Fråga:
Hur kan jag hantera en svår kollega?
joepa
2012-09-19 11:49:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en medlem i mitt lag som agerar som en gris. Han "lånar" mina tillhörigheter utan att fråga, nästan som om han har rätt till det. Förra gången hade jag lite mellanmål på mitt skrivbord och han tog det bara till sitt skrivbord och började äta det. Människor runt omkring mig var i en sådan chock och jag ville inte inleda ett argument så jag skämtade sa: "Åh ja, jag sparade det bara för dig. Snälla njut av det och du är välkommen." Han säger helt enkelt "Tack" och äter upp det och lämnar skräpet på mitt skrivbord.

Den här killen är vårt kontors "all star", väldigt populär, älskar uppmärksamhet och gillar ofta att ta hand om människor även när han är bara en utvecklare. I dag blev en projektledare väldigt arg på honom för att ha flyttat sina resurser utan att fråga.

Vad kan jag göra? Det är svårt att hantera honom eftersom han är så vänlig och gillar att skratta saker.

* "Hej killar, vem vill ha en pizza? [Charlie] har tagit mitt mellanmål nyligen och nu är han skyldig mig en. Jag har redan beställt den, men jag antar att jag inte kan ha ett 28-tums monster ensam." *
be honom att inte äta din mat istället för att bara göra ett konstigt skämt när du faktiskt var irriterad
Ditt problem är att du sa "Åh ja, jag sparade det bara för dig. Snälla njut av det och du är välkommen." Istället för "Du stal från mig, gå till affären och köp ett nytt mellanmål för mig".
Jag gillar titeln 'bout pig up artist :(
@lukas - Det var ett trasigt fönster som satte fel ton. Namngivningen är lite omogen.
Vänta, jobbar du med Dr. Gregory House?
@Jim Jag tror att du hade rätt i att redigera frågetiteln men det låter lite för allmänt. Jag tror inte att den här frågan kommer att ge ett kanoniskt svar för att hantera "svåra medarbetare".
@NickC Formuleringen "svåra kollegor" var inte min (det var Tchad). Jag håller med om att det är lite allmänt, men jag * tycker * att det är en förbättring av den tidigare titeln.
Rapportera till ledningen att du har det här problemet att dina saker ständigt tas bort utan din tillåtelse. Om någon tar din mat, låt den inte gå. Detta är på alla sätt fel. Vi hade en sådan förekomst * en gång * och de lade ett skylt bredvid kylskåp som inte tar någon annan mat. Ärligt talat kan detta leda till uppsägning eller allvarliga disciplinåtgärder.
@Jim Doh - Ledsen!
laxermedel + kaffe = vinn
Jag skulle lägga upp detta som ett svar, men tydligen har jag inte tillräckligt med rep. Omskriven från Bibeln: Om någon förolämpar dig, gå och visa honom hans fel, bara mellan er två. Om han lyssnar på dig har du vunnit en ny vän. Men om han inte lyssnar, ta med en eller två andra så att de kan bekräfta vad som faktiskt händer. Berätta för ledningen om han vägrar att lyssna på dem. och om han vägrar att lyssna till och med ledningen, gör ditt bästa för att ignorera honom och utesluta honom från din dagliga rutin.
Det du beskriver kallas också en ** Bully **.
Behåll några inaktuella saker eller när han äter det framför alla, säg att det är bortskämt ... vänta ... Jag får en känsla av att du kanske har att göra med en "sociopat" och inte bara en vanlig ryck.
Bortsett från alla kommentarer och svar: om allt annat misslyckas, kör.
Tio svar:
bethlakshmi
2012-09-19 19:20:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är inte övertygad om att det här är en mobbare, inte heller att det är någon med Aspergers.

Men det är inte OK. Jag skulle antagligen göra ett par saker samtidigt:

  • Lås upp personliga saker - Det är bättre än att känna att jobbet har försämrats till dagis där du måste slåss till ditt mellanmål. Bli inte psykotisk. Om du känner att du måste tygla över dina saker bara för att förhindra att den blir stulen, är det dags för ett samtal med ledningen om kontostöld.

  • Låt inte humor vara en avböjning - Det är uppenbart att killen har lärt sig "var rolig = kom undan med att vara en idiot" - så ändra regler. Svara inte på hans skämt, men tappa inte din kul. Om du försöker vara den roliga killen kan du riskera intrycket att hela situationen är OK med dig. Tyvärr kan du sluta känna dig som en lärare i grundskolan, men jag tror att du kommer att behöva gå vägen "varför tog du mitt mellanmål?", "Lärde du dig inte i dagis att inte röra människors grejer? "och" nej på allvar, du är skyldig mig $ 5 så att jag kan hämta något att äta "och bokstavligen stå där bredvid honom (lugnt!) tills han grottar. Någon på kontoret måste säga "den här klassclownen är inte rolig längre" - Sidanot: vilket gör det klart att detta inte är roligt påpekar också för de andra på ditt kontor att den här killen är inte en komisk mästare, han är en idiot. Och det kan också hjälpa andra att stå upp för sig själva. Jag har sett flera fall av flockmentalitet där människor går med den högsta rösten tills de tvingas tänka på vad som faktiskt händer. Tänk inte på dig själv som att slåss mot laget, tänk på dig själv som en nödvändig ledtråd.

  • 3 slår dig ute - Generellt sett bör du i alla system kunna uttrycka din missnöje med någons beteende, tydligt och respektfullt och ha en rimlig tro på att de kommer att antingen avstå eller arbeta med att hitta en kompromiss med dig. Egentligen räcker det med en omgång - om personen inte lyssnar kvalificerar det sig som trakasserier. Men jag känner mig alltid bättre, själv, att ge dem två varningar, och vid den tredje strejken är de ute - jag bryr mig inte om varningen vid den tiden, bara ta den till ledningen. Det är väldigt starkt om du kan säga "Jag sa tydligt och succintly att inte röra vid mina saker, och han gjorde det. Jag klargjorde och frågade igen, och han gjorde det ändå. Vad är nästa steg?"

  • Ledningen är också förvirrad och det låter som om det finns andra disciplinproblem. Chansen är god att ledningen inte gör bättre än du. I en perfekt värld påpekar du att han trakasserar andra anställda skulle vara en bra spark i byxorna för en skriftlig varning och eskalering av uppsägningsprocessen. Det finns många fall där en toppspelare sparkas eftersom hans beteende är så skadligt för teamet att hans goda arbetsinsatser omöjligt kan mildra det faktum att 4-10 andra människor inte är produktiva när han är i närheten. Att inte säga något om kostnaden för rättegångar. Men ibland kan ledningen se det som ingen stor sak - i så fall ta det ur kedjan - använd din HR-hotline (vissa kontor har rader för sanering av bandet), eller dina HR-representanter.

+1 Utmärkt svar på hur man ska hantera detta på ett starkt men icke-konfronterande sätt.
"du påpekar att han trakasserar andra anställda skulle vara en bra spark i byxan för en skriftlig varning och eskalering av uppsägningsprocessen" - Tycker du det? Kontorsstjärna, mycket populär. Om du är den enda som klagar kan det vara du utanför dörren.
@pdr - Jag tror ärligt talat inte det - inte när "I dag blev en projektledare väldigt arg på honom för att han flyttade sina resurser utan att fråga" - låter inte som att han är allas favoritkille. Och "Människor runt omkring mig var i en sådan chock" - låter som andra också märker. Ja - om det var 1 mot 1 kanske jag håller med, men utan samtal med ledningen tror jag inte att du kan hävda resultatet.
dina svar ger inga praktiska råd förutom att "låsa upp dina saker"
@ АртёмЦарионов Ja det gjorde det? # 2 Konfrontera honom och säg att hans beteende inte är acceptabelt. # 3 Prata med ledningen. Hur är det inte praktiskt råd?
+1 för att ta honom på allvar. Det bästa sättet att hantera "skämtare" är att göra det klart att din relation inte är en där "skämt" är lämpligt.
Många använder ursäkten för "humor" för att kamouflera aggressioner och fientlighet.
@Tangurena - Det är vettigt. Om du kan få folk att skratta sänker du deras försvar eller deras ilska (motiverad eller inte) också. Fungerar bra med många kvinnor.
Hoppade in här från en annan fråga bara för att tillägga att i vissa jurisdiktioner och med tillräcklig bevisning kan detta betecknas som stöld och ådra sig en uppsägning utan anledning.Det är därför råd nr 1 och nr 2 är väldigt viktiga - om saker fortfarande saknas efter nr 1 finns det avsiktlig avsikt, och om det fortfarande händer efter nr 2 finns det mer bevis för att det är avsiktligt
knightscharge
2012-09-19 20:46:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sluta vara så "politiskt korrekt" och be honom att slå av det! Är det någon kontorkultur som jag inte vet om var du måste tillåta NÅGON att vara en idiot? Du och alla andra som inte gör något åt ​​hans beteende tillåter honom att agera som en idiot. Du vet att det inte är rätt, så gör något åt ​​det direkt, allra första gången.

Var inte snäll mot honom när han gör något sådant ... det uppmuntrar honom bara att fortsätta. Om du hade en hund som nappade dig, klappade du honom snyggt på huvudet och talade mjukt till hunden? Tror du att hunden skulle sluta nypa dig? NEJ!

Om detta händer igen med mellanmålet, skrika "HEY, VAD HELVETET TROR DU ATT DU GÖR!" OCH ta tillbaka det.

detta är det bästa, mest användbara och praktiska svaret.
Det är lika sannolikt att det orsakar fler problem än att lösa dem. Att bli aggressiv med en mobbare (särskilt stjärnspelaren) slutar med att du får den korta änden av pinnen på ett eller annat sätt.
Berätta för honom att det är en godisbar på $ 1,00, men dina distributionstjänster är $ 4,00, vilket gör totalt $ 5,00. Varje gång du träffar honom, "Hej var är mina fem dollar?" Först börjar det som ett skämt, men det är det slags skämt som blir gammalt snabbt. Låt honom aldrig veta att skämtet är gammalt för dig också. Han kommer så småningom att undvika att du tänker att du är halt, vilket förmodligen är det bästa du kan hoppas på om ledningen har ett kärleks- / hatförhållande (och en åsikt att de behöver behålla honom).
Jag tror inte att politisk korrekthet är det som händer här (förlåt, jag tror bara att begreppet är överanvändt.); den här personen är en röv som måste skrikas på. +1
Problemet med att skrika är att för någon som kommer in senare (som ledning eller HR) ser du ut som att du är lika mycket problemet som han är. Det är mycket bättre att hålla sig lugn men fortsätt att insistera på dina rättigheter - då är det uppenbart för alla som är rationella och vem agerar som en idiot.
Ja, säg honom att jag tar tillbaka det. Kanske kan alla andra anställda gå på honom och alla berätta för honom att det inte är rätt, ge det tillbaka när han gör det i allas närvaro. Crowd shaming borde lära den här dåren en lektion.
@Chad - Speciellt om en sådan kille är oersättlig eller inte lätt att byta ut och om problemen han skapar inte kommer att orsaka företaget betydande skada, monetärt eller på annat sätt. Om han gjorde sexuella trakasserier kan det vara en annan sak.
Mark Booth
2012-09-19 15:27:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om detta kan tyckas trivialt är det fortfarande stöld:

Vid vanlig användning är stöld att ta en annan persons egendom utan dennes tillstånd eller samtycke med avsikt att beröva den rättmätiga ägaren av det.

Stöld av något slag anses vanligtvis vara Grovt uppförande och skäl för uppsägning av sammanfattning.

Om detta är fallet där du arbetar kanske du vill skriva ut en kopia av företagspolicyn, markera avsnittet om stöld och lämna det någonstans synligt .

Även om stölden av ett mellanmål förmodligen inte är värt att rapportera, ger det ett konkret exempel på ett mönster av störande, oärligt och mobbande beteende som kan användas som bekräftande bevis när en mobbare går över linje (det ordspråkiga halmen som bröt kamelerna tillbaka).

Du kanske också vill söka efter företagets rutiner för trakasserier och vad ditt företag förväntar sig du att göra i den här situationen. Du kanske faktiskt bryter mot företagets regler genom att inte rapportera trakasserande beteende.

När ett företag når hundra anställda borde det verkligen ha en anställdshandbok, men det beror väldigt mycket på var i den värld du är. Jag har arbetat för såväl multinationella företag som för så små som tio anställda och de har alla haft en handbok för anställda, som beskriver klagomålsförfaranden och allmänt ansvar.

det är cirka 100 anställda och kallar sig en start. Jag vet verkligen inte vilken policy om någon finns kring stöld.
+1 på detta är stöld. Jag slår vad om att du kan lämna in en polisanmälan
Att använda denna typ av stöld för att bli av med någon kommer troligen att få dig * mycket * dålig press. Det är vanligtvis hur vissa stora företag avskaffar människor de inte kan bli av med ett annat sätt - så de avfyrar dem för att "stjäla" mat som skulle ha kastats eller "stjäla" kraft genom att ladda sin personliga telefon på kontoret. Och jag antar att chansen är bra att en kille som den beskrivna OP skulle försöka få det att se ut som ett sådant fall.
@MarkBooth Jag nedröstade inte, men funderade över det och såg sedan din kommentar. Mitt problem med det här svaret är att varje ärende som kan omfattas av en viss lag faller på ett kontinuum. Du kommer inte att komma långt med en polisrapport om "han stal mitt mellanmål". Utför klagomålet fel (dvs. om du inte visar tillräckligt att det inte är en isolerad händelse) och personer i företaget, kanske till och med ledningen, tycker att du är löjlig.
@NickC du gör en stor poäng; emellertid är märket korrekt att denna typ av handling skulle tas mycket seriöst om den inramades korrekt
definitivt ta denna fråga till polisen omedelbart, stjäl mellanmål är helt klart emot lagen!
@MarkBooth som kan vara en bra idé så att vi kan undvika detta igen. Nästan något bra kom från detta! Ber om ursäkt en gång till
@MarkBooth - Jag tar bort mina kommentarer.
Tangurena
2012-09-19 23:13:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta beteende påminner mig om flera personer jag känner, inklusive min bror. Att bara humorera sådana människor möjliggör (i ordets AA-mening) att fortsätta sitt oacceptabla beteende. Jag har funnit skam som ineffektiv som avskräckande.

Förra gången hade jag lite mellanmål på mitt skrivbord och han tog det till sitt skrivbord och började äta det.

Förra gången en mobbare gjorde det mot mig, gick jag fram till honom och slog maten ur hans händer och på golvet: "det är min mat, inte din, och om jag inte kan äta den, varken kommer du ". Det gjorde en stink (möten! Hölls!) Som var tillräckligt stor för att han inte valde på mig igen - bara de som han kunde fortsätta skrämma och mobba. Han gick senare när han började ta slut på bytet.

Några böcker jag har rekommenderat tidigare, som jag tror kommer att hjälpa dig att känna igen framtida liknande situationer och utveckla dina egna hanteringsstrategier för dem inkluderar:

  • Till Var eller inte skrämmas.
  • Håll utkik efter nummer ett.
  • Miljontalsvanor. Jag känner att dessa 3 av Robert Ringer är mycket viktiga. Om du tror att hans första bok var på väg att skrämma andra, läste du bara pressens täckning. Om du tror att hans böcker handlar om fastigheter, skumade du bara på dem. Det finns många människor i världen som kommer att försöka skrämma dig att ge upp det som är ditt, och han visar dig hur några av dem är och vilka motåtgärder du kan använda. Den första boken publicerades ursprungligen som "Winning Through Intimidation" men de dåliga uppfattningarna om vad titeln tycktes antyda leder till att författaren slösar bort alltför mycket tid på att försvara sitt " smarta" ordval.
  • Ormar i kostymer. Det finns några onda människor där ute. Du kommer att arbeta för några av dem.
  • Mobbare, tyranner och omöjliga människor. En bok om kontorpolitik och hantering av något av det sämre.
  • Den mjuka konsten att verbalt självförsvar på jobbet. Vissa människor är mycket bra med verbal manipulation, den här boken och de andra i serien, täcker hur man ska hantera sådana människor. Författaren till denna bok skrev cirka 20+ andra böcker i denna serie, alla med "mild konst av verbalt självförsvar" i titeln. En av de vanligaste verbala attackerna du kommer att stöta på kan framställas i frågan: "slutade du att slå din fru?" Ett av de första stegen för att undvika en fälla är att känna igen en fälla.

Annan tråd.

Den här killen är vårt kontors "all star", väldigt populär, älskar uppmärksamhet och gillar ofta att ta hand om människor även när han bara är en utvecklare. I dag blev en projektledare väldigt arg på honom för att ha flyttat sina resurser utan att fråga.

Detta låter som Ormar i kostymer borde vara de första en av ovanstående lista att läsa.

Tack för den fantastiska listan med böcker. @RhysW - Kanske kan du bara ta det tillbaka och berätta för dem att du inte bryr dig och att du inte delar.
IDrinkandIKnowThings
2012-09-19 19:34:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I USA skulle detta sannolikt betraktas som en fientlig arbetsmiljö. Du har rätt till en arbetsmiljö där du inte utsätts för mobbning på arbetsplatsen. Men det betyder inte att du har rätt att vidta åtgärder i egna händer. Om du gör det kan du bli den som får problem. Ofta klarar mobbarna inte av att få det tillbaka till dem och kommer att lämna in ett klagomål.

Gör först ett klagomål till din HR-avdelning (eller unionens representant om du är fackförening). Om detta är en regelbunden händelse skulle jag kräva att det omedelbart läggs in som ett formellt klagomål. Ditt företag bör ha rutiner för att hantera detta. Du bör ta reda på vad de är och hur företaget förväntar dig att hantera det framöver. Om det finns någon del av det är du obekväm med att kommunicera med HR, kanske de kan erbjuda ett alternativ eller låta dig veta att det krävs.

Om du någon gång känner att problemet inte behandlas eller om företaget försöker försvåra dig, kontakta en advokat. De kommer att kunna skydda dig. Jag är inte ett fan av aggressiv laglig manövrering men du måste skydda dig själv först. Om du väntar tills de släpper dig har advokaten mindre som de kan göra för att skydda dig, då skulle det bara handla om att få ersättning. Om en advokat måste vara involverad är det oftast bäst att få in dem så tidigt som möjligt. De flesta advokater skulle ta den här typen av fall på beredskap så du borde ha minimikostnader.

För dem som inte klickade igenom: Observera att i USA har frasen "fientlig arbetsmiljö" en specifik definition som ges av [EEOC] (http://www.eeoc.gov/). Officiell användning av den är begränsad till "skyddade klasser", vilket betyder att fientligheten uppstår på grund av fördomar mot ras / religion / kön / etc. Arbetsplatsmobbning ensam anses * inte * skapa en "fientlig arbetsmiljö" enligt EEOC. Det betyder inte att det inte är rätt att gå till HR, det betyder bara att de tre magiska orden inte kommer att vara lika kraftfulla här.
Du måste också säga nej / varna personen att du tycker att deras beteende är olämpligt. Om du aldrig uttrycker dessa farhågor underminerar du ditt eget fall både med ledning och HR. Han kan vara en total juck och veta vad han gör är fel eller bara clueless, men tills du varnar honom en gång kommer du inte ha ammunition för att gå emot honom. Jag skulle också hålla ett register med datum och ledighet vad som händer och vad som sägs också har 1-2 personer att verifiera din historia om detta blir allvarligt.
@Charles - Jag är ganska säker på att situationen ovan skulle kvalificera sig för uppenbart och uppenbarligen trakasserande beteende som * ALLA * är skyddade från. Det finns några specifika EEOC-saker som har att göra med ras, kön och religion men det finns allmänt skydd för alla.
@Chad, Jag skulle gärna få några referenser om dessa skydd. Jag tvivlar inte på dig, jag vill citera dem till HR.
@Charles - Jag är inte advokat, du behöver rådfråga en advokat för den informationen. Men advokaten kommer troligen att berätta för dig att bara berätta för HR vad som händer och att det får dig att känna dig osäker på jobbet. Det är HR: s jobb att veta vad de ska göra.
pdr
2012-09-19 15:06:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det första man måste förstå är att den här killen inte är en gris, han är en mobbning▶. Ta honom direkt och du borde vara säker på något du kan göra bättre än honom. Var tuff, var smart, var vältalig, var rolig eller var mer oumbärlig. Men var säker på vad det än är. För det är vad han har arbetat för honom - självförtroende.

Utmana en mobbare direkt och missförstå och du blir bara ett mål. Problemet är att alla andra i rummet vet detta också.

En mobbare bemyndigas av andras reaktioner. Tyvärr ger alla dem positiv förstärkning eftersom de inte vill vara mobbarens mål. Det är bara mänsklig natur. Vägen för minst motstånd.

Mobbare är ungefär de enda människor jag någonsin skulle föreslå att jag använder en passiv aggressiv inställning till. Skratta inte av hans skämt. Dela utseende av ömsesidig förakt med andra människor. Prata om vilken smärta killen har bakom ryggen. Gör det klart att du tror att människor som inte ingår i lösningen är en del av problemet. Ge andra människor förtroendet att sluta mata hans behov av förstärkning. Gör efterlevnad till vägen för mest motstånd.

Jag vill nedteckna detta av två skäl, 1) Jag är inte övertygad om att det här är en mobbning, han kan bara vara en clueless Aspie som inte förstår att det han gör är olämpligt. 2) Passiv aggressiv är det sista du vill göra med en mobbning. Mobbare är i sig svaga eftersom de bara riktar sig mot svaghet och rädsla. Utmanar dem, oavsett resultatet är ett säkert sätt att märka dig själv som ett svårt mål i hans ögon, och han kommer antagligen att lämna dig ensam. Återvänder sitt beteende till honom (t.ex. att ta häftapparaten utan att fråga, "Oooh Pepperidge Farm!" * Grab * "Yum!" Gör tricket.
@maple_shaft: Ingen hindrar dig från att rösta om du inte håller med. Men jag har aldrig sett tillbaka en mobbares beteende "gör tricket" - det eskalerar bara beteendet. Om du inte, som jag säger, kan du vara mycket säker på att du är bättre på mobbning än han.
-1: Jag tror att pdr kanske har identifierat honom korrekt som en mobbare, men jag håller med @maple_shaft - Ett passivt aggressivt tillvägagångssätt fungerar inte. Det kan till och med lägga bensin till elden. Någon måste stå upp mot mobbaren.
+1: en mobbare själv är maktlös; du måste skära honom ifrån alla andra.
@pdr Tja kanske jag bara kommer från personlig erfarenhet men jag har upptäckt att mobbar lämnar dig ensam när du börjar göra det svårt. Om de eskalerar situationen har du inget annat val än att ta det till nästa nivå. Alternativet är inte ett alternativ som jag tål.
@maple_shaft: Eftersom du har förtroende för din förmåga att "slå" mobbaren. Och rättvis, jag sa att det är ett alternativ. Ärligt talat, jag är snäll nog att stå upp mot de flesta mobbarna och jag kommer att göra det. Men de flesta har inte det självförtroendet och om du försöker stå upp mot en mobbning och bli nedslagen blir situationen mycket värre.
@pdr Det är som att klättra på en stege när du är rädd för höjder. Du börjar självsäker och sedan kryper tvivel in. Sedan tar förlamande rädsla grepp. Du får inte sluta klättra eftersom du kommer att fastna. Vet att du kan falla, men du kommer säkert att vara klar för om du bara slutar klättra.
@maple_shaft: Det är inte alls så. Om du inte klättrar upp en stege är du inte bättre än om du försöker och misslyckas. Det är ingen långsiktig kostnad för att ge det en chans. En stege behöver inte ett offer för att existera. Det kommer inte skoningslöst att missbruka dig för att utmana det och förlora ditt självförtroende.
@Chad: Det är en absolut myt. http://www.psychologytoday.com/blog/intense-emotions-and-strong-feelings/201010/do-bullies-really-have-low-self-esteem
@Chad: Om den delen av svaret är ditt problem, rättvist. Detta är uppenbarligen ett kontroversiellt svar och jag står för det för alla upp och ner-röster. Men jag tycker inte att det är rättvist att säga att självförtroende är närmare en antonym av skam än synonym med självkänsla.
-1 Även om jag inte är säker på vad som skulle vara ett bättre svar, vet jag att det inte är det. Passivt aggressivt beteende är fel beteende av många skäl som jag inte kommer att gå in på här.
@Chad: Hmm, ok, jag ser skillnaden du gör, men jag är inte helt säker på att jag håller med om det. Men då måste jag göra skillnad mellan självförtroende och förtroende i det sammanhang jag menade det i det uttalandet. Jag hänvisar mer till en mobbares förtroende för effektiviteten av hans mobbning. Jag kanske borde omformulera lite. Inte säker på vad jag än ska göra.
@Chad: Du har rätt. Det är så enkelt. Gjort.
Jag skulle till och med citera tipsen från din länk i ditt svar ... även om de strider mot din teori om hur man ska hantera dem.
@pdr: Du gör saker och ting för komplicerade.
-1: Den ena medarbetaren är en borr, och den andra passivt på honom vid varje tillfälle; det är ett recept på en arbetsplats av dålig kvalitet, eländiga anställda och ledningen som så småningom går in och konserverar ditt par.
@pdr - den här killen kan vara en "sociopat". Jag har sett låga liv som detta tidigare. Om ja, bara sparka sådana människor ur ditt liv och företag.
Sylvain Peyronnet
2012-09-19 14:29:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Populär, älskar uppmärksamhet, chef runt, tar dig mellanmål", låter som om du har en mobbare på ditt kontor. Han är inte vänlig, han agerar bara så han verkar det.

Se till att du uttryckligen berättade för honom att han passerar linjen med dig, skicka honom ett e-postmeddelande för att sammanfatta vad du sa om det. Om saker fortsätter, rapportera sedan till din chef. Eftersom det börjar med ett mellanmål och slutar med moralisk trakasserier.

Eva
2012-09-19 23:10:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varför inte bara kontakta honom och be honom säga upp? Hitta en lämplig tidpunkt och få hans uppmärksamhet med en "kan jag prata med dig ensam" sak, och förklara sedan vad som stör dig. Du kan naturligtvis använda något mjukare språk, till exempel:

"Hej man, jag vet att du har humor och vad som helst, men X, Y och Z fungerar inte för mig. Jag gör inte" t tror att en stor sak måste göras, snälla gör inte X, Y och Z i framtiden. Jag vet att det förmodligen inte var din avsikt att göra mig upprörd, så jag meddelar dig nu så att det blir inte ett problem. "

Om det inte fungerar, prata med ledningen / HR. Att vara passiv-aggressiv är definitivt ingen bra lösning. Du är vuxen på en arbetsplats, inte ett barn i grundskolan - agera som det.

ärligt talat är de andra förslagen här löjliga. Är det så människor i USA arbetar? I så fall .. det är verkligen patetiskt
+1 för Du är vuxen på en arbetsplats, inte ett barn i grundskolan - agera som det.
den personen är uppenbarligen inte normal, därför tvivlar jag på att det skulle fungera
vilken person är inte normal? Ärligt talat verkar det som om OP är den med problemet ..
Detta. 1000% gånger så här, vuxna pratar bara med killen! Om allt du gör är skämt så tycker han självklart att det är ok! Varför skulle han inte?
fasheikh
2012-09-19 13:24:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dölj dina snacks till en början!

Om han börjar kasta sin vikt, var påståend men artig. Kom ihåg att det finns en mycket tunn linje mellan påståendefull och helt oförskämd.

Till exempel, i mellanmålsscenariot kan du säga något som "kille, det är mitt! Nu måste jag bli hungrig" Håll din ton ljus men inte för lekfull så att han vet att du menar det .

Om allt annat misslyckas, är du bara trubbig och berätta för honom direkt innan du börjar hata att gå till jobbet.

Lycka till!

Varför hålla tonen ljus? Om du gör en enorm affär om det och du skriker tar han inte dina kakor längre. Ingen annan kommer att stjäla från dig någonsin igen. Du är på jobbet för att göra ditt jobb, inte få vänner.
Jag håller med, men att skrika och skrika ger bara kortsiktiga resultat. Du kan vara bäst på jobbet, men om ingen gillar dig kommer du inte vara där länge
-1: Du är orolig för att tänka på dig sätt med en mobbning?
Kanske är det kulturella skillnader som avgör det bästa sättet att hantera en mobbare. Västerländsk kultur förhärligar självständighet och fritt tänkande, och detta tänkesätt inkluderar att attackera mobbar även om resultatet skulle bli konfronterande. Jag kan förstå att vissa kulturer som värdesätter icke-konfronterande tillvägagångssätt för problem skulle finna det klokt att hantera situationen annorlunda.
Jag tror inte att det bara är kultur, det beror också på människor. Men enligt min mening, låt inte en person mobba dig, men det är ingen värdighet att skrika och skrika. Så småningom kommer du att se ut som en mobbare. Kom ihåg att du är på ett kontor och inte på en lekplats. Det är bäst att vara mogen.
@maple_shaft: Jag tror att när du sa "Western Culture" där menade du "American Culture."
@fasheikh Jag tror att det inte är viktigare att bli mobbad än hur andra uppfattar dig. Jag blev mobbad i flera år och det passiva flexibla tillvägagångssättet fungerar inte. Vid ett tillfälle gjorde mobbaren framsteg mot min fru och försökte sedan låtsas som om han var min bästa vän. Jag lägger bort min rädsla för hur andra vänner och kollegor skulle uppfatta mig och jag lägger undan min undermedvetna rädsla för mobbaren. Jag hittade styrkan att kalla ut honom och undvek honom från mitt liv. Jag betalade ett pris för att göra detta men mitt liv har det mycket bättre.
@maple_shaft Jag är ledsen att höra det men ditt fall verkar mycket mer extremt än OP: s. Jag blev också mobbad som barn och jag vet att skrik och skrik fick mig ingenstans. Jag ger OP min opartiska åsikt, inte baserat på mina erfarenheter.
@JimG. Enligt min erfarenhet kan extrem artighet och artighet vara helt upprörande för en mobbning. Att upprätthålla den moraliska höga marken kan vara mycket mer tillfredsställande än att blåsa din topp - Du måste dock se till att du bär ett anständigt par löparskor. * 8 ')
@JimG. - Ja att vara en idiot är inte det rätta sättet att hantera någonting och har sällan den önskade effekten om inte din önskan är att eskalera situationen.
precis min poäng :)
@fasheikh, du kan vara fast utan att skrika och skrika.
GdD
2012-09-19 20:51:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är säker på att du inte är den enda som märker detta beteende och inte är den enda som inte gillar det. Han tror förmodligen att han är oövervinnlig, och om han får tillräckligt med rep kommer han antagligen att hänga sig själv. Den väg jag skulle ta är att överleva honom. Var tålmodig och ge honom ingen ammunition.

En sak jag inte skulle göra är att konfrontera honom. Som du säger älskar han uppmärksamhet, och om du konfronterar honom ger du honom en chans att "visa hans grejer". Chansen är att han är bättre än dig att manipulera en situation. Istället klagar du till HR om hans beteende så att de har ett register över det. Ju fler klagomål det är desto lättare blir det för ledningen att axla honom.

Ge honom ingen ammunition. Ta med snacks som du gillar och han hatar. Var artig, men hjälp aldrig med någonting. Lägg ett rått ägg på ditt skrivbord och låt honom ta det och göra en röra över sig själv. Han kommer inte att kunna skratta.

Detta ska vara svar i en professionell arbetsmiljö. Medan äggidén skulle vara underhållande målar den en dålig bild av företaget när han senare hälsar de klienter som är täckta av rå ägg


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...