklubb som helst röstade ner mig / vinkar
Jag gillade i allmänhet svaret och skulle ha röstat, förutom "om han verkligen vill veta varför, säger du till honom."- nej, det gör du inte.Han ser inte ut som den person du vill riskera att ta reda på att de verkligen inte kan ta kritik.Håll dig borta.Chansen är stor att du inte kommer att lära honom, han kommer inte att lära sig.Var inte aggressiv mot honom, låt honom bara springa upp som vågor på sandstranden.
@CaptainEmacs Om du verkligen avbryter all kontakt, hur skulle han ens fråga?Även om du får meddelandet, skär du av all kontakt, så svara inte.
Stephan Branczyk
2017-05-19 07:42:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Berätta för honom i inga osäkra termer och i skriftlig form att du inte längre vill att han ska kontakta dig. Om du bara spökar honom kan han dyka upp vid dörren till din ytterdörr och det är inte vad du vill.

Att ha en tydlig skriftlig redogörelse för denna begäran kan vara till hjälp om det någonsin finns ett behov av ett besöksförbud. Sedan kan du ta bort alla dina online-anslutningar till honom.

Du behöver inte säga varför. Du behöver inte rättfärdiga dig själv för honom. Om du säger varför slutar han aldrig att argumentera med dig. Det kan du berätta för honom. "Jag behöver inte rättfärdiga mig för dig" eller "jag behöver inte förklara". Upprepa detta så många gånger som nödvändigt. Om du känner att du måste förklara, vilket igen rekommenderar jag inte. Säg något som "Jag känner mig inte bekväm runt dig." Det är bra att formulera din förklaring som en personlig känsla eftersom det kommer att vara mycket svårt för honom att argumentera om vilken typ av känslor du har. Avse alla, han är inte du. Du är du. Du känner till dina känslor eftersom de är dina känslor.

Och som Christopher Estep sa i en kommentar kanske du också vill behålla kopior och skärmdumpar av hans anklagelser och eventuella kränkande kommentarer, och arkivera dem, om de någonsin behövs också.

Jag känner också människor som är precis som den här personen. Och troligtvis är han inte så inflytelserik som du tror att han är. Det är bara det att i en mötesmiljö kommer ingen att komma ut och säga det offentligt eftersom ingen vill skapa ytterligare drama.

Om du behöver ändra ditt telefonnummer ändrar ditt telefonbolag ditt nummer gratis om du säger till dem att någon har ringt dig och trakasserat dig. Och om han börjar dyka upp till din plats, öppna inte din dörr, ta ut din telefonvideobandspelare och säg till honom igen att du inte vill ha någon kontakt med honom. Och om du vill screena dina samtal och texter, skaffa ett google röstnummer och screena dina samtal genom ditt nya Google Voice-nummer (det är gratis, som sagt, Google Voice kanske bara är tillgängligt för amerikanska invånare och jag vet inte om du är i USA eller inte).

--Uppdatering :)

Mitt sista svar skulle vara:

Det spelar ingen roll om du tror att mitt meddelande är korrekt eller felaktigt, eller att du tror att jag inte har "bra tankar".

Jag känner mig inte längre bekväm runt dig. Det är allt. Kontakta mig inte igen. Jag förklarar mig inte längre för dig.

Och om du skulle träffa mig vid ett evenemang eller vid ett möte, vänligen sitt inte bredvid mig och prata inte med mig. Jag kommer att göra detsamma om jag någonsin ser dig vid ett evenemang, jag kommer inte att sitta bredvid dig och jag kommer inte att tala med dig. Förhoppningsvis kan vi fredligt samexistera på det sättet.

Med vänliga hälsningar ,

Jag tycker inte att det borde finnas något annat svar.Han vet hur man drar ytterligare svar, eller annars hur man får OP att må dåligt efter svaret (för det är precis vad han gjorde).Denna cykel kommer inte att avslutas.Inget svar är det enda svaret som fungerar här och det finns inget sätt att förhindra att den här killen får en att må bättre i nästa omgång.
gnasher729
2017-05-20 14:13:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min kära John,

du kallar dig själv en "guru" och "mentor". Du är allt annat än det. Kommunikationen som du skickade till mig visar tydligt att du är en narcissistisk person, utan hänsyn till någon annan, och helt oförmögen att hjälpa någon att förbättra sig själv. Du kallar dig också en "entreprenör" och "projektledare". Jag måste fortfarande se några bevis på det.

Meddelandena som du skickade till mig är störande, sexistiska och tydligt avsedda att undergräva mig. Dessa meddelanden kommer att sluta. Omedelbart. Om de inte slutar omedelbart, kommer jag gärna distribuera dem så långt som möjligt så att ingen kommer att vilseleds av dina vilda påståenden.

Med vänliga hälsningar JaneDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...