Fråga:
Är det oprofessionellt att till fullo säga om arbetstillfredsställelse med din chef eller chef?
simplycoding
2013-12-19 00:10:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag ska försöka göra detta så konstruktivt som möjligt.

Jag började på mitt nuvarande jobb i ett rotationsprogram tidigare i år som en ny examen från college. På mina korta 6 månader har jag gjort väldigt lite arbete och har ständigt bett om mer från min chef och andra leads i min arbetsgrupp. Det enda jag har fått är ett enkelt administratörsarbete som tog mig inte mer än 30 minuter. Annars är mitt dagliga arbete i princip annat administrativt arbete som tar bokstavligen cirka 20 minuter om dagen.

När jag började etablerade min dåvarande chef inga kortsiktiga eller långsiktiga projekt, vilket inte gjorde för alla kortsiktiga eller långsiktiga mål. Jag kom in i denna rotation / jobb i grund och botten med ögonbindel eftersom jag inte hade något att säga om vad jag ville.

Jag gör mitt bästa för att komma till jobbet varje dag med en positiv attityd och lägga mitt bästa. Men min moral sjunker lägre och lägre varje vecka. Jag vet att det finns många jobb som tar lite tid att bryta in, men jag har redan slösat bort hälften av denna rotation och jag vill bidra. Det verkar finnas lite eller inget arbete att delegera till mig. Det enda som håller mig sunt är den handfull människor i min ålder som jag pratar med och min luftning när jag kommer hem varje dag.

Skulle det vara oprofessionellt för mig att prata med min chef hur hemskt mina sex månader har varit? Jag har låtit honom veta genom 1: 1s att jag tvättar tummen och jag behöver verkligen lite arbete, men inte mina fulla inre tankar på jobbet. Eftersom detta låter tusenårigt, vill jag redan lägga in en begäran om en ny rotation och sluta.

Relaterat: http://workplace.stackexchange.com/questions/16765/how-honest-should-i-be-with-my-team-leader-about-my-lack-of-job-satisfaction?rq=1
Min rekommendation under sådana omständigheter har alltid varit att lära mig så mycket om företagets marknad som möjligt - om du är "slapp", använd den för att få en förståelse för den totala verksamheten. Mycket ofta vet chefer inte vad de ska göra med nyanställda - det händer hela tiden. Det är upp till dig att visa initiativ.
Vad är ett rotationsjobb?
Två svar:
Hugo Rocha
2013-12-19 00:44:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TL; DR-svar:

Nej, det är inte oprofessionellt. Varje professionell ska ge feedback (åtminstone här utbildade mitt företag oss att ge feedback var sjätte månad, till exempel). Det är en del av cykeln för att förbättra produktionen på arbetsplatsen och synergi.

Långt svar:

Tja ... Det är inte oprofessionellt. Men du måste vara MYCKET försiktig med vad du säger och gör. Jag tror att det kan vara riktigt bra för dig att ge feedback och med ärlighet. Inte alla gör det.

Men om du ger en negativ feedback, inte ge den tomhänt . Jag kommer att säga det igen: Ge inte din feedback tomhänt. När du pratar med din chef öppet har du en chans att föreslå förbättringar. Föreställ dig följande:

  • Din chef håller inte med dig. Du har inga förslag för att lösa eller förbättra situationen, så du har inget. Han håller bara inte med dig och ingenting kan hända från det samtal du hade med honom.

  • Din chef håller inte med dig, men du föreslog något som,
    i din synvinkel, kan lösa situationen. Även om han inte håller med dig
    kan han följa dina råd för att förbättra arbetsflödet / arbetsplatsen / oavsett situationen.

Genom vad du sa, jag förstod att du bestämde dig för att prata och ville bara veta om det är oprofessionellt eller inte. Mitt svar är nej, det är det inte, men det kommer att vara oprofessionellt att peka på ett misstag och inte föreslå en lösning.

Lycka till.

Kan downvoter förklara så att jag kan förbättra mitt svar? (eller frågan). Men jag misstänker downvote spree ....
Mindre nitpick: Din TL; DR är längre än texten som föregår den. "TL; DR" används vanligtvis för att introducera en sammanfattning av ett långt inlägg, om det inlägget var för långt att läsa.
Åh, ja. Kommer att fixa det.
Efter jul ... fixade. Tack Tim. Men jag tror att jag kan förbättra ännu mer detta svar senare.
Jag vet att detta är en mycket sen kommentar, men en chef kan omöjligt hålla med uttalandet "Jag känner ingen tillfredsställelse från det här jobbet", bara med möjliga skäl / korrigeringar för det.
Erik, det kommer aldrig en sen kommentar, om den syftar till att förbättra. Vad skulle du föreslå i så fall? Vad skulle du säga?
@Erik Vad sägs om "Det är bara du, de andra anställda ser tillräckligt nöjda ut, det finns inget företaget kan göra"?
@T.Verron en annan sen kommentar, ledsen. Men jag tror att i så fall är chefen förmodligen kortsiktig. Om en anställd identifierar ett problem som ingen identifierade måste det påstås om det är ett verkligt problem eller inte. Ibland kan anställdens förslag inte kosta något för teamet / företaget och kan hjälpa till att förbättra en situation. Att lyssna är svårt, mer än vad som syns, men om någon bara avfärdar en anställds åsikt / vision för att den är unik är det ett annat problem.
IDrinkandIKnowThings
2013-12-19 02:00:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad hoppas du kunna uppnå genom att ladda ner dina känslor för positionen till din chef? Din chef är förmodligen inte blind eller dum. Han vet nog att du inte är glad eller utmanad. Så allt din delning kommer att göra är att lägga till hans stressnivå och tvinga honom att fatta ett beslut. När de backas in i ett hörn tenderar chefer att tänka mer på sin karriär än på den nyanställda som är olycklig. Detta är inte att säga att dina känslor är orättfärdiga eller orimliga, bara att de i grunden är irrelevanta för din chef.

Så istället för att berätta för din chef hur hemskt det är att arbeta för honom, föreslår jag en annan kurs av handling. Under din 1: 1 fråga honom om framtiden. Prata med honom om potentialen för projektarbete. Försök och förstå vad företaget hoppas på att du ska lära dig av den rotation du befinner dig i. Och om det finns något mer kan du göra för att engagera dig.

Om det inte finns något potentiellt arbete fråga om det finns en problem med arbetet gör. Om det finns adress det. Om inte så tror jag att det inte går att prata med honom om en överföring. Jag vill betona att det inte är att du har problem med chefen bara att du vill kunna bidra mer.

I slutändan kanske det inte är möjligt heller. Många företag som har rotationsutbildningsplaner är oflexibla. Den goda nyheten är att det bara är ett tillfälligt uppdrag och det bör inte dröja för länge innan du kommer att rotera till en ny position. Men att avskaffa din nuvarande chef är ingen bra idé. Din nya chef kommer sannolikt att kontakta din nuvarande chef för att lära dig mer om dig. Om din chef inte gillar dig kan det sätta dig i en obekväm position genom dina nuvarande och potentiellt framtida rotationer.

Tack. Jag försökte inte implicera eller sätta någonting emot min chef eftersom han precis kom in i vår grupp för flera månader sedan efter att jag gjorde det. Det är bara en olycklig situation för oss båda
Om han kom till dig och klagade på hur bristen på arbete innebar att du slösade bort din tid och inte gav företaget något värde och det gjorde honom olycklig, hur skulle du ta det.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...