Fråga:
Hur kan jag korrekt informera klienten om att deras projekt inte kan slutföras på grund av saknad information?
Matthew J
2018-10-30 16:05:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag arbetar för ett mjukvaruföretag. Ett företag anställde oss för att patcha lite funktionalitet på ett befintligt system.

Efter några möten kom vi överens om att vi skulle behöva information om det nuvarande systemet, samt data (från en databas) som gör att vi kan skriva den nya funktionen.

Tiden gick och vi fick ständigt felaktig information från klienten. Tidsfristen passerade och vi pratade med klienten, som bad oss ​​vara tålmodiga eftersom de skulle behöva prata med sin DB-tjänsteleverantör och få data. Efter ett tag gav de oss några uppgifter som var trasiga och ofullständiga.

Vi vill inte släppa projektet, men deras deadline för funktionalitet som ska användas närmar sig snabbt. Hur kan jag professionellt meddela företaget att vi inte kan slutföra projektet på grund av den saknade och trasiga informationen som vi fick från dem?

De är en befintlig klient som vi framgångsrikt har byggt system för, och vi vill inte att detta ska påverka vårt samarbete.

Vad kan jag göra?

Två svar:
Joe Strazzere
2018-10-30 16:52:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hur kan jag professionellt meddela företaget att vi inte kan slutföra projektet på grund av den saknade och trasiga informationen som vi fick från dem?

Du ringer helt enkelt en möte med lämpliga kunder. Du säger till dem att du inte kommer att kunna uppfylla deras deadline och du berättar för dem varför. Du berättar också för dem vad du nu behöver för att slutföra projektet och din nya uppskattning för att göra det. Om det kommer att finnas ytterligare avgifter beskriver du den nya kostnadsberäkningen.

Förhoppningsvis har du hållit dem uppdaterade med dina framsteg hela tiden, så att inget av detta är en överraskning.

I framtida projekt ger du dem en deadline för deras input. När tidsfristen har passerat anger du att projektet kommer att försenas.

Sascha
2019-01-21 15:36:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Projektledaren bör tydligt kommunicera konsekvenserna och möjligheterna till kunden, t.ex.:

  • Vi kan inte uppfylla den fastställda tidsfristen om vi inte får informationen
  • Vi vet redan att vi inte heller kommer att kunna uppfylla en annan relevant tidsfrist (t.ex. för kunden)
  • För närvarande tilldelas vår expert / kritiska resurs till detta projekt, och om vi låter honom vänta kommer det att öka kostnaden
  • För närvarande tilldelas vår expert / kritiska resurs, men på en vecka är han redan i ett annat projekt och förseningen blir till och med större än förseningen med att få informationen och kan öka kostnaden
  • Teamet hade slut på arbete eftersom det väntar på insatserna och för närvarande uppstår kostnader redan utan möjlighet att mildra
  • Teamet slutade arbeta eftersom det väntar på input , och kostnader kommer att uppstå utan möjlighet att mildra
  • Teamet slutade arbeta eftersom det väntar på insatserna, och vi kan ssign teamet till ett annat projekt om så önskas, men att få tillbaka dem till projektet kan orsaka kostnader och / eller förseningar


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...