Fråga:
Ledningen litar inte på mig på grund av saker som hände innan jag kom på
Jake
2016-09-15 20:18:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är mjukvaruutvecklare på ett stort företag. Jag flyttade nyligen från det projekt jag anställdes till ett annat projekt. En del av detta berodde på att utvecklingsarbetet med mitt gamla projekt torkade ut. Jag hade i princip mitt val av projekt att gå vidare till eftersom jag var mycket framgångsrik på mitt gamla projekt. Jag fick specialutmärkelser och fick en mycket positiv prestationsrecension. Jag valde det här projektet eftersom cheferna rekommenderades starkt och arbetet verkade intressant.

Snabbspolning framåt 5 månader: Tydligen var den översta ledningen inte nöjd med de framsteg som gjordes med den senaste versionen av en produkt jag var inte med på att producera och det har en sippra effekt, mestadels på mig, för jag är den "nya" killen. Jag blir ganska oupphörligt kallad till statusmöten, förutom att skicka e-postmeddelanden varje vecka. Jag får hela tiden veta att jag behöver ställa frågor när jag behöver hjälp (jag gör det) och varje gång jag säger "Jag måste prata med X-person om detta" tolkar de det som "jag får inte den hjälp jag behöver". Jag vet ärligt talat mina grejer. Jag behöver inte ständigt hjälp men det känns som att de verkar tro att jag gör det. På grund av arten av det arbete som jag gör så sitter inte min chefs chef med oss ​​i vårt område. Hon har en andel i detta utvecklingsarbete men det känns som att hon projicerar sina osäkerheter på mig, även om jag försäkrar henne att jag är på schemat, har tillräcklig uppgift etc. Detta påverkar verkligen min moral och orsakar mig mycket stress.

Hur kan jag övertyga min chefs chef att hon kan lita på mig att göra jobbet hon anställde mig för?

Uppdatering: Jag tänkte att jag skulle ge ett uppdateringsinlägg till detta. Jag känner att jag inte förklarade detta särskilt bra (jag skrev känslomässigt), men kritiken mot det arbete jag fick baserades på arbete som hade levererats tre månader före min anställning. Men på något sätt insåg jag via flera föreställningsmöten att det fanns en kultur- och förväntningsstöt i den gruppen och att jag inte gjorde jobb som jag ville göra. Så med välsignelserna från min tidigare handledare bytte jag grupper och jag njuter av det.

Sluta berätta för dem att du måste prata med X-person. Istället ordna ett möte med X-person och berätta sedan för ledningen att du har det mötet. Detta visar dem att du får den hjälp du behöver.
@Stephen Problemet är att jag brukar sättas på plats med "hur lång tid tar Y?" Till vilket jag svarar "Jag tror att det tar så många dagar men jag måste fråga X för att han är expert."
Om det är fem månader sedan du tog över kan jag se varför din chef håller dig ansvarig för den senaste byggnaden. Kommunicerade du frågorna till henne på mycket tid?
@LaconicDroid Jag hade bokstavligen inget att göra med den senaste versionen av produkten. Allt arbete slutfördes före min ankomst och i en kodbas som jag inte rör vid. Detta kommer ner nu på grund av mätvärden och utlåtanden som kommer från partnerorganisationen.
@Jake Jag förstår att du inte höll på, men jag kan se varför chefen skulle hålla dig ansvarig när du är fem månader in i rollen. Och med ansvarig menar jag inte att det var ditt fel, utan det är ditt jobb att förstå problemen och underlätta lösningar. Den sista personens felavskrivningsperiod är ganska kort.
@JoeStrazzere Problemet är att ledningen inte tar uppskattningar som de * uppskattningar * som de är. Istället tar de * uppskattningar * som om de hade fått * åtaganden * ... vilket är mycket okunnigt från deras sida (IMO), men ändå kommer att påverka den person som ursprungligen gav uppskattningen negativt (t.ex. "Men du sa X dagar X dagar sedan!"). Om en uppskattning ska tillhandahållas, se till att du anger ett * intervall * (dvs. "Min nuvarande uppgift kräver X-ansträngning (liten / med / stor) och det tar vanligtvis mellan Y-Z dagar / iterationer / etc").
När du ger uppskattningar som är otydliga, till exempel de som förlitar sig på andra människor, ska du alltid fördubbla vad du tänker på. Människor tenderar att underskatta när de arbetar med områden som de inte kan kontrollera.
Fyra svar:
Kilisi
2016-09-16 01:42:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det har gått fem månader, nu borde du vara med på saker och ting, du ska kunna producera grova tidsramar, du bör sluta tänka att det är andras ansvar att producera allt eftersom de har varit där längre.

Så ta tag i ditt jobb, på kodbasen, på vad som är tillfredsställande och vad som behöver fungera och bli mer självberoende. Och sluta gå in till möten som ser ut som om du behöver hjälp, för det är det intrycket du ger. Antag inte att de inte litar på dig på grund av vad som hände för 5 månader sedan. De är försiktiga och du lindrar inte deras paranoia.

Om inte OP är i en miljö där "experten" kommer att göra skitregn på allt och försöka kasta människor under bussen såvida inte han / hon har konsulterats. Jag har haft minst en medarbetare som denna tidigare, som inte egentligen var expert och faktiskt var ganska okunnig om ämnet, men ändå gjorde en fuzz om saker. Vissa människor vill bara ha kontroll, och även om jag inte tror att vi kan anta ett eller annat sätt kan det vara en möjlighet.
@ray efter 5 månader "Jag" är experten på mitt jobb, inte någon annan. förutom i sällsynta fall har jag all information om mina projekt uppdaterade och till hands, inte förlorade för svar vid varje möte.
Jag tror att du kanske använder termen "expert" lite löstare än jag skulle. Med det resonemanget skulle till och med en högskolestudent vara en "expert" efter en enda termin. Vad jag verkligen försöker säga är att det finns en annan möjlighet, nämligen att jag också har sett fall där människor som är eller har varit inblandade i (ir pet) -projektet längre än du vill fungera som någon form av "filter "och" godkänn "vad du ska göra, och så vidare innan du gör det. Det kan lätt leda till frågan "Jag måste prata med X först". Inte säga att det händer; bara att vi inte direkt ska avfärda det.
@ray Jag avfärdade det redan, ingenting i frågan antyder ens vagt på det, och jag svarar bara på frågan. Jag förstår din poäng (tror jag)
Känn dig fri att avvisa det, och du har förmodligen rätt att göra det, men tvärtom gäller också frågan, det står inte att det * inte * händer. Jag antar att jag var tvungen att arbeta med den typen av människor och fick mig att betrakta det som en möjlighet.
@ray Jag har arbetat med några
Chris E
2016-09-15 21:16:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du måste få ut allt detta i det fria.

Jag skulle försöka sätta upp ett möte med din chef och din chefs chef, personen som har problemet med dig. Jag skulle också dra in en medarbetare som har en förståelse för din roll i den specifika problematiska byggnaden.

I det mötet måste du diskutera detaljer.

  • Din oro över perception av chefen och varför.
  • Fråga vad hennes bekymmer är och diskutera dem uppriktigt. Därför tar du med dig kollega som kan säkerhetskopiera dig vad du gör dagligen.
  • Försäkra henne om att du inte är bakom dig och att du gör alla saker du sa i din fråga.
  • Fråga henne vad du specifikt kan göra för att lindra hennes oro

Det gamla ordspråket "perception is reality" är tyvärr sant, åtminstone hos de som uppfattar. Du måste fokusera på att ändra den uppfattningen. Jag vet att du är (annars skulle du inte fråga). Men jag tror att det också måste tas upp direkt och hon kan vara uppriktig med dig. Det kanske inte är trevligt och du kanske inte hör vad du vill höra men åtminstone vet du. De flesta bra chefer uppskattar någon som ser ett problem och tar itu direkt. Kanske kommer hon att inse att det är vad du försöker göra.

Acumen Simulator
2016-09-16 17:51:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Först och främst, gå framåt ... fokusera inte på det förflutna och försök att försvara dig själv, men behandla detta som en inlärningsupplevelse och ta reda på vilka lärdomar du har lärt dig. Ett misslyckande eller uppfattning om misslyckande är ofta det bästa tillfället att imponera på människor. Du måste lära dig, anpassa dig och gå vidare.

För det andra låter det som om dina förväntningar antingen inte är väldefinierade eller inte har kommunicerats mycket effektivt. Du verkar vara kapabel och har en brådskande tid; så jag föreslår att du pratar med din chef om hur du mår och vad som förväntas av dig just nu.

Slutligen, när du ger tidsuppskattningar, fördubblar alltid det du tänker på. Händelser går sällan som planerat, särskilt när du förlitar dig på inmatning från andra och ger dig själv den här extra tiden kommer du att kunna kompensera för hicka.

Kommunicera inte heller dina problem om de inte är faktiska problem. Din ledning är sannolikt mer intresserad av att du har en plan och väg för att uppnå ditt mål.

IDrinkandIKnowThings
2016-09-15 21:16:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När du delar din status istället för att säga "Jag måste prata med X-person om detta" säg "I eftermiddag träffar jag PersonX om detta. Jag förväntar mig att efter det mötet kommer jag att kunna slutföra uppgiften." Detta identifierar att du vet var din lucka är, har en plan på plats för att lösa den och har en realistisk tidsram att slutföra.

När du har nästa möte bör du kunna rapportera att du har träffat Person X och antingen har slutfört uppgiften, har en tidsram för att slutföra uppgiften eller har hittat ett nytt block. Om du har ett nytt blockeringsproblem som du redan har planerat att ta itu med det blocket, meddela det också, om du inte har löst blocket, dela sedan problemet.

När du bara säger att jag behöver prata med den här personen men inte kommunicerar att du redan har ställt in något, antar du att du behöver hjälp med att få den personen att arbeta med dig. Dessa saker händer ibland att personen arbetar på något som är högt prioriterat för dem och de är ovilliga att bryta för att hjälpa till med en fråga som inte är prioriterad. Det är där din premiärminister kan hjälpa genom att göra det till en prioritet på lämpligt sätt. Jag hade till och med ett jobb där alla slängde uppgifter på mig eftersom jag var villig att bara göra det. Min chef fick reda på det och sa att såvida inte prioriteten kom från dem var jag inte att ta på mig uppgifter från andra.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...