Fråga:
Hur hanterar man okänslig humor på kontoret?
GreenMatt
2012-12-05 02:46:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kanske borde bara släppa det här, men jag tycker det är svårt. En medarbetare gjorde vad han ansåg vara ett skämtuttalande om personer med en viss sjukdom. Jag motsägde uttalandet, men han upprepade vad han hade sagt mer kraftfullt. Det var inte riktigt stötande på något vanligt sätt, utan bara dumt och okänsligt och obetänksamt. Med tanke på att jag förlorade en förälder och flera andra familjemedlemmar till olika typer av denna sjukdom väcker det också smärtsamma minnen.

Dessutom satt chefen där hela tiden. Tyvärr verkar medarbetaren vara chefens favorit (han är mycket kunnig och produktiv, så hans sociala brister verkar ignoreras).

Redigera för att klargöra några saker: Den här personen säger ofta saker som enligt min mening åtminstone är olämpliga. Ibland är det okänslig humor som denna, ibland är det över användning av dåligt språk, ibland är det bara förolämpningar (vanligtvis riktade mot någon utanför vår grupp). Som jag sade i en kommentar är situationen också komplicerad med flera entreprenörer som arbetar med ett långsiktigt projekt för en stor organisation och vi arbetar för olika företag; att eskalera detta till företagets HR-avdelning skulle vara svårt.

Är han ofta olämplig? Om så är fallet, låter resten av er gå när det inte påverkar dig personligen?
@pdr: Han gör ofta kommentarer som han verkar tycka är roliga, men som jag inte gör. Jag har inte hört från medarbetare om de tycker att hans kommentarer är olämpliga eller okänsliga.
Relaterat: http://workplace.stackexchange.com/questions/2763/how-do-i-deal-with-an-offensive-joke-from-someone-in-upper-management
Vad sägs om "dina kommentarer om personer med [BLANK] var okänsliga och obetydliga. Jag skulle verkligen uppskatta om du i framtiden inte skämtade om [BLANK]." - Om han i framtiden gör liknande remakrar eskalerar klagomålet. Om du naturligtvis inte verkligen störde dig av det?
Varför berättar du inte exakt vad han sa?
@Fernando: Varför behöver du veta? Ändå för att svara på frågan: 1) Sådana detaljer behövs inte här och att ha dem riskerar att få frågan märkt "För lokaliserad". 2) Jag föredrar att inte komma till specifika, om någon av de andra parterna någonsin skulle se detta.
@GreenMatt Jag behöver inte veta. Du kan dock få mer informerade svar på dina frågor.
@Fernando: Flera bra svar har ges med den information jag gav.
@GreenMatt Jag är glad att det fungerar för dig. Lycka till.
@GreenMatt: ger honom en isig look och berätta för honom att du förlorar en förälder till den sjukdom han skämtade om - säg det långsamt och säg det hårt. Det är inte klart för mig om chefen du hänvisade till är hans chef, din chef eller chef för er båda. Men bara det faktum att du är redo att eskalera konfrontationen borde övertala den chefen att ingripa - det sista som chefen vill ha är att klienten ställer frågor om vad som händer.
@GreenMatt - Kan du ge oss ett exempel på hur allvarlig anmärkningen är utan att vara specifik? T.ex. En ryck kan säga "Alzheimers är bara ett trevligt ord för att vara dum och långsam. Det är inte en sjukdom."
@GreenMatt - Du kan säga detta till honom: Har du bara blivit dum nyligen eller är det sedan födseln?
Fem svar:
Steve
2012-12-05 04:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är absolut fel att säga:

Jag har flera vänner som lidit och / eller dog av det och jag tycker det är svårt att se humor i ditt skämt. Kunde du inte göra skämt om det omkring mig?

Det första och ofta förbises steget för att hantera eventuellt olämpligt beteende eller kommentarer på arbetsplatsen är att låta personen veta att du är förolämpad eller obekväm med vad de har sagt eller gjort. Trots vad du anser vara lämpliga sociala / arbetsplatsnormer; inte alla är medvetna om att de gör dig obekväm och de kommer inte att veta om du inte berättar för dem.

Om skämt / kommentarer fortsätter måste du självklart fatta ett beslut om hur långt du är villig att gå med dina handlingar. Men du måste ta det första steget.

Jag har alltid sagt till en anställd att göra detta första steg innan du eskalerar till en chef eller HR. Det enda undantaget skulle vara om du ansåg att möjligheten till fysiskt eller sexuellt våld var troligt.

Jag håller med om detta, men oftast, människor som agerar på det här sättet agerar konsekvent på det här sättet och det är inte så mycket du kommer att kunna göra åt det
Du kan väl ha rätt, men det befriar oss inte från att göra rätt och se till att de förstår var vi står. Det tar också bort ursäkten att de inte visste.
Detta. Jag är okänslig och skämtar om vad som helst. Om någon ber mig att inte skämta om X runt dem gör jag mitt bästa - personligen (ibland glömmer jag, men normalt efter tre eller fyra gånger sjunker det in. Jag är verkligen tät.). Ta en gradvis inställning. Prata med honom ... en gång ... två gånger ... så om det verkligen är besvärande börja ta upp det i kedjan.
IIRC från olika "känslighetsträning" -sessioner som jag har genomgått (policy, inte för att jag själv har varit olämplig), är ditt första steg som krävs att du berättar för personen att du tycker att deras kommentarer / handlingar är stötande eller oönskade. Om du inte berättar direkt för dem är det svårare att vidta åtgärder längre upp i kedjan.
Det kan öka sannolikheten att han lyssnar om du känner dig bekväm att berätta om några av dina personliga problem. Speciellt om andra är i rummet. Om du tittade direkt på honom och sa "Visste du att min mamma (eller vem som helst) dog av den sjukdomen, tycker jag att det du just sa var otroligt förolämpande och sårande.", Skulle han vara mycket att dra tillbaka än om du säger, "Det var fel, gör det inte igen." Naturligtvis kanske du inte vill dela, men om du gör det får det människor att bättre förstå varför du är upprörd och mycket mer benägna att dra tillbaka.
Inte för att vara för obsessiv, men (tyvärr) är vissa människor täta nog för att jag skulle ändra frågan i citatet till "snälla gör inte skämt om det omkring mig". Lämna det inte som en fråga. Också - du kanske bara kan starta en trend - om andra tycker att han är olämplig kanske de kommer att tala och du börjar tonen för att tala upp. Och antar inte det bara för att chefen är tyst att han godkänner. Det kan bara betyda att han inte har funderat på hur stötande det kan vara.
Angelo
2012-12-05 03:40:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Låt det glida (förutsatt att detta var en isolerad instans).

Alla säger ibland dumma saker. Det kan bara skada dig att vara konfronterande om något som den omtänksamma personen sprängde ut utan att tänka. Om du faktiskt måste svara, är det bästa som eventuellt kan hända att den här personen och alla som skrattade kommer att känna sig generade över det. Mer sannolikt kommer det dock att markera dig som överkänslig.

Om beteendet blir upprepat och kroniskt har du en giftig medarbetare och då måste du reagera på något sätt, men kom ihåg att en känslomässig eller tunghändig reaktion gör ofta beteendet värre. Se kapitel 5 i " The No Asshole Rule"

Killen är ofta ur spel, IMO. Och ja, jag har vanligtvis släppt det för jag är orolig för en blowback som kan göra saker värre. Tack för länken till boken; Jag kände inte till det och det verkar som om det kan vara till hjälp.
Detta är ett bra råd, med tanke på att ni alla brukar låta det glida. Att försiktigt ta ner honom varje gång han är ur spel är ett alternativ (och kan märkligt förtjäna dig respekt från denna typ av person) men med tanke på att du inte har gjort det förut, kommer du troligen att se på något som personligen påverkar dig som ditt problem, inte hans. Hård, men sant.
@Angelo - Varför ska författaren acceptera denna typ av beteende är inte acceptabelt.
@Ramhound, det handlar om att välja sina strider klokt. Om det är en isolerad händelse är det bäst att släppa den med förståelsen att _ alla_ säger och gör okänsliga saker ibland. Ihållande stötande beteende är en helt annan sak och kräver viss uppmätt åtgärd.
Att låta saker glida är i allmänhet dåligt råd. Om någon är giftig, låt ledningen veta innan nämnda a-hål börjar förtalar dig för dem (vilket är en situation jag personligen har varit i med allvarliga återverkningar).
Accepteras för att enligt min erfarenhet kan konfrontation i ett fall som detta vara mer skadligt än användbart. Jag har beställt boken, så förhoppningsvis lär jag mig bättre sätt att hantera detta.
MrFox
2012-12-05 03:13:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Realistiskt sett, om din kollega är mycket produktiv kommer chefer ofta att blunda för deras beteende. Ju mer begåvad personen är när det gäller arbete, desto mer kan de komma undan.

Det första jag skulle göra är att konfrontera den här personen. Berätta för dem att du tycker vad de säger är stötande eftersom det påverkar dig personligen och att du skulle uppskatta om de var mer omtänksamma. Du behöver inte förklara några detaljer. Anständiga (men okunniga) människor kommer att inse att de har gått för långt och ber om ursäkt där och då och skäms.

Om det inte händer kan du prata med deras chef. Du kan vara väldigt uppenbar om saker och säga "Jag vet att Joe är väldigt begåvad, men han säger saker som folk bara inte borde säga på jobbet. Detta stör mig verkligen och förmodligen andra". Din chef måste säga "Ok" och ha en konversation med Joe.

Om det inte händer kan du gå till kärnvapen och ta det till HR. Det kommer att bli nedfall om du gör detta, och du kan till och med behöva damma bort ditt CV. Du måste bestämma hur långt du vill gå med detta.

+1 för konfrontationen. Jag var tvungen att förklara för kollegor att deras sinne för humor gjorde mig obekväm.
Tack för svaret. Tyvärr tycker jag inte att det skulle vara till nytta att gå till chefen, och att "bli kärnvapen" skulle förmodligen vara mer skadligt för mig än honom - jag arbetar i en flerentreprenörsmiljö och vi är anställda av olika entreprenörer ( och chefen med en 3: e), så att gå till HR skulle vara mycket komplicerat och involvera massor av ledning (från upp till fyra organisationer (lägga till i organisationen som har satt ihop denna entreprenör hydra)) som sannolikt skulle se mer vänligt på Mr. Produktiv än "alltför känslig" mig.
@GreenMatt som låter som att allt är staplat mot dig och du kan inte göra mycket alls.
@suslik: Ja, förutom att säga något direkt till honom, kan jag inte tänka på mycket jag kan göra (alltså kom jag hit). Han lämnade dagen strax efter att ha sagt dessa anmärkningar och medan jag fortfarande hade att göra med den chock som hans anmärkningar hade väckt. Jag förväntar mig att om jag säger något till honom kommer han att be om ursäkt, men förväntar jag mig inte att han ändrar sitt övergripande beteende.
lia
2012-12-05 21:09:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

du måste säga något på ett icke-utmanande men fast sätt som sätter tonen för detta beteende är okänsligt. Om det finns arbetsplatspolicyer mot mobbning, våld eller diskriminering, skriv också en anteckning i din kalender (markera privat) och notera vilken åtgärd du vidtagit. du kan behöva rapportera det till HR om tidigare utbildning har gjort det klart att du är skyldig att göra det. Jag arbetar i regeringen och vi har strikta policyer som kan få mig i problem för att inte göra den ursprungliga rapporten.

om du upprepar brottet har du ett ben att stå på. du måste följa proceduren och gå upp i kedjan. dokumentera dessa rapporter också.

under tiden, titta på personlig tillväxtinformation som kan hjälpa dig att vända den andra kinden, släppa egoet etc. för de mer mindre brotten. livet är kort, betal inte dem för att komma i huvudet och förvärra dig. vissa människor matar av det.

sharptooth
2012-12-05 17:08:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta kommer naturligtvis bara att vara min åsikt, men det ser ut som ett exempel på att fokusera för mycket på en mindre fråga och göra ett berg ur en mullvad. Du säger

Det var inte riktigt stötande på något vanligt sätt, utan bara dumt och okänsligt och obetänksamt.

Nåväl, ibland säger folk dumma saker. Om det inte är ett allvarligt problem, varför spendera så mycket energi på det? När allt kommer omkring var detta uttalande uttryck för killens egen åsikt och naturligtvis kanske du inte håller med det, men här försöker du faktiskt få honom att hålla käften för ... ja, bara för att du inte gillar det.

Verkligen, när det inte är stötande borde det bara ignoreras.

Egentligen gjorde killen ett skämt om vad han sa var ett faktum (han har fel på det) och insisterade på att upprepa detta faktum efter att ha motsat sig det.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...