Fråga:
Kunna kunna svara till potentiella arbetsgivare sent på kvällen; vad ska jag lämna i röstmeddelanden?
user63507
2017-03-30 12:07:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vet att det här låter konstigt men det är ett verkligt problem. Jag har ansökt om jobb på heltid, kontorstyp och har fått telefonsamtal från olika företag för att försöka ordna en intervju med mig. Vissa företag har jag redan gett mig in på för en första omgångsintervju och de vill att jag ska komma in till en ny.

Jag har tagit ett veckors arbete på en bilutställning. Timmarna är mycket långa (12 timmar eller längre) och vi kan inte använda våra telefoner på jobbet. Pauserna är korta och det finns inget lugnt område för att ringa ett samtal.

Jag går ur jobbet klockan 22 och kan lämna ett röstmeddelande till potentiella arbetsgivare som försöker kontakta mig. Jag gjorde det en gång men kunde inte hitta orden och kom över besvärligt. Vad säger jag egentligen för att förklara detta? De jobb jag söker har inget med bilar att göra, så det låter konstigt att lämna röstmeddelandet "Jag jobbar på bilutställningen och kan inte återvända till nästa vecka".

Är det till och med värt att säga att jag kan ringa dem före klockan 07.00 eller efter 22.00?

Några av företagen som lämnade röstmeddelanden har inte angett någon e-postadress (eller inte svarat på e-postmeddelanden) så e-postmeddelanden är inte ett alternativ.

Den sista delen är en separat fråga - du bör ställa den som sådan.Det finns en policy för "en fråga per upplagd fråga".
Jag skulle också ändra titeln för att återspegla att du letar efter vad du ska lägga in ditt röstmeddelande när företag ringer till dig när du är upptagen hela veckan.:)
Du behöver inte heller nämna varför du inte kan komma tillbaka till dem.Eller åtminstone behöver du inte vara så tydlig."Hej, tack för ditt samtal. Jag skulle gärna vilja komma in på en intervju på så-och-så-dagen vid så-och-så-tid. (Som en tillfälle, bara så att du vet, på grund av mitt nuvarande arbetsschema,Jag kan bara ringa tillbaka efter timmar, men jag kommer att ta mig tid i mitt schema för intervjun.) Tack igen och jag är glad att träffa dig. "Allt inom parentes är valfritt :).
Är du okej med att irritera potentiella arbetsgivare vid dessa okonventionella timmar?Du säger att lämna ett meddelande men i de flesta fall kommer dina kontakter antingen inte att ha röstmeddelande eftersom de ringer från en fast telefon eller kommer att använda samma nummer för personliga samtal och du ringer dem från ett nummer som de antagligen intekänna igen.
@Lilienthal varför skulle du säga att fasta fasta telefoner inte har röstbrevlåda?Det har aldrig varit min erfarenhet.
@CoolBeans Runt dessa delar tror jag inte att jag någonsin har stött på ett telefonsystem som var konfigurerat för röstbrevlåda, även om det är tekniskt helt möjligt.Vad jag brukar se folk göra, särskilt rekryterare, är att de automatiskt överför samtal från sin fasta telefon till sin mobiltelefon.
Ett svar:
JohnHC
2017-03-30 13:40:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du måste ge dem tillräckligt med information, men inte en livshistoria:

Hej, det här är CoolBeans som returnerar ditt samtal. Jag ber om ursäkt för den sena timmen, jag har jobbat med några utökade skift. Jag kommer att vara tillgänglig för intervjuer från {x_date}. Om du kunde ordna dessa via e-post, via e-postadressen i mitt CV, skulle det vara bra. Tack. Hej

Markerar alla rutor, avslöjar endast det väsentliga

Var bara säker på att din nuvarande arbetsgivare inte kan nå dig på detta nummer, varken direkt eller genom vidarekoppling.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...