Fråga:
Hur kommunicerar jag officiellt till en kollega som inte svarar?
test
2019-06-03 12:54:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en kollega som arbetar i olika byggnader. Jag känner bara denna kollega vid namn men inte av personen, vilket betyder att vi aldrig ser varandra ansikte mot ansikte. Jag har ett arbete som är beroende av denna kollega. Jag har försökt att kontakta kollegan via e-post och snabbmeddelanden, men kollegan ignorerar mig. Hur löser jag det här problemet?

Det finns flera bra svar som redan ger grundläggande råd för att eskalera detta till lämpliga personer så jag lägger inte till ett annat men som ett sidförslag har du försökt ta upp telefonen?
@JoeStrazzere Sir, även om jag inte förespråkar det du har föreslagit, varför tycker du att det är en bra idé?Arbetet är vad som bör få prioriteringar - inte kommunikationssättet - är det inte?
Är du verkligen säker på att personen frivilligt ignorerar dig och inte är på semester eller hemma sjuk?
Hur lång tid har det gått sedan du började försöka kontakta dem?
Möjlig duplikat av [Hur hanterar man kollegor som inte svarar?] (Https://workplace.stackexchange.com/questions/11044/how-to-deal-with-unresponsive-collegas)
Vad får dig att tro att han ska svara på din e-post?Vet han åtminstone vem du är?
Diskontera inte möjligheten att det finns tekniska problem i spel - t.ex.e-postmeddelanden och / eller chattmeddelanden som går till fel konto eller skräppostfiltreras så att din kollega aldrig ser dem.
Fyra svar:
Joe Strazzere
2019-06-03 15:42:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har ett arbete som är beroende av denna kollega. Jag har försökt att kontakta kollegan via e-post och snabbmeddelanden, men kollegan ignorerar mig. Hur löser jag det här problemet?

Du har aldrig träffat den här personen som ignorerar dig. Åtgärda det nu.

Ta några minuter att gå över till deras kontor, presentera dig själv och prata om det arbete som du behöver för att denna kollega ska utföra.

Om du satt bredvid den här personen, skulle du bara luta dig över och chatta för att starta kommunikationen. Så ta några extra steg och gör detsamma. Människor som känner dig är mycket mer benägna att svara än människor du inte känner till.

Om det andra kontoret är för långt borta för att detta ska vara praktiskt, använd telefon och ring.

Att skapa en personlig kontakt med en medarbetare, snarare än att förlita sig på ansiktslös textkommunikation, är ofta mycket effektivare för att få någon att göra något du behöver göra.

Du kan följ alltid upp med ett e-postmeddelande senare, om det krävs en konversation.

+1 Escalate är nästa steg, men att försöka få ett möte ansikte mot ansikte går långt för att få kommunikationen att flyta.Men om du fortfarande inte får resultat efter det, eskalera!
Många professionella relationer bygger på en personlig relation.Oavsett om du är en kollega till denna kollega eller inte, skulle det vara bra att presentera dig personligen personligen.Det kan finnas ett antal anledningar till att du ignoreras.Att visa initiativet för att komma dit och presentera dig själv kan ses som ett bevis på din goda karaktär.Att inte gå dit kanske berättar för honom att dina behov inte är värda ditt problem att gå där borta.Eller det kan vara något helt annat.Du får bara reda på om du träffar honom.
Kanske istället för att gå över på deras kontor föredrar jag ett kort planerat möte för att inte störa.Den personen kan också vara i ett öppet utrymme.
Vi kallar denna dörrsteg på jobbet och är ofta det enda sättet, särskilt när människor är mycket upptagna / inte känner dig, för att få svar.Det chockade mig alltid att andra kollegor 1) inte läste alla sina e-postmeddelanden 2) inte prioriterade dagligen med hänsyn till nya förfrågningar vid sidan av befintliga 3) inte kände sig skyldiga att svara i rätt tid.Ett ansikte och sammanhang till en begäran är definitivt till hjälp +
Sourav Ghosh
2019-06-03 12:58:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hur löser jag det här problemet?

Exakt på samma sätt om kollegan befann sig på en annan kontinent: över officiella kommunikationskanaler. Bara för att de är på samma kontor, i olika byggnader, betyder det inte att du måste gå ut för att få jobbet gjort.

  • Om du har ett arbete som beror på deltagande från en viss person, informera dem via e-post. [Du har redan gjort, bra] .

  • Om de inte svarar, slingra in din högre myndighet (chef / chef) i följa upp påminnelser via e-post. [Par försök, inte mer än det].

    • Om så är fallet att ni båda aldrig har kommunicerat tidigare och om ni har ett telefonnummer (officiellt nummer föredrar) att du kan ringa upp, försöka ringa dem, presentera dig själv och påminna dem om den hjälp / delaktighet du behöver från dem för att få jobbet gjort.
  • Även om det fortfarande ignoreras, eskalera till den högre myndigheten genom att släppa ett e-postmeddelande till din chef med information om att personen inte är involverad, med kopiorna av kommunikationen du skickade ut tidigare.

De borde kunna ta det längre, ditt jobb är klart.

I allmänhet, när jag har behövt eskalera (genom att ringa till ett teams chef), föredrar min egen chef att vara i CC i e-postmeddelandet för att få sammanhang om saker går längre söderut.Jag skulle definitivt kontakta min chef innan jag eskalerade och fråga dem hur de föredrar att fortsätta.
Enligt min erfarenhet är det vanligare att eskalera till din * egen * chef.Han eller hon kan sedan eskalera till din kollegas chef, manager-to-manager.Om du kringgår den processen kommer vissa att se det som mycket påträngande.
@JohnWu Är det inte precis vad jag skrev?_ "... skickar ett e-postmeddelande till din chef" _
Du sa "loop i den högre myndigheten" som för mig är tvetydig. Det finns en hel del risk om felaktig tolkning.
Ja, jag läste ditt svar och tolkade det så att det var den andra personens chef, eftersom du sa "** den ** högre myndigheten / chefen / chefen".Jag hade förväntat mig "* din * chef" eller något liknande om du menade hans egen chef.
@JohnWu Jag sa också att skriva e-post, jag nämnde inte att använda officiell e-post - är det också tvetydigt för dig?Poängen är att jag tog den delen för att tolkas som någons egen chef och jag ser fortfarande ingen anledning till varför den skulle tolkas på annat sätt.
@Mehrdad Samma som ovan.Varför tolkade du det så?[Jag har redigerat för att ta bort förvirringen, men vill ändå veta orsaken].
@SouravGhosh: Jag förklarade exakt varför jag tolkade det så i min kommentar?Det verkar inte naturligt att säga "den högre myndigheten" när man pratar om killen du pratar med.Gilla hur jag inte skulle säga "vad sa fadern" om jag pratar om din far.
Det kunde ha betydat antingen, men det lät också mer som "deras chef" för mig.Troligtvis på grund av föregående del: "Om ** de ** inte svarar, slingra in den högre myndigheten".Det låter som "Att kontakta dem direkt fungerade inte, gå nu en nivå högre".Det kan också vara en kulturell skillnad, men det är otvetydigt nu.
JohnHC
2019-06-03 12:58:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Escalate

Om ditt arbete är beroende av denna kollega, måste du ta upp detta med din linjechef. De kan sedan eskalera till rätt nivå eller kontakta sin motsvarighet i din kollegas avdelning.

Det lyfter också fram frågan till din chef, som kan ta hänsyn till detta när du tilldelar arbete till dig.

user44108
2019-06-03 12:58:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Informera bara din projektledare eller den som gav dig den här arbetsuppgiften.

Beskriv hur du har försökt kontakta den här personen och för vilket syfte, och vilken inverkan de icke-svaren har på ditt arbete . Låt sedan din chef bestämma vad du ska göra åt det eller eskalera efter behov.

Du har gjort vad du kan.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...