Fråga:
Sätt in mina två veckor eller vänta?
user26326
2014-08-26 02:09:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag accepterade nyligen ett jobbbjudande som var beroende av en bakgrundskontroll, som har avslutats och kom tillbaka bra. Så nu måste jag vänta på "nyanställningspapper".

Skulle detta vara en idealisk tid att lägga på mina två veckor eller ska jag vänta på pappersarbetet? Jag har inte fått något officiellt startdatum än, men i de detaljerade erbjudanden som jag fick (skriftligen) skulle det "beräknade startdatumet" vara om två veckor.

Den här frågan markerades som en möjlig duplikat, men jag har röstat för att återuppta: * Den här * frågan handlar om vad man ska göra i OP: s bästa, den andra handlar om skyldigheter gentemot arbetsgivaren.
@JanDoggen - Men vad man ska göra är utanför ämnet. Den enda ämnesredigeringen jag kan se gör den till en duplikat.
Jag skulle rösta för att öppna igen. OP: s utlåtande är specifikt, frågan är enkel, OP: n stirrar på två ömsesidigt exklusiva alternativ, båda alternativen kan genomföras och OP har tillhandahållit tillräckligt med data för att vi ska kunna rekommendera ett alternativ.
Fyra svar:
David Segonds
2014-08-26 02:14:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det försiktiga att göra är att vänta. Så ivrig som du kan vara att gå vidare och börja på det nya företaget står din inkomst på spel och du vill inte äventyra den, eller hur?

Några dagar till kommer inte att förändras vad som helst och det hjälper dig att sova på natten.

Joe Strazzere
2014-08-26 03:54:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skulle det här vara en idealisk tid att lägga på mina två veckor eller ska jag vänta på pappersarbetet? Jag har ännu inte fått något officiellt startdatum, men i erbjudandedetaljerna som jag fick (skriftligen) skulle det "beräknade startdatumet" vara om två veckor.

Vänta!

Du har inte ett komplett erbjudande ännu - du har ett villkorat erbjudande som väntar på riktigt pappersarbete. Stor skillnad.

Allt kan hända nu till ett fullständigt erbjudande.

Jag försökte nyligen anställa en entreprenör. För att börja arbeta var han tvungen att genomgå en bakgrundskontroll och en läkemedelskontroll. Det första läkemedletestet hade hanteringsproblem (laboratoriets fel, inte entreprenörens fel), så det måste göras igen. Bakgrundskontrollen tog ytterligare två veckor på grund av sommarlovet. Lång historia kort - entreprenören gav upp efter 5 veckors väntan på att den skulle bli klar. Jag klandrar honom inte.

Och allting i företaget kan förändras mellan nu och det verkliga erbjudandet. En reorg kan hända, göra positionen överflödig eller låta den rapportera till en ny chef. Uppsägningar kan hända. Budgetar kan omfördelas. Vad som helst.

Vänta tills du har ett riktigt, skriftligt slutligt erbjudande i hand med ett riktigt startdatum.

Då, och bara då, meddela dig . Väntetiden är nästan säker på att vara väldigt kort ändå. Minskningen av risken är värt att vänta.

Är detta en säkerhetskänslig position, eller testar du bara alla? Hur många positiva tester får du mot antalet förlorade kandidater på grund av processproblem?
Vietnhi Phuvan
2014-08-26 02:45:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vänta i två veckor. Erbjudandet är KONTINGENT på bakgrundskontrollen, vilket kan ge dig en otäck överraskning om någon stjäl din identitet. Det uppskattade startdatumet är inte heller ett svårt och snabbt datum utan en uppskattning. Du väntar ett par dagar mer tills alla dina ankor är uppradade, men att vänta ett par dagar till kommer inte att döda dig - du får ingen hjärtinfarkt :)

FYI: Observera att jag uppgav att bakgrundskontrollen kom bra, dvs. den är redan klar.
Ledsen att jag saknade den informationen - det skulle ha varit det sista potentiellt stora hindret. Vänta på ditt pappersarbete, underteckna det, skicka det, fråga och få deras bekräftelse på att de har fått det och sparka in dina två veckors varsel.
user16626
2014-08-26 07:07:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du inte har sparat den vanliga tvåmånadslönen och en arbetsmarknad där du snabbt kan få ett jobb, vänta på det.

Jag tog nyligen ett nytt jobb. En dag stannade jag vid det nya jobbet med det undertecknade erbjudandebrevet i handen för att lämna in. Nästa morgon skickade jag in mitt meddelande till min (då) nuvarande arbetsgivare.

Jag gjorde det för att jag ville lämna inget till slumpen. Jag har räkningar att betala. Jag ville inte behöva doppa in i besparingar om det inte var en sann nödsituation: en tillverkad nödsituation orsakad av mitt eget kliande avtryckarfinger är inte en giltig nödsituation.

Lämna inte någonting till slumpen om du inte verkligen har extra pengar att ha råd med ett misstag.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...