Fråga:
Hur kan jag se om min blygghet är ett problem på en arbetsplats?
user186
2012-07-25 06:58:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tycker att jag är alltför blyg och ibland underförtroende.

Jag kan inte nätverka bra eller uttrycka mina åsikter som jag vill för mina chefer. Ibland är mitt jobb (som en forskare) kräver att jag är lite rättvis med mina åsikter.

Hur vet jag om det att vara väldigt blyg kan orsaka mycket av en fråga på en arbetsplats?

Speciellt vad kan möjligen indikera att detta satte mig i ett negativt ljus med ledningen / medarbetarna och vad skulle man behöva lära sig för att ta reda på hur man kan förbättra om det visar sig så?

Har du funderat på att gå till en terapeut? Kognitiv beteendeterapi (CBT) kan fungera för dig om du vill hantera naturlig blyghet. Vissa arbetsplatser kan erbjuda medicinska vårdpaket som täcker terapisessioner.
@Inquest: Titta på Google Ignite 2011-prat ["Nej, verkligen, jag är blyg"] (http://www.youtube.com/watch?v=52Ml_zax4A0&t=24m9s) av Pamela Fox ([slides] (http: // www.slideshare.net/wuzziwug/no-really-im-shy)).
Hej förfrågan, de redigeringar gnat och acolyte som gjordes till din fråga förbättrade det ganska mycket! Även om det kanske inte är perfekt hoppas jag att du nu förstår vår avslutningsprocess på Stack Exchange lite bättre, eftersom du nu har sett från första hand vad resultaten av det kan ge när samhället samlas för att återuppliva en sluten fråga :)
@MichaelDurrant - Det var inte en konstruktiv fråga förut. Att stänga det var rätt drag; det var bränslet som samhället behövde redigera och förbättra det. Kom ihåg att stängning inte nödvändigtvis är tänkt att vara permanent utan att se till att frågan kan förbättras utan att ogiltigförklara befintliga svar. Om Yannis och Rarity inte gick in är jag nästan säker på att denna fråga inte skulle ha förbättrats i den utsträckning den har gjort. :)
@jmort253. Japp, jag förstår dynamiken bättre och jag uppskattar att samhället var så stödjande och proaktivt under hela processen. Ser fram emot svar nu .....
Fem svar:
mhoran_psprep
2012-07-26 16:25:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns två områden där blyghet skadar en persons prestationer på jobbet:

  • Kommunikation krävs för att utföra de tilldelade uppgifterna.

  • Kommunikation krävs för att vara en del av teamet.

Det blir ett problem när uppgiftsbaserad kommunikationsblyghet får dig att fördröja att slutföra vissa uppgifter. för att samla fakta eller för att se till att du har tillräckligt med tid innan du ringer, är det förseningen som lägger allt annat bakom. När du vill undvika statusmöte eftersom du är trött på att göra ursäkter är det vanligtvis ett dåligt tecken på att du är bakom.

För uppgiftskommunikationen behöver du hjälp med att analysera vilken kommunikationsmetod som bäst får din poäng. Är det e-post, ansikte mot ansikte, telefonsamtal, sessioner med brun väska ...? Vissa former av kommunikation är bättre eller enklare än andra. När du hittar vilken som fungerar kan du försöka lägga in så många av de kommunikationsbaserade uppgifterna i det formatet. Då är du frivillig för de uppgifter som kan göras i det formatet. Efter ett tag försök att sträcka ut din komfortzon för att se vilka saker du kan göra som innebär användning av de kommunikationsformer du är mindre bekväm med.

Teambuildingkommunikationen: gå till lunch med en grupp människor som deltar efter kontorstid är också viktigt. Det här är människorna som en dag kommer att vara en del av ditt kontaktnätverk. Du kan behöva dem i en framtida arbetssökning, eller så kan de behöva dig. Att inte delta i dessa evenemang kan sätta dig i ett dåligt ljus. Faktum är att rädslan att hoppa över alla dessa händelser kommer att skada din karriär kan leda till ännu mer blyg.

Hitta de som du kan hantera och maximera ditt deltagande i dessa händelser. Om det är svårt att äta i cafeterian, se till att du går till alla luncher utanför anläggningen. Om semesterfesten där alla måste mingla i fyra timmar gör dig obekväm, så hitta en kompis att gå med tillräckligt länge för att uppfylla minimistandarden.

HLGEM
2012-07-26 19:23:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En del av problemet här är att avgöra varför du är blyg. Är du blyg för att du naturligtvis är introvert eller är du blyg för att du har utsatts för känslomässigt eller fysiskt missbruk (svara inte det här, svaret är inte någons verksamhet utan ditt) eller möjligen båda.

Om du är en introvert är det här en bra bok till att börja med: http://www.amazon.com/Quiet-Power-Introverts-Talking-ebook/dp/B004J4WNL2/ref=sr_1_1?s=digital -text&ie = UTF8&qid = 1343309037&sr = 1-1&keywords = introverts

Som en introvert själv tycker jag att det är lättare att kommunicera skriftligen eller en mot en. Jag föredrar att klippa av min högra arm snarare än att delta i en fest. Med tiden har jag vant mig vid att delta och delta i möten. Ibland måste du delta och du kan börja med att få tillsammans med andra före ett möte och få dem att hjälpa dig att förmedla ditt meddelande. De kan hjälpa dig att bygga ditt argument genom att ge dig övning i att presentera det i en mindre stressig miljö. Att också veta att det finns andra som håller med dig och som offentligt kommer att stödja din idé kan ge dig mer självförtroende. Du kan också belöna dig själv för att delta när du var nervös för det genom att ge dig lite av den privata tid du behöver.

Överväg att prata med din chef och säga till honom att du är blyg och kommer att vara mer benägna att bidra i ett möte om du får en direkt fråga. Om det här är en bra idé beror mycket på hur utåtriktad han är (många starka utåtriktade förstår helt enkelt inte problemet alls).

Överväg att föreslå utbildning på arbetsplatsen om Meyers-Briggs personlighetstest. Vi gjorde det på ett ställe där jag arbetade och det förändrade verkligen platsens dynamik. En sak som vi fick reda på var ungefär 90% av personerna på arbetarnivå i den organisationen (det var ett yrke där introverta var normen) var introverta. Cirka 90% av cheferna var extroverter. Vi gjorde en övning där en grupp introverts och en grupp extrover fick samma sak att diskutera (den perfekta helgen). Det var helt fantastiskt att se hur varje grupp hanterade gruppdiskussioner. Det var särskilt fantastiskt för extroverna. Det gjorde verkligen människor mer medvetna om hur man hanterar människor av olika personlighetstyper. För den introverta är det bra att lära sig hur extroverter hanterar världen eftersom du måste hantera en värld där de är majoriteten. Du kommer att se att saker som du anser vara oförskämda (som att prata över människor) är så normala för dem att de inte ens märker det. Att veta att de flesta inte kommer att ta det dåligt kan ge dig mer mod att stöta på dig själv. Det kan också hjälpa dig att inte förlora förtroendet när människor gör det mot dig.

Det hjälper också mycket att ha dekompression tid efter jobbet. Introverts är energiska av idéer och människor sap deras enegery. Du måste fortfarande hantera människor hela dagen på jobbet, så se till att du har lite dekomprimeringstid hemma varje dag där du kan vara tyst och ensam. Det hjälper dig att fylla din energi väl så att du bättre kan hantera att hantera människor på jobbet.

Om problemet med blyghet härrör från missbruk snarare än personlighetstyp, kan du överväga att få professinal hjälp. En terapeut som använder tekniker för modifiering av beteende är förmodligen det bästa för att hjälpa dig att ändra ditt beteende till de som är mer användbara på arbetsplatsen.

Inledningen är ganska förvirrande. Blyghet är en del av ett helt annat koncept än Introversion. Att vara blyg har att göra med att vara rädd för vissa situationer. En introvert är inte _inherently_ rädd för någon situation (förutom att veta i förväg att det som nu följer kommer att tömma batterierna). Det finns blyga introverter, blyga extroverter, liksom utgående och kontaktande introer och extroer.
Sylvain Peyronnet
2012-08-10 23:30:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta är ett specifikt svar för forskare. Blygiga människor är många i forskning såväl som introverade människor.

För mig förvärras två problem på grund av blygdom i forskning. Den första är att i någon situation har du rätt och din handledare har fel. så småningom kommer han att se det, men det tar tid om du inte pratar snabbt. Dessutom kan du ses som en dålig forskare i det här fallet (att vara fel är inte ett problem, att inte stå emot de andra är, speciellt om du har rätt). Det andra problemet är att i vissa fall kanske du inte berättar att till exempel ett experiment inte ger det önskade resultatet, detta är också ett stort problem, vilket leder till att förmånens förtroende förloras.

Jag antar att det finns många sätt att bekämpa din blyghet, för att bli mer extrovert. Men du har en tidsfråga här: du måste kunna kommunicera nu. Det råd jag gav till mina studenter och postdoktorer i det här fallet är att använda en delad "lab" -bok där du skriver alla dina tankar om din forskning och de forskningsprojekt du är inblandad i. Dela den här labboken (elektronisk labbok är bättre) med en medforskare som du litar på, eller med din handledare om han är medveten om din brist på kommunikationsförmåga. På det här sättet kommer du fortfarande att vara blyg, men detta kommer inte att vara en fråga om vetenskapliga resultat.

bethlakshmi
2012-07-27 07:06:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Blyghet får tyvärr blyghet. I många fall, om du själv verkar återhållen, kan andra också hålla tillbaka. Så det är värt att försöka träffa människor halvvägs.

Jag vet att det kan vara svårt att be andra om råd när du är blyg - men du kanske hittar din bekvämaste kommunikationsstil och ber din chef om feedback. Om du är orolig för ett visst område där du kanske inte är tillräckligt kommunikativ, fortsätt och var specifik.

Den andra frågan att ställa är om arbetet försenas eller görs felaktigt eftersom du inte delade din kunskap eller inte var så direkt som du kunde ha varit.

Saken är att det förmodligen inte finns något uppenbart sätt att "intuitera" det här - du kanske bara måste fråga. Jag vet att jag själv har haft problem med att räkna ut vad jag kan bättre - inte att jag inte kritiserar mig själv - men att de saker jag tycker är ett problem är sällan samma saker som andra upplever .

Vietnhi Phuvan
2014-03-28 04:57:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Följande fungerade för mig: Jag tappade blygheten när jag slutade oroa mig för att göra misstag, om att se dum ut och om folk gillar mig. Jag slutade oroa mig för det när jag slutade bry mig om det - hej, den dagen jag slutar göra misstag, det är också dagen jag dör, och jag ska inte dö bara för att göra någon lycklig :) En av mina snubblar var att jag hade svårt att sälja "hej" till främlingar. Så jag initierar konversationer utan att någonsin bry mig om att säga "Hej" - hur är det för en lösning? :)

Med detta sagt är din blygghet skadlig för dig, dina kollegor och din ledning om det hindrar din förmåga att kommunicera med dem. Du vet att du är i trubbel om det du vill säga är mycket mer innehållsmässigt än vad du faktiskt lyckas säga eller, för att uttrycka det mer exakt och mindre smickrande - inget brott avsett här - tryck ut det ur munnen :)Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...