Fråga:
En rekryterare vill se mitt transkript och märken men de suger, vad ska man göra?
errorreplicating
2015-11-11 21:53:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A fick ett e-postmeddelande från en rekryterare på Google och sa att de hittat mig på LinkedIn och att de såg att jag hade en passion för datavetenskap och gillade mina prestationer. Han bad om en ny kopia av mitt CV, ett telefonnummer och ett inofficiellt transkript. Så vi kan prata om planeringsplaner på Google (jag kommer snart att studera från universitetet)

Min fråga är: mina poäng suger. Under hela majoriteten av min skolkarriär kämpade jag igenom en del motgångar i mitt familjeliv och det påverkade mitt skolarbete (nämligen den tid jag fick arbeta med uppdrag och studera). Hur som helst, mina betyg är inte bra (Cs och Bs). Jag har dock en anständig GitHub-profil, gedigen praktikplatser och jag tror inte att mina betyg är en rättvisande representation av mina färdigheter.

Vid det här tillfället är det ens en mening i att svara och skicka honom mitt transkript? Finns det ändå jag passerar hans första skärm?

Det finns en anledning att de ber om ett CV utöver transkriptet, eller hur? Använd det klokt.
Google kontaktar akademiker på LinkedIn baserat på en passion för CS? Jag skulle tro att de får fler ansökningsförfrågningar än de ens vet hur de ska hantera.
@JeffO Jag blev själv förvånad.
Möjlig dup av http://workplace.stackexchange.com/q/55132/17890
@JeffO Jag tror att du missade "och gillade mina prestationer". Det är mer troligt att OP gjorde betydande bidrag på GitHub och / eller internt framgångsrikt i högt profilerade företag som tog honom på sin radar. Sannolikt hänvisades OP till dem av en vän / kollega / chef.
@Lilienthal - OP blev också förvånad.
@JeffO Jag har också blivit kontaktad av en "rekryterare från google". Det finns flera orsaker till att de får så många ansökningsförfrågningar. Det ena är att de lägger ett enormt tryck på sina rekryterare för att pumpa upp volymen av ansökningar. Att bli uppmanad från google betyder inte så mycket.
Fyra svar:
keshlam
2015-11-11 22:00:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tills du har varit ute i arbetslivet ett tag, kommer alla att vilja se din skolhistoria. Vänja dig vid det och arbeta med att hitta bra förklaringar till varför dina betyg inte återspeglar vad du kan. Ditt CV är ett ställe för att visa det.

RobAu
2015-11-11 22:21:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som jag ser från andra sidan, när jag kollar någon som vi är intresserade av att anställa, kontrollerar jag främst aktiviteter utanför skolan, som StackOverflow, GitHub, deltagande i öppen källkod etc.

Kombinationen av dåligt märken och hög annan aktivitet är intressant nog för att göra lite mer kontroll. Till exempel använder vi en matematikquiz för att mäta en del av den analytiska förmågan. Det handlar inte om din effektivitet för att få bra betyg, utan mer om allmän och smart problemlösning. Som vi värderar högt.

Så jag skulle inte tveka och bara skicka betyg, tillsammans med ditt CV, som lyfter fram de saker du gjorde bra.

DJClayworth
2015-11-12 03:33:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om ditt CV bör lyfta fram dina starka sidor, är detta ett fall när jag tycker att det bästa är att komma ut framför de dåliga nyheterna. Jag rekommenderar att du tar itu med problemet när du svarar. Något så här:

Bästa Google

Här är mitt CV och transkript, enligt begäran. Du kommer att märka att mina betyg är mestadels B och C. Men jag tror inte att dessa betyg återspeglar det arbete jag verkligen kan. Under min tid på skolan [lägg in förklaring här]. Jag tror att [kurs jag gick när jag inte var stressad] och att min GitHub-profil bättre speglar mina möjligheter.

Din felreplicering

Det värsta är att de inte läser inte det, så har du det inte värre. Det bästa fallet är att de gör dig lite avslappnad och beslutar att intervjua dig trots dina betyg (eller att de ändå inte bryr sig om betyg).

ptfreak
2015-11-11 22:59:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hade en liknande fråga när jag letade efter arbete. Jag känner inte till din personliga situation, men jag hade en gedigen förklaring till varför jag hade dåliga betyg och kunde visa att efter att ha tagit lite tid att ta itu med det, vände jag det och hade en GPA över 3,5 mina sista terminer i skolan.

Som har föreslagits i andra svar, använd ditt CV för att markera de andra prestationerna som visar att dina betyg inte målar hela bilden av dina förmågor och prestationer. Om de ger dig möjlighet att skriva ett personligt brev kan du snabbt ta itu med de dåliga betygen, men inte tänka på dem; Omfattningsbrevet ska tala om skäl till varför de ska anställa dig, inte vara ett argument mot skälen till varför inte.

För framtida ansökningar skulle jag också utesluta din GPA från ditt CV. Självklart listar du fortfarande din examen och examensdatum, men det finns ingen anledning att lägga något som du inte är stolt över precis framför dem. Om de behöver det kommer de att begära det, men det är åtminstone inte det första de ser om dig.

Slutligen förlorar du nästan ingenting genom att skicka utskrift och återuppta honom. Kanske är de okej med dina betyg. Kanske inte. Men om de inte är det, allt som händer är att du inte får intervjun eller jobbet. Om det finns en position du vill, fortsätt och ansök. Låt företaget säga att de inte vill ha dig för det. Ingen har någonsin tänkt "Tja, den här killen är inte bra, men han ansökte, så jag antar att vi måste anställa honom."Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...