Fråga:
Programvarumarknadsförare skickar aggressivt e-postadressen till min arbetsadress
eYe
2017-09-08 20:46:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För några veckor sedan har jag börjat lägga märke till skräppostmeddelanden som kommer till min e-postadress från ett litet företags VP och försöker trycka på deras avancerade programvara för att upptäcka fel. Först ignorerade jag dem och fortsatte att markera det som skräppost. Personen verkar emellertid vara extremt ihärdig och skickar bara e-post till mig för uppföljningar och frågar så småningom om han bankar på fel dörr. Jag brukar inte engagera mig i sådana saker men vad är det rätta att göra i en sådan situation för att hålla sakerna etiska och samtidigt säkra för min arbetsgivare?

Ska jag fortsätta att blockera honom; ska jag rapportera honom till vår IT-avdelning eller ska jag faktiskt svara med att säga bokstavligen "ledsen, men vi är inte intresserade"?

Min oro är att jag inte vill initiera någon form av sådan kommunikation via företagets e-post och samtidigt förstår jag att det inte finns någon solid anledning att vara oförskämd mot den personen, även om han GÖR gissa eller ta tag i min e-post utan mitt godkännande.

Du bör svara på den personen du är intresserad av, så det finns en chans att han / hon förstår och slutar maila dig.Om det kvarstår skulle du bättre blockera och rapportera det till din chef.
Jag gillar att slå "skräppost" på sådana e-postmeddelanden, för om tillräckligt många människor gör det börjar gmail automatiskt tilldela dem skräppost.Jag känner till minst en e-postlista där de var tvungna att skicka ut ett "snälla rapportera inte som skräppost" e-post eftersom det hade börjat plockas upp som skräppost automatiskt av gmail ... (vilket väcker frågan, varför var det,men jag avviker)
Paranoia sparkar in här .. är det möjligt att det här är ett försök till nätfiske?
Vilket e-postsystem använder du?De flesta har någon form av funktion som låter dig blockera en e-postadress från klientsidan.
Om du inte är säker på källan raderar du den.
@DanK vi använder Outlook på en Exchange-server.Vad som går under har jag ingen kunskap om.
@PeterM ser inte ut som en nätfiskebedrägeri.Personen och företaget finns båda på LinkedIn och det är hur troligt de hittade mig.
En kollega till mig brukade ha en e-postmall som han skickade till internetleverantörerna av spammare som skickat skräppost till honom.Vid ett antal tillfällen återkallade internetleverantören sin tjänst till spammaren.För att hitta internetleverantören måste du analysera e-posthuvudet och göra en omvänd uppslagning för att identifiera leverantören.Om de verkligen buggar dig kan du mycket väl investera tiden.
Ta en titt på Microsoft Outlooks [skräpfiltrering] (https://support.office.com/en-us/article/Overview-of-the-Junk-Email-Filter-5ae3ea8e-cf41-4fa0-b02a-3b96e21de089) alternativet.Det blockerar inte kontot helt men det karantänar alla e-postmeddelanden som tas emot i ett område där du i princip kan ignorera det för alltid.Det är så jag hanterar den här typen av skräppost på mitt arbete när saker och ting går förbi serverfiltret.
Jag registrerade mig en gång för en testversion av en välkänd programvaruprodukt med min e-postadress på jobbet, och jag fick samtal och e-postmeddelanden varje dag i ungefär en månad, allt jag ignorerade.Sedan letade detta företag faktiskt upp mitt företag via min e-postadress och * kontaktade CTO * för att försöka sälja sin produkt.Jag ser nu till att alltid rekommendera en konkurrerande produkt till alla jag kan.
Du bör lägga hans e-postadress på så många massmarknadsföringslistor som du kan hitta.
Jag ignorerar i allmänhet de första, avslutar prenumerationen om de fortsätter och om de inte har slutat efter 10-dagarsperioden, skicka ett klagomål till FTC CCing deras ISP den tredje.Hittills, varje gång det når det steget, får jag ett e-postmeddelande från Internetleverantören som säger att de har vidtagit åtgärder och att jag inte längre får e-postmeddelanden från dem.Den enda gången detta inte fungerade var när företaget var baserat i Indien ... han började skicka dubbelt så mycket post ... så YMMV.Jag har också fått flera remailer-svar som säger att de har avslutat en spammare för att ha brutit mot deras AUP.En liten vinst, men en vinst ändå.
Sju svar:
Chris E
2017-09-08 21:04:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Följande antar att detta är ett legitimt, verifierbart företag som är alltför aggressivt med sin marknadsföring. Om du har någon anledning att tro att det inte är ett legitimt företag (dvs. en spammare), svara inte och gå direkt till din IT såväl som att följa mitt förslag i sista stycket.

Svara en gång ( artigt) och uttryck för dem att du inte vill bli kontaktad längre. Sedan om de skickar e-post till dig igen, se om du kan få din IT att bara blockera honom.

Du kan också ställa in en regel i de flesta e-postklienter så att den automatiskt markeras som läs och radera den så att du inte behöver se den igen, även om IT inte gör något åt ​​det.

Jag vill starkt uppmana att svara på ett skräppostmeddelande.Chansen är stor att du bara lägger ytterligare ett mål på din rygg och om detta råkar vara en phisher har du bara angett att företaget inte filtrerar e-postmeddelandet (vilket öppnar dig för ytterligare mer riktade attacker).
Det är en bra poäng.Jag svarar under intrycket att detta är ett legitimt programvaruföretag med över aggressiv marknadsföring.Om det är skräppost, håller jag definitivt med.Redigerad för att inkludera dina råd.Tack.
Detta är också ett nödvändigt steg om du vill [lämna in ett klagomål till FTC] (https://www.consumer.ftc.gov/articles/0038-spam).Enligt min erfarenhet är det vanligtvis tillräckligt att berätta för dem att jag har rapporterat dem till FTC och deras ISP är tillräckligt för att hindra legitima företag från att fortsätta att mejla mig.
Bäst att INTE svara på oönskade e-postmeddelanden.
@TemporalWolf Finns det en liknande byrå för europeiska företag?
@Mast Denna länk har en lista över EU: s skräppostlagar.http://www.spamlaws.com/eu.shtml
Peter Taylor
2017-09-09 00:41:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har haft en liknande situation med ett företag som anordnar konferenser. Vad jag så småningom gjorde var dubbelt. För det första svarade jag med ett e-postmeddelande i linje med

Ämne: Avsluta prenumeration

Avsluta prenumerationen från den här e-postlistan.

Efter det andra svaret satte jag upp en regel i min e-postklient för att hantera alla e-postmeddelanden från den domänen med två åtgärder: svara med följande text och arkivera sedan:

Ämne: Avsluta prenumerationen

Detta är ett automatiskt svar. Jag har tidigare begärt att jag kommer att prenumerera på denna e-postlista. Alla ytterligare e-postmeddelanden från den raderas automatiskt olästa.

Genom att hålla ordalydelsen strikt icke-personlig strävar jag efter att hålla den professionell, även om jag antar att vissa kanske anser att den är gränslös . Och genom att skicka ett svar syftar jag till att slösa bort tillräckligt med avsändarens tid så att de så småningom bestämmer att det är att föredra att faktiskt ta bort mig från deras lista.

Det finns två brister med detta tillvägagångssätt.Först är ditt antagande att någon faktiskt kommer att läsa ditt svar i bästa fall tveksamt.För det andra skapar du backscatter.
Suck.När jag inte deltar i en examen kommer jag inte alltid ihåg min fysiklärares ordspråk: * ange alltid det uppenbara *.Scenariot här är ett äkta företag som inte kan ta en ledtråd, inte en Viagra-spammare som använder slumpmässiga adresser, och jag gick inte så mycket besvär utan att först kontrollera att avsändaren inte var en svarsadress.
Det bör vara ganska tydligt för dig att om de ignorerar din första förfrågan och skickar ytterligare kommunikation till dig, så bryr de sig per definition inte om du svarar och ber dem att inte skicka fler meddelanden.Du måste titta på kostnaderna.Det kostar dem pengar att ta bort dig från listan eftersom det kräver lite tid från deras sida.Det kostar dem ingenting att lämna dig på listan.Ditt hot att ta bort deras framtida e-postmeddelanden utan att läsa dem betyder ingenting för dem alls.
Steven the Easily Amused
2017-09-09 02:01:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är troligtvis mer som pågår än bara att bli grävlad av en aggressiv e-postmarknadsförare, och jag rekommenderar att du tar följande steg för ALLA e-postmeddelanden, både personliga och affärer.

 1. Inaktivera förhandsgranskning av bilder för all e-post från vilken källa du inte känner personligen (och till och med en del du gör) Varför? Genom att låta bilder tillåta att din VISNING av e-postmeddelandet spåras genom inbäddade "spårningsbilder". Marknadsföraren vet nu att han har:

  i. En giltig e-postadress och

  ii. att det finns någon som läser det e-postmeddelandet!

  Om de vet att du läser e-postmeddelandena kommer de uppenbarligen att kunna skicka mer.

 2. Gör aktivera inte bildvisning för e-post som endast innehåller bilder (av anledningen ovan).

 3. Svara inte . Varje del av det ursprungliga e-postmeddelandet kan / kommer sannolikt att innehålla spårningsinformation som avsändaren kan använda för att identifiera dig precis som beskrivs ovan.
 4. Klicka inte på några länkar eller bilder som finns i meddelandet.
 5. Om du väljer att svara. Håll det kort och snyggt:

Avsluta prenumerationen.

 1. Enligt amerikansk lag kan oönskad kommersiell e-post (UCE) bryta mot lagen CAN SPAM. Du kan trycka tillbaka i ditt svar med hjälp av punkterna i exemplets svar ovan. Var dock försiktig eftersom ditt företag kan ha olika policyer för hur du hanterar den här situationen.
 2. Var inte rädd för att använda metoderna "filter / blockera / kassera den här organisationen" i de flesta e-postklienter.
 3. Om jag är rimligt säker på att verksamheten är legitim , är avsändaren giltig OCH den innehåller en avanmälningslänk stark >, Jag kan använda länken. Det är dock trivialt enkelt att lägga skadliga länkar i alla e-postmeddelanden. Och överflöd av försiktighet är bättre än en dumper full av problem. BTW: Om jag svarar inkluderar jag vanligtvis min egen spårningsbild (aka Web Beacon).

Mer information om Web Beacons från wikipedia

Webbfyrar som är inbäddade i e-postmeddelanden har större sekretessimplikationer än fyrar inbäddade i webbsidor. ...

Webbsignaler används av e-postmarknadsförare, spammare och phishers för att verifiera att e-postadresser är giltiga, att innehållet i e-postmeddelanden har gjort det förbi skräppostfiltret och att e-postmeddelandet faktiskt visas av användare. När användaren läser e-postmeddelandet begär e-postklienten bilden och meddelar avsändaren att e-postadressen är giltig och att e-postmeddelandet har visats. ...

Spårning via webbfyrar kan förhindras med hjälp av e-postklienter som inte laddar ner bilder vars webbadresser är inbäddade i HTML-e-postmeddelanden.

Mycket grundligt svar (och det första också) +1 bra jobb.Välkommen till The Workplace :)
Isaiah3015
2017-09-08 21:34:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enligt min erfarenhet kommer företag att ha en standardpolicy för hur man hanterar e-postadresser utanför domänen. Arbetar för sjukvårdsföretag, vidarebefordras alla okända domäner automatiskt till en "dump" och "recension" plats. IT-infrastruktur / säkerhet hanterar det och kommer antingen att blockera det eller kontakta dig för verifiering för att se om detta är legitimt företag och att ditt företag skäl att kontakta dem.

Det faktum att externa e-postdomäner kommer igenom dig borde vara en säkerhetsfråga och ska hanteras av ditt företag som helhet. Men det här kanske är det större målet snarare än att svara på din fråga. Så vidare till din fråga.

Om jag var i din position skulle jag göra två saker:

 1. Svara aldrig på någon okänd e-postdomän eller klicka på några länkar de tillhandahåller
 2. Alltid vidarebefordra okänd / ny e-postdomän till din IT för att se till att det är säkert att svara.

När det gäller externa risker, var extra försiktig. Inget fel med en alltför säker anställd som säkerställer att alla uppgifter är säkra.

Lycka till

Det är ganska hård hantering.Jag arbetar på ett vårdföretag.Vi får en stor ful röd banner infogad i e-postvarningen om att den är utanför domänen och ett Outlook-plugin för att automatiskt rapportera phishing-e-post.Det lämnas emellertid användaren att agera intelligent på företagets vägnar.(Jag vet, det är en ganska _stor_ risk, även inom vården ...)
Du måste arbeta för mycket mer tekniskt kunniga företag än jag ... Jag har aldrig haft denna erfarenhet (och jag arbetar inom IT).För det mesta litar de bara på utsikter och några mycket grundläggande regler.
Vissa företag är strängare och andra är lösa.Jag förstår personligen inte varför pre- och post-filtrering av icke-nätverksdata inte implementeras på alla företag.Det är inte så svårt att göra.
@Isaiah3015 - ett sådant strikt system fungerar bara för anställda som är skyddade från omvärlden.Många andra kommer att ha legitima kontakter eller informationskontakter från utomstående.Spammy-säljare utnyttjar det faktum att det är svårt för ett automatiserat system att skilja mellan initiala kontakter som är potentiellt användbara och de som inte är det - lite "kallt" mot "att följa upp vårt samtal igår kväll vid xxx-mötet" är * möjligt* men skulle rutinmässigt förfalskas av low-end-promotorerna och kan enkelt blockera faktiska uppföljningsförsök om någon inte använder de magiska orden.
user34587
2017-09-08 21:04:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det här "lilla företaget" antar att de inte är en klient eller partner för ditt företag. Om de trakasserar dig så här, få dina IT-killar att blockera deras e-postdomän.

Det kommer i vägen för ditt eget arbete, deras produkt uppfyller inte ditt godkännande och kan orsaka dig onödig påfrestning. Jag är säker på att dina chefer inte kommer att klaga på detta.

Jag har letat upp dem på fritiden och de verkar vara en legitim leverantör av mjukvarulösningar.De är inte vår klient och deras programvara har en viss potential i ett företag som mitt men jag är inte den som ringer här.
Sierra Mountain Tech
2017-09-08 21:56:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uppdatering: Observera att vissa företag har befintliga policyer av säkerhetsskäl som du bör följa om ditt företag är så här. Till exempel vill mitt företag inte att vi ska följa länken från okända e-postmeddelanden eller från okända kontakter. Detta för att förhindra risken för att skadlig kod eller virus kommer till ditt system.

Om du är en person med befogenhet att fatta beslut i ärendet och inte vill ha deras programvara som de annonserar skulle jag svara med ett enkelt e-postmeddelande om att ditt företag inte är intresserad av produkten. Du behöver inte vara oförskämd eller något. Något i stil med "Tack för att du kontaktar oss. För närvarande har vi inte något behov av din programvara" Om de kvarstår efter det är det bara att skapa ett e-postfilter för att automatiskt dirigera alla sina e-postmeddelanden till papperskorgen.

Du kan till och med begära att IT filtrerar bort deras e-postmeddelanden men det borde inte behövas om inte deras e-postmeddelanden är skadliga. IE: skadlig programvara eller trakasserier.

Om du inte är någon som kan fatta sådana beslut skulle jag ta upp det till någon som gör det eller rätt sätt att föra det till någon som gör det och sedan skapa ett e-postfilter för att skräpa alla deras e-postmeddelanden så att det är ur dina händer och du kan vara lätt att veta att du gjorde vad du borde i den här situationen.

Omegacron
2017-09-09 01:49:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du inte vill kontakta personen direkt är den enklaste lösningen att blockera e-postmeddelandena själva. Du noterade att du använder Outlook med Exchange Server, så att du har möjlighet att ställa in regler som behandlar e-postmeddelanden enligt de kriterier du anger. Du kan ställa in en regel för att antingen flytta e-postmeddelandena eller radera dem direkt. Du kan också använda funktionen 'Skräp' för att blockera avsändaren eller till och med hela hans företag. Här är en skärmdump som visar dessa två objekt i Outlook 2016. Äldre versioner av Outlook-klienten har också dessa funktioner, även om de kan vara på en något annan plats.

enter image description hereDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...