Fråga:
Hur kan jag övervaka min egen DoD-säkerhetsgodkännande?
Affable Geek
2012-04-11 23:21:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I Washington DC-området är det en förutsättning för många jobb att ha ett säkerhetsgodkännande, men det verkliga "innehavet" av godkännandet verkar alltid vara provinsen för det företag som man arbetar för. Om jag var intresserad av att bli mitt eget företag, hur skulle jag kunna gå till och hålla mitt eget godkännande och behålla det?

Vilka former behöver jag, vilka processer behöver jag gå igenom?

Har du redan ett godkännande eller vill du få en för att förbättra dina anställningsmöjligheter?
Jag har redan en, men på grund av en byråkratisk blandning har register över den gått förlorade. Ja, mitt liv har varit ett helvete som ett resultat.
Så det finns inget register över NACLC eller SSBI?
Vad jag vet är att jag visas i JPAS som giltig, men när de försöker korsa mitt godkännande finns det ingen post, vilket får crossover att misslyckas. Som sådan har jag varit i denna limbo där jag kan anställas överallt, men jag verkar faktiskt inte komma in i några byggnader för min kund
Vad jag verkligen vill veta är hur jag kan fråga om status för mitt godkännande så att jag kan lösa dessa problem :)
Fick du någonsin rätt på saker? Min man har ett liknande problem. Vi har sökt en lösning i nästan ett år. Vårt liv har också vänt upp och ner.
@Rjroper - Tyvärr, nej. Men mejla mig (is@affablegeek.com) Jag kan åtminstone berömma mig och berätta vad jag vet.
Fyra svar:
Thomas Owens
2012-04-12 00:01:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joint Personnel Adjudication System (JPAS) är databasen som lagrar information om godkännanden. Det hanteras av Defense Manpower Data Center. De har kontaktinformation och regler om att få tillgång, men det verkar som om du måste ha en position som kräver att du har ett jobb som kräver att du får åtkomst till databasen och dess register. En individ kan inte begära åtkomst till JPAS på egen hand, men måste gå igenom Facility Security Officer (FSO). Det är upp till FSO att övervaka avstånden från individer som behöver (eller inte längre behöver) dem och individen att övervaka när du fick ditt godkännande, när det löper ut och lämna in pappersarbete om statusändringar som påverkar ditt godkännande. / p>

Du kanske är intresserad av Defense Security Service-webbplatsen, som borde ha några dokument tillgängliga för allmänheten om DoD-säkerhetsgodkännande. Sidan Vanliga frågor om säkerhetsavvecklingsprocessen för industriell personal bör ta itu med de flesta av dina bekymmer.

Ja, jag är i konflikt, för de här länkarna hjälper mig verkligen, men min fråga handlar inte om att få, utan snarare att övervaka mitt eget godkännande.
@AffableGeek Jag lade till information om det. Det finns inget sätt för en innehavare av säkerhetsgodkännande att kontrollera status / vaiditet / tillstånd för sitt eget godkännande utan att gå igenom en auktoriserad FSO.
Du kan bli FSO för ditt eget företag (min tidigare chef gjorde det här). Det är dock mycket besvär och arbete ... med frekventa granskningar etc. Jag föreslår att du bara "återaktiverar" ditt godkännande igen när du behöver det, det är inte så svårt om ditt godkännande inte har gått ut.
JohnFx
2012-04-11 23:42:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Problemet är att ett säkerhetsgodkännande alltid är knutet till ett specifikt behov av tillgång till klassificerat material. Såvitt jag vet finns det inget sätt att bara ha ett säkerhetsgodkännande utan att ha ett specifikt jobb eller kontrakt där du är skyldig att använda det. Det fungerar inte som en teknisk certifiering där du klarar ett test och det är knutet till dig individuellt under en tidsperiod oavsett om du behöver det.

Om du flyttar från ett kontrakt eller en arbetsgivare till en annan kan dessa godkännanden överföras, men tekniskt är din arbetsgivare skyldig att underrätta den myndighet som utfärdar godkännandet inom en föreskriven tid för att antingen överföra den till din nya arbetsgivare eller stänga av den.

Så för att mer direkt svara på din fråga: Först skulle ditt företag behöva ett kontrakt med en byrå som krävde att du hade tillstånd att göra jobbet. Då måste du arbeta med dem för att sponsra ditt godkännande.

Lång historia: Du kan inte bara få ett standardformulär och ansöka om godkännande utan anledning. Du behöver en myndighet för att sponsra dina ansträngningar och ett bra affärsfall för varför du behöver godkännande.

Du kan begära ett i syfte att vilja bjuda på ett eller flera projekt som kräver godkännande som oberoende entreprenör. Du måste uppfylla GSA-kraven för IC: er och ha ett eller flera specifika kontrakt som du tänker bjuda på. Då måste du betala för behandlingen och alla avgifter som din sponsor normalt betalar för. På 90-talet sprang det cirka 25k. Därför föredrar många arbetsgivare att anställa någon som redan har det. Men i allmänhet är ditt svar korrekt.
När ett godkännande är inaktivt är det inte så svårt att återaktivera det om det inte har gått ut eller behöver undersökas igen ...
anonymous
2012-04-12 01:11:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När det gäller övervakning av ett säkerhetsgodkännande finns det verkligen inte mycket du kan göra annat än att notera när de olika bakgrundsundersökningarna kommer att behöva göras om så att du kan hålla ditt CV uppdaterat eftersom bakgrundsundersökningen upphör att förlora något värde när det gäller jobbjakt. Du får inget meddelande när saker förfaller och om du intervjuar med någon som säger att din utredning är giltig och så är inte fallet kanske de inte vill hålla dig kvar för en ny undersökning.

När du lämnar FSO kan det vara möjligt att ge dig en utskrift som säger när relevanta utredningar gjordes för dina register.

Från dina kommentarer till frågan låter det som om du måste verkligen prata med FSO och få dem att ta reda på vad som händer. På samma sätt, om du befinner dig inom ett visst område kan det hjälpa eftersom olika myndigheter kan hjälpa till att ordna saker bättre för sina egna människor än att försöka ta det allmänna tillvägagångssättet för problemet. för närvarande anställd av någon bör du prata med din FSO och arbeta nära dem tills problemet är löst. Om du för närvarande inte är anställd av någon är det bättre att du bara anger när relevanta utredningar genomfördes, eftersom många frågor kan rensas bara genom att byta sponsor.

user13659
2015-02-28 10:18:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För att bilda ett företag som innehar godkännanden måste du ha en anläggningsklarering. Detta är en helt separat process från ditt personliga godkännande. Du behöver en sponsringsorganisation. Du behöver inte ett personligt godkännande för ett företag du börjar få en anläggningsklarering. det kommer bara att påskynda processen. Om företaget du bildar inte erhåller ett tillståndsbevis, kommer dina godkännanden att hanteras av huvudentreprenörer som du skickar till.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...