Fråga:
Jag känner att jag är för dum för mitt jobb - vad ska jag göra i den här positionen?
Hoopla
2016-06-18 08:12:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är för närvarande praktikant vid ett hårdvaru- / mjukvaruföretag. För två månader sedan tilldelades jag ett maskininlärningsprojekt som jag är mycket intresserad av. Det är relativt matteintensivt, vilket är bra för att jag älskar matte. Dessutom är det enligt deras egen erkännande inte något som andra människor i mitt team vet hur de ska slutföra direkt på toppen av huvudet (som många andra praktikuppgifter eller projekt på min arbetsplats). Mina teammedlemmar litar mycket mer på mig än jag trodde att de skulle göra, och det är både smickrande och oerhört motiverande.

Jag har lärt mig mycket hittills, jag älskar att arbeta med det här projektet och Jag är definitivt tacksam för denna möjlighet. Men jag känner att jag är för dum för att jobba med det här projektet. Det känns som om någon annan på jobbet skulle kunna göra ett bättre jobb än jag och göra det snabbare. Vad är rätt att göra?

Du är praktikant. För det mesta bör någon annan där * kunna göra ett bättre jobb, snabbare. De har erfarenhet och färdigheter som du inte har. Detta är sant nästan universellt och inget att göra med dig.
@ChrisHayes Om du gör det till ett svar kommer jag att rösta på det :)
Du är inte dum, du är oerfaren. Kuren för det är erfarenhet.
Mina och mina vänner, som är praktikanter och coop-studenter som du, känner EXAKT på samma sätt. Det enda jag skulle föreslå är att ställa massor av frågor (men tänk igenom och läs noga innan du ställer) och arbeta längre timmar för att uppnå samma resultat som de som är heltidsanställda. Du bör titta på detta: https://en.wikipedia.org/wiki/Impostor_syndrome
Om du inte känner dig för dum för din nuvarande position utmanar du dig inte tillräckligt. Glöm inte att ringa efter hjälp när du behöver det - problem uppstår bara när du gömmer det faktum att fartyget sjunker från dina kollegor.
Fyra svar:
gnasher729
2016-06-18 11:55:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du är praktikant. Alla andra ska kunna göra jobbet bättre och snabbare än du. Någon gång i framtiden kommer du att bli juniorutvecklare, då ska du vara bättre och snabbare än praktikanten, lika med andra juniorer, och inte lika bra som mer erfarna människor.

Men tänk också på detta: Du ser dina egna starka och svaga sidor. Du ser andras starka sidor eftersom de visar dem; du ser vanligtvis inte deras svaga sidor eftersom de inte visar dem. Så det du ser är partiskt mot dig. I verkligheten är du bättre än du tror.

Arturo Montaño
2016-06-18 19:30:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har jobbat med studenter och praktikanter ett tag nu, och enligt min erfarenhet av att leda dem förväntar du dig aldrig att de ska veta mycket, eftersom de är "praktiska kunskaper" är mycket begränsade, vad du verkligen söker är ungdomar med rätt attityd, som åtnjuter, eller åtminstone är villiga att, lagarbete, för i slutändan vet du så småningom att de kommer att lära sig att göra saker, och det fantastiska om att arbeta med praktikanter är att du får lära dem hur man gör saker på ditt sätt , så deras brist på kunskap är på ett sätt en tillgång.

Så, för att svara på din fråga direkt, ska du visa att du gör ditt bästa för att utföra dina uppgifter, att du lär dig och att du är villig att lyssna på råd och ta kritiker till din arbeta positivt och försöka förbättra.

AakashM
2016-06-21 17:40:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det känns som om någon annan på jobbet skulle kunna göra ett bättre jobb än jag och göra det snabbare.

Även om det kanske eller inte är sant, det relevanta faktum är att alla andra där redan har saker att göra . Om ett företag sparade varje uppgift för den person som skulle göra det bäst, skulle väldigt lite faktiskt bli gjort.

Det låter som om du gör det bra, men det kan vara användbart för att försäkra dig om att få din handledare för att bekräfta att du uppfyller förväntningarna - eller verkligen överträffar dem.

R Star
2016-06-21 19:32:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En viss känsla av otillräcklighet kan förväntas om du befinner dig i en vårdande miljö som uppmuntrar anställdas utveckling. De borde ta dig ut ur din komfortzon och bygga upp kanten på dina möjligheter. Omvänt skulle du snabbt tröttna på en position som bara ger dig uppgifter du har bemästrat.

Försök se denna möjlighet som just det. Fortsätt att vara ödmjukt tacksam för möjligheten de har gett dig. Jag föreslår att du lär dig så mycket du kan, erkänna när du inte vet / förstår något, ställa frågor vart du än känner behov och gör allt i din makt för att uppnå de mål de har lagt upp.

Med detta sagt, om du känner att du är så helt över huvudet, att du ger / får lite värde eller kämpar för att uppfylla baskraven, skulle det vara klokt att göra detta uppmärksamt av ledningen.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...