Fråga:
Hur hanterar jag de politiska reklamartiklarna på arbetsplatsen?
atw
2018-05-25 12:47:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har letat efter liknande frågor på utbytet men jag har inte hittat någonting. Även om jag har stött på diskussioner om att undvika att diskutera politiska frågor.

En kollega av mig har placerat politiska märken för en kommande folkomröstning i företagets matsal som främjar en sida av kampanjen. Folkomröstningen är inte relaterad till vår verksamhet (företaget har ingen del i resultatet). Jag ser ingen policy som denna handling strider mot. Detta är, som ni alla kan uppskatta, en lite annan situation än att undvika diskussion. Jag äter lunch i matsalen 95% av tiden.

Alla på detta utbyte vet att följa regeln för att undvika att prata om politik på jobbet. Hur ska en rationell person reagera på detta? Eller snarare, mitt mål är att göra det klart för människor att denna praxis inte visar god medvetenhet utan att orsaka störningar.

Relaterat: [Är det rimligt för mig att klaga på att en stötlig tidning beställs till kontoret?] (Https://workplace.stackexchange.com/q/103216/9549)
Fem svar:
Masked Man
2018-05-25 12:52:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Släpp aldrig en möjlighet att tänka på ditt eget företag. Du har inget att vinna på att bli involverad i en konfrontation över det. Ignorera det och fortsätt med ditt arbete.

user44108
2018-05-25 12:51:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så någon spridda några reservmärken runt ... Ignorera det och fortsätt äta. Människor har förmodligen fått nog av valet, har bestämt sig, så dessa kommer förmodligen att ignoreras av alla.

När valet är klart, rensa bara bort papperskorgen (om den som sätter det där inte tar inte bort dagen efter).

Det är bara buller och att klaga / göra något åt ​​det kommer förmodligen att orsaka fler problem än vad som är nödvändigt.

Tack, jag tar det rådet.Jag vet att vi alla gör misstag men det är bara irriterande när människor inte tränar, vad jag tycker är grundläggande sunt förnuft men väljer en personlig agenda istället för samhället som är ett kontor.Jag ville inte att det skulle bli vanlig praxis heller men jag tror att det här kan vara en exceptionell omständighet.
Jag bestämmer alltid hur jag ska rösta genom att räkna antalet bildekaler för varje kandidat.:-)
Kanske, efter det är över, be HR att förtydliga policyn och säga att skärmen väckte frågor i ditt (OP: s) sinne.Då kommer de att vara uppmärksamma på frågan i framtiden, eller kommer att göra policyn tydlig, men det kommer inte att vara stink / förbittring om att störa ansträngningarna i mitten av strömmen.
mhoran_psprep
2018-05-25 16:07:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om den politiska annonsen kan ha införts av en chef, finns det troligen också en företagspolicy angående de typer av meddelanden som placeras med tanke på de anställda.

I USA tenderar det att vara en policy att lägga upp meddelanden som krävs av regeringen: Hälsa och välfärd, minimilön och övertidsanmälningar, plats för brandutgångar ...

När det gäller andra meddelanden. Frågan för företaget är att alla meddelanden som läggs upp där ses att de godkänns av företaget. Så de har behovet av att granska artiklarna som finns i matsalen.

Jag ser till att HR är medveten om problemet.

Jag vet, det är en knepig situation.Det finns inga riktlinjer så långt jag kunde se.Jag håller fast vid @Snow's-svaret för att efter att ha reflekterat är detta en sällsynt omständighet.Men jag håller med om vad du sa.
user86764
2018-05-26 07:31:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ställ dig själv följande frågor:

  • Kommer detta att skada ditt företag?
  • Skulle företagsledningen bry sig?
  • Vad kan du göra åt det?

Kommer detta att skada ditt företag?

Andra har föreslagit att man ignorerar detta. Det kan vara rätt sak att göra om detta inte skadar. Men saker som detta kan orsaka skada. Om chefen främjar en ståndpunkt som kan göra att vissa anställda känner sig okomna, kan detta skada ditt företag. Detta kan också vara ett problem om kunderna ser detta och tycker att ditt företag inte är anpassat till deras värderingar.

Skulle företagsledningen bry sig?

Om du tror att detta kan skada företaget så fråga dig själv tror du att företagets ledning skulle stödja den synpunkt som uttrycks.

Vad kan du göra åt det?

Du kan säga att det inte är ditt jobb, men stora anställda bryr sig om sina företag oavsett där jobbbeskrivning. Men du behöver inte göra någonting om det kommer att skada dig. Finns det någon som kan göra något som du kan prata med om detta? Personen måste vara någon du litar på för att hålla dig borta från detta. Personen måste också vara i en position där de kan ta itu med situationen. Människor i ledarskap eller HR-positioner är bra val.

Och "varför bryr du dig?".Smyga upp ett märke för rivalpositionen.Det är ganska uppenbart att det är den sida du är för.
Ett anställningsavtal kan innehålla en bestämmelse som förbjuder användning av företagsresurser för personligt företagande.Det är mer troligt att politisk kampanj räknas som sådan än inte.Om det finns en sådan bestämmelse kanske ledningen bryr sig om de här grejerna, annars skulle de inte lägga den där.
@ivan_pozdeev Det kan vara så, men många företag, särskilt mindre, kopierar sina kontrakt från standarddokument som tillhandahålls av juridisk rådgivare eller vanliga HR-mallar och tänker inte mycket på konsekvenserna av många av förebyggandena tills någon hänvisar till en underen tvist.
Peter
2018-05-26 18:28:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta faller inom HR-området.

Om HR äter i samma matsal: De vet, och kommer antingen att ta hand om det eller har redan beslutat att ignorera det.

Om HR inte äter i samma matsal, och det stör dig: Informera HR informellt. Släpp förbi och tala en enda mening "Bara ett huvud upp, om du inte vet ännu, någon lade upp några politiska flygblad i matsalen". Ge dem tillräckligt för att informera dem, men för lite för att hävda att du har lämnat in ett formellt klagomål. Försök sedan att försvinna snabbt och låt dem ta reda på vad de vill göra.

HR ignorerar det antingen eller släpper dem i papperskorgen och skickar i bästa fall ett e-postmeddelande som påminner alla om att logga av innan du placerar annonser / flygblad var som helst på kontoret.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...