Fråga:
Godkänt erbjudande, position ändrad
user101141
2019-03-11 07:18:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag accepterade ett jobbbjudande med ett företag som jag är väldigt glad att jobba för, jag kommer inte att börja jobbet på ytterligare en månad. Jag var i ledande befattning på hög nivå och bestämde mig för att gå ner till en mindre stressande position.

Under denna tillfälle har jag blivit kontaktad varje vecka med ytterligare ansvar och uppgifter som läggs till i min nya roll. Ursprungligen efter att ha accepterat erbjudandet bad jag om en tydlig beskrivning av skyldigheter och förväntningar, och alla saker de har lagt till är de exakta sakerna jag hade bett om ursprungligen. Ursprungligen sa de att dessa ansvarsområden inte gällde den position jag godkände.

Jag förklarade för dem att de nya ansvarsområdena förändrade positionen och gjorde det till en ledande befattning (vilket var precis vad jag gjorde för min tidigare arbetsgivare). De hävdade att de inte kände till de olika titlarna och arbetsansvaret för varje titel. Jag älskar företaget och är fullt kapabelt att utföra jobbet med det extra ansvaret men vill omförhandla vårt ursprungliga kontrakt.

Denna position har förändrats från ledning på mellannivå till ledande befattningshavare som har en betydande löneskillnad. Jag förhandlade om den ursprungliga lönen baserat på den ursprungliga positionen. Skulle detta vara oprofessionellt från min sida att försöka omförhandla just nu?

"Ursprungligen sa de att dessa ansvarsområden inte gällde den position jag accepterade."- För att klargöra gav de dig en lista som innehöll de uppgifter du inte ville ha, men de sa att de inte gällde din position?Om så är fallet var personen du pratade med felaktig och du accepterade av misstag ansvaret på listan.Jag skulle ha begärt en uppdaterad lista över ansvar som är specifika för den nya rollen.Jag har gjort detta tidigare i samma situation.Om de lade till dem senare, berätta för dem nej, det är inte vad vi kom överens om.
Vem bryr sig om att du skulle bli så oprofessionell för dem?De har redan kommit ut som oprofessionella för dig.
Två svar:
DJClayworth
2019-03-11 07:39:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det handlar inte om att det är oprofessionellt att börja förhandla. De har redan börjat omförhandla positionen genom att ändra ansvarsområden. Den enda frågan är hur du svarar på denna omförhandling.

Alla vanliga förhandlingsmetoder gäller. Behandla situationen som om du hade erbjudits ett nytt jobb med nytt ansvar. Du kan förhandla om lön, villkor och allt annat som du kunde ha förhandlat om i början och i slutändan acceptera eller avvisa det som du vill. (Jag säger inte att företaget kommer att se det såklart - de kan försöka övertyga dig om att du ska hålla dig till din sida av avtalet även när de ändrar sin.)

Du är uppenbarligen lite av en nackdel om du redan har sagt upp ditt nuvarande jobb, men det påverkar inte "professionalism" att förhandla. Som de andra svaren säger är en ändring av arbetsbeskrivningen i sista minuten en enorm röd flagga, vilket indikerar något från allvarlig desorganisation inom företaget (i bästa fall) till avsiktlig bete och byta taktik (i värsta fall).

Förutom att helt enkelt acceptera och avvisa erbjudandet kan du också förhandla om en ny (större) lön / ersättning för det extra ansvaret.
OP har en stark position med tanke på att företaget är kortbemannat.De bör acceptera hans förhandlingar eller möta utsikten att söka efter två nya positioner.
Om OP inte står fast nu, kommer de att göra detta under hela sin tid där.Och de kanske inte gör detta skadligt eller bedrägligt, de behöver nog bara göra saker!
Vänligen håll oss uppdaterad med ny information.
sevensevens
2019-03-11 08:11:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Har du lagt märke till ditt nuvarande företag ännu

Att ha ett jobb betydligt förändras är en röd flagga - en stor röd flagga. Om du inte har lagt in ditt meddelande är du i en betydligt starkare position.

Du bör också överväga att inte arbeta för det nya företaget.

Det är helt professionellt. för att omförhandla om de har förändrat jobbet avsevärt

Om du redan har avslutat ditt gamla jobb kan det dock vara ett problem. Det nya företaget kan besluta att inte anställa dig om du försöker förhandla om. Det är dumt eftersom de förändrade jobbet avsevärt, men det kan hända.

Som sagt, det är nog värt att ringa dem och ta reda på exakt vad som händer. Leda med "När jag intervjuade var det min förståelse att mitt jobb skulle involvera X, men nu tillkom Y och Z. Missförstod jag något?" Därifrån kan du kanske få en högre lön.

Om du får underbetalt för ditt jobb kommer du troligtvis att lämna väldigt snart ändå. Om du vill ge det nya jobbet en chans är det värt att se om de kan höja lönen.

Tack för tipset.Tyvärr hade jag redan meddelat min nuvarande arbetsgivare, jag gav dem ett månads varsel.Jag var orolig för att förlora denna möjlighet genom att omförhandla om, men tänkte samma sak som du sade.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...