Fråga:
Vad är typiskt klädkod för en intervju med ett medelstort teknikföretag?
Andrew Grimm
2015-03-09 13:35:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kommer snart att delta i en intervju med ett medelstort teknikföretag (i hundratals anställda) i Australien som har sin produkt baserad på Ruby on Rails. Så en mer avslappnad situation än att arbeta i en global bank.

Vad är den typiska klädkoden för intervjuer med sådana företag? Jag är glad att klä mig formellt, men jag vill inte klä mig för formellt, och jag undrar om det inte kommer att ha mig en nackdel om jag inte bär en T-shirt från en Ruby-konferens.

Kommentar: "hundratals anställda" är inte ett litet tekniskt företag.
Jag intervjuade för ett teknikföretag med cirka 15 anställda - jag hade fortfarande en kostym.
@tinkerbot: det beror på företaget. Jag har arbetat på företag där personer som bär kostym till intervjun faktiskt sågs som negativa: intervjuarna kände att de kanske inte passar företagets / lagets kultur särskilt bra. I allmänhet är en bra tumregel att klä sig som deras anställda gör (vilket vanligtvis är avslappnat i de flesta programmeringsjobb, även om vissa företag (som banker) normalt kan ha på sig kostym).
Det är av den anledningen att jag alltid skickade ut en liten guide för intervjuade som kom in som innehöll raden "ingen kostym nödvändig!".
Vårt företag (nu cirka 800 anställda inom teknisk avdelning, totalt 8000) har mottot "Använd sneakers, inte slipsar". Så du kan komma hur du vill. Jag antar att det verkligen beror på företaget.
Överkläda och be om klädkoden för det team du kommer att vara med under intervjun. Detta gör att du kan passa in med en sträng klädkod och visa att du också kan klä dig ner.
se även: [Hur vanligt är en öppen klädkod i mjukvaruteknikindustrin?] (http://workplace.stackexchange.com/questions/11067/how-common-is-an-open-dress-code-in-the -software-engineering-industrin)
En anledning till varför jag är glad över att vara i finansiella tjänster. Tydlig klädkod där.
@gnat tack för att du upptäckte duplikatet och fixade taggarna.
Fyra svar:
Alec
2015-03-09 14:06:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En allmän tumregel är att tänka på klädkoden du skulle använda på en vanlig arbetsdag om du får jobbet och sedan klä dig lite högre än för intervjun. Så om du skulle använda ett par jeans och en (t-) skjorta för att arbeta, gå kanske med dina finaste jeans, en knapptröja och en fin tröja för intervjun.

Som så långt som Ruby-konferens-t-skjortan går, bör din närvaro vid denna sammankomst ändå vara en punkt i ditt CV. Det finns ingen anledning att visa upp detta genom att bära kläder från evenemanget.

Nu, för min subjektiva åsikt om t-skjortan, skulle jag sannolikt bortse från det som "försöker för hårt att imponera" snarare än "wow, den här killen är riktigt bra på Ruby ". För i slutet av dagen säger t-skjortan ingenting om din professionalism eller skicklighet i fältet.

Den här kommentaren är en bra tumregel, men jag skulle säga att det inte finns något som heter "överklädd". Om du inte är väldigt obekväm i kostym är chansen att bli avvisad på grund av att du är överklädd minimal eftersom "passar upp" visar intervjuarna att du tar intervjun på allvar. Att vara underklädd jämfört med deras förväntningar kan vara mycket skadligt av just den anledningen.
Om du verkligen är överklädd jämfört med intervjuaren och du inte är bekväm kan det inte skada att kommentera det i den informella biten innan intervjun där de frågar dig om du vill ha något att dricka, tyckte du att platsen var okej , den typen av saker. Något som "Jag hoppas att jag inte är överklädd, jag är verkligen intresserad av positionen så jag ville inte ta chansen".
sleske
2015-03-09 15:41:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den allmänna regeln är helt enkelt: Fråga! Klädkoden varierar mycket mellan företag och beror på många aspekter, som företagskultur, lokal kultur, kultur i näringsliv (bank vs IT jämfört med tillverkning), arbetsbeskrivning ...

Så i allmänhet är det helt acceptabelt att fråga om klädkoden. Vanligtvis skulle du göra det under telefonskärmen (om det finns en) eller som svar på intervjuinbjudan. Att fråga ska inte räknas mot dig, tvärtom, det visar att du vill vara väl förberedd.

Som sagt, här är min personliga tumregel för en "kompromiss outfit "för en man. Jag är från Tyskland, men detta borde vara ok åtminstone för större delen av Europa.

  • fina läderskor (men inte glänsande)
  • snygga byxor (som du ha på med kostym)
  • klädskjorta i standardfärg (vit eller ljusblå)

För att göra det lite mer formellt, lägg till

  • kavaj eller kostymjacka

Denna outfit är snyggt mitt i den informella stilen (jeans och t-shirt) och formell (affärsdräkt med slips). På det sättet ser det inte hopplöst överklädd ut på en jeans-och-t-shirt-plats, och kommer ändå åtminstone att visa att du försökte klä dig, även om de förväntade sig en riktig kostym. det bästa alternativet är att bara fråga.

I USA är det stor skillnad i affärskläder mellan västkusten och östkusten. Jag kan föreställa mig att de flesta andra länder är så här. Med tanke på ovanstående rekommendationer, East Coast US: Lägg till en slips. Västkusten USA: Eventuellt förlora jackan.
Att fråga är det bästa alternativet. Jag tror inte att det finns många platser som kommer att döma dig alltför mycket för att klä dig över, men du kanske tycker att klädsel betyder att du inte får jobbet.
Och om du befinner dig i USA: s sydvästra del, där det vanligtvis är 110 F på sommaren, kan du definitivt slänga jackan, speciellt om du har en "svettningssituation".
@EricLloyd: Bra poäng. Det skulle förmodligen falla under "lokal kultur" :-).
Damian Nikodem
2015-03-10 07:14:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle säga att den allmänna regeln för alla anställningsintervjuer är en kostym, om företaget verkar informellt släpper du slipsen.

Så som jag ser det är att du faktiskt går in i ett rum med människor och ber dem ge dig $ XX, skulle du ge den summan pengar till en kille i jeans och en t-shirt ?

Jag antar att åtminstone II har ett antal tatueringar för mig och jag vill hellre att deras första intryck av mig inte distraheras av dem.

Obs: Jag är också en mjukvaruutvecklare med 13+ års yrkeserfarenhet.

hildred
2015-03-10 05:08:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan vara kreativ, prata konventioner och ändå se bra ut för intervjuer. Jag hade en vän som hade skräddarsydda knappar ned skjortor med slipsar jeans och klädskor och såg bra ut. Jag jag hatar slipsar och kommer inte bära dem så jag går vanligtvis med en t-shirt i enfärgad turtleneck eller kostym. Om du har en doktorsexamen kan du komma undan med en esoterisk t-shirt (inte relaterad direkt till jobbet) om du kan hitta en som måste förklaras (och fortfarande inte förstås av receptionisten). En sådan tröja kan vara ett sätt att visa upp dina kunskaper utan att skryta (för att du förstår det och tycker att det är roligt), men det kan slå tillbaka i vissa situationer.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...