Fråga:
Min chefs höga förväntningar påverkar min praktikgranskning och äventyrar min examen
corecoder
2018-03-22 08:20:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TLDR◄

Jag är orolig för att jag kommer att misslyckas med min praktik på grund av ovanligt höga förväntningar från min chef. Det kan bero på det mycket polerade intrycket jag gav på min intervju.

Vilka steg ska jag ta för att bättre hantera förväntningarna och kommunicera till min samordnare i skolan för att ta hänsyn till befintliga förväntningar när jag granskar min praktik så att jag inte misslyckas?


Jag har för närvarande en betald praktikplats hos ett stort företag. Praktikplatsen är en obligatorisk del av min kurs och vi måste uppfylla vissa "poäng" i våra utvärderingar från våra chefer för att "klara".

Innan detta hade jag ungefär 8 månaders anmälan- nivåkodningsupplevelse med ett litet företag i mitt hemland (att ställa in webbplatser med hjälp av mallar, ställa in databaser etc.).

När jag intervjuade för praktiken hade jag förberett mig omfattande, undersökt vanliga frågor om programmeringsspråket. använt på företaget, tittat på vanliga övningar som detta företag använder vid intervju etc. och lyckades imponera tillräckligt på intervjuaren (som nu är min chef) att jag omedelbart erbjöds praktik.

Tyvärr har jag nu startade själva praktiken verkar det som om de förväntar mig att jag ska kunna utföra uppgifter som är mer lämpade för en utvecklare snarare än en praktikant, mina tilldelade uppgifter verkar ha större svårigheter än mina praktikanter som huvudsakligen har till uppgift att lära sig saker snarare än producera När vi kommer till mitt största bekymmer har vi en halvtidsutvärdering där vår programkoordinator från skolan skulle gå till chefen och få deras feedback innan vi vidarebefordrar detta i ett möte med oss .

Jag har precis haft mitt möte med min koordinator, som tycktes börja bra. Han pratade om hur saker går tillbaka i skolan, hur jag flyttade, hur är den nya staden etc. och hur praktiken går. Jag svarade positivt på allt detta.

Vi betygsätts från 1 till 6. Och för att du ska klara praktikämnet behöver du minst 4. Min samordnare gav tillbaka att min chef har betygsatt mig som 2.

Ytterligare feedback från min chef är att han tycker att jag måste lägga mer ansträngningar och lära mig lite SQL, han skulle uppskatta det om jag kan arbeta en extra timme om möjligt eller på helgerna eftersom han tror att jag behöver förbättra. Han uppgav uppenbarligen också att jag hittills bara har gjort buggfixar.

Jag är uppenbarligen mycket bekymrad över möjligheten att misslyckas med min praktik och jag är inte säker på hur man bäst ska gå vidare? Jag tror att problemet kan vara att min chef har orealistiska förväntningar på min skicklighetsnivå och om jag hölls på samma förväntningar som de andra praktikanterna som jag skulle kunna klara.

Jag känner mig ovillig att närma mig någon i organisationen. Min samordnare / högskola kommer att tro på dessa chefer först än studenterna eftersom de behöver tänka på de framtida studenternas placeringar och detta företag tar antalet studenter från vårt college.

Du kommer inte att få svar här på en fråga som "Misslyckas de eller ljuger de bara för att dra ut min prestation genom att skrämma mig?" Jag föreslår att du redigerar hela din fråga, formaterar den, gör den kortsluten och ställer en frågasom passar reglerna.
Omarbeta din fråga så att den blir en hiss.Som det är nu är det ett transatlantiskt kryssningstal.(detta kan också hjälpa när du kommunicerar på jobbet)
Frågan är klar: OP ger bra intervju.OP får mycket tuffare uppgifter än medstudenter.OP bedöms mycket hårdare än medstudenter.Skrämmer de honom bara med lägre betyg för att pressa honom att vara mer produktiv till skillnad från sina praktikanter (från vilka de inte förväntar sig något) eller är deras låga uppfattning om OP verklig?
Jag uppskattar att detta är ett känslomässigt ämne just nu, men om du vill få svar på den här webbplatsen bör du hålla bort alla känslor när du beskriver ditt problem.Koka ner det till dess väsen, ta bort onödiga detaljer och berätta tydligt vad du vill uppnå.Om fler detaljer behövs kommer folk att be om dem i kommentarer, så var inte rädd för att "ta bort för mycket".
har du bett din chef om några mål för att klara din praktik?
Hej och välkommen till Workplace SE!Jag uppskattar att du befinner dig i en stressig situation men din fråga som skriven (även med din redigering) var alldeles för lång och innehöll alldeles för mycket främmande information för att vara besvarad här, så jag har gjort en redigering för att försöka fixa det.Förhoppningsvis har jag lyckats bevara din avsikt men om inte är du välkommen att återställa den och göra en egen redigering.
tack för redigeringen @motosubatsu Vissa personer markeras emellertid som utanför ämnet.Hur kan det vara utanför ämnet eftersom det är särskilt relaterat till arbetsplatserfarenhet.Kan du skugga några lampor om du är moderator.
Satte du dig ner med din chef och frågade rakt på sak: "Vad måste jag göra för att öka min prestationsgrad?"
Hej @corecoder.Motosubatsus redigering har redan förbättrat din fråga mycket men jag tror att du kanske vill [redigera] den ytterligare för att sätta kärnmålet högst upp och försöka kondensera bakgrundshistorien ytterligare.Sammanfatta det i ett par stycken om du kan.Anledningen till att din fråga ursprungligen stängdes är att den var för vandrande för att verkligen identifiera vad du ställde, därav "frågorna kräver ett mål".Tänk också på att vi inte ofta täcker högskolorelaterade arbetsaktiviteter, men jag tycker inte att det är riktigt utanför ämnet.
Allt detta sagt, har du försökt prata med vem din kollegekontakt är för denna praktik?De bör vara vana vid att hantera denna situation men vet inte vad som händer om du inte berättar för dem.
Jag är inte en mod, bara en vanlig användare som har tillräcklig rep för att kunna redigera frågor, eftersom @Lilienthal (som är en mod) säger att din fråga sannolikt har markerats som "off-topic" på grund av dess längd och vandrande naturskapandedet är svårt att förstå ditt mål.De olika ändringarna har hjälpt detta massivt och det är nu bara en röst på att öppnas igen och då kommer människor att kunna skicka svar åt dig.
Med titeln, retagged och TLDR flyttade framåt.Slutlig röstkombination igen.Tack för ditt arbete med den här @motosubatsu.
@corecoder Jag har lagt till "kan jeapordise min examen" men jag är inte säker på om det är korrekt så snälla [redigera] det till något som passar bättre.Men det faktum att detta misslyckade praktikplats kan skada ditt college-spår är en viktig skillnad tror jag.
Är din chef medveten om att du inte kommer att ta examen om du inte får tillräckligt höga poäng?
@corecoder är detta Schweiz eller ett liknande centraleuropeiskt land?
Är 1 eller 6 högst i ditt betyg?Hur du beskriver dina bekymmer verkar det som 6 är det högsta.Men jag frågar helt enkelt för att 1-6 med 4 som knappt passerar, 1 är den högsta är ett mycket vanligt skolbetygssystem i många europeiska länder.Så jag undrade om du helt enkelt fick en bra utvärdering med en 2?
Tre svar:
Robin
2018-03-22 12:38:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad du behöver göra är att sätta dig ner med den chef du rapporterar till i företaget och prata om detta. Håll det professionellt och faktiskt.

Berätta för honom att du oroar dig för att han tänker / tänker för högt på dig och att du tycker att dessa uppgifter är högre än vad du kan göra. Jag skulle inte göra jämförelsen med de andra praktikanterna, alla har olika nivåer av skicklighet och om du var bättre än dem, skulle det vara dåligt att ge dig lika enkla uppgifter som dem.

Så fokusera på dig och dina uppgifter och prata om det med chefen, be om möjliga enklare uppgifter att ges till dig eller ha mer uppföljning / vägledning med de uppgifter du får nu.

motosubatsu
2018-03-23 17:46:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Från vad du beskriver om din intervjuprocess och särskilt skillnaden i givna uppgifter mellan dig själv och de andra praktikanterna på företaget låter det för mig som om du genom dina intensiva intervjupreferenser av misstag (och helt oavsiktligt) har övertygat intervjuaren ( som om jag förstår rätt nu är din chef) att du har en mycket högre nivå av kompetens och erfarenhet än du faktiskt gör. Och det strider mot detta felaktiga antagande att han bygger det arbete han ger dig och därefter sin bedömning av din prestation.

Den goda nyheten är att, till skillnad från fallet med någon som bluffar sig in i ett verkligt jobb som de är inte kvalificerade för att detta är en praktikplats och tydligt är nivån som de tror att du ska vara på från din intervju inte vad de förväntar sig av alla sina praktikanter.

Med tanke på att praktiken bara är fyra månader och dina akademiska betyg beror på denna praktik du måste agera ASAP för att få den här situationen korrigerad.

Jag skulle gå och prata med din kurskoordinator (kom ihåg att det är deras jobb att underlätta framgångsrika praktikplatser) !) och säg något som:

Efter vårt granskningsmöte häromdagen tror jag att jag har trasslat. När jag intervjuade för denna praktik gick jag ut på preperation och jag tror att i kombination med det faktum att jag hade tidigare erfarenhet har min chef trott att jag har en högre kompetens och erfarenhetsnivå än jag gör och detta leder dem till tilldela mig svårare uppgifter än de andra praktikanterna som jag kämpar med. Jag är helt övertygad om att om jag utför uppgifter på samma nivå som de andra praktikanterna, skulle jag prestera bra och du skulle se mycket högre poäng i feedbacken.

Jag inser att jag förmodligen borde ha sagt något tidigare men jag har bara försökt hålla jämna steg och jag insåg inte hur min chef uppfattade mitt arbete fram till granskningen. Jag vill verkligen få denna praktik att fungera och vända min poäng men jag tror att jag kommer att behöva lite hjälp för att reda ut det med min chef.

Jag inser att det just nu känns som att himlen faller men kom ihåg att det är i allas intresse att få reda på det här - samordnaren vill att deras praktikanter ska gör det bra så att de kan fortsätta att placera framtida hos företaget, din chef vill att du ska göra det bra eftersom om du inte kan göra det arbete han tror du kan så kommer han att bli mycket bättre att tilldela det till en anställd som är bättre lämpad, och självklart kommer du själv att vara mycket bättre!

dwizum
2018-03-23 17:41:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tror att du måste gå bort från att analysera intervjun och oroa dig för vad han tyckte om dig i intervjun. Det är historia nu. Ge också upp att jämföra dig själv med andra praktikanter. Det finns en rimlig förväntan att olika människor kommer att få olika uppdrag och svara på dem på olika nivåer av förmåga. Din praktik är din, inte deras.

Fokusera på två saker:

  1. Förstå din chefs förväntningar. Det enda sättet du kan gör detta genom att fråga. Om det inte finns ett etablerat arbetshanteringssystem (biljettsystem, bugspårare, projektplan) som visar vilka uppdrag du ska arbeta med, se till att det finns en lista. Skriv din egen lista om han inte ger dig en, och be honom att bekräfta att du är fokuserad korrekt. Se till att den specifika leveransen förstås, liksom tidslinjer och vem du ska ha kontakt med. Det är svårt att möta eller överträffa förväntningarna om de inte är tydligt definierade.

  2. Gör det bästa du kan. Detta går utöver att bara försöka hårt. Du har fått feedback om att du inte uppfyller förväntningarna. Fråga varför du betygsätts som 2 och vad som krävs för att uppnå 4-betyg. Om du inte får information, be om dem. Gör det klart att du försöker lära dig kontra försöker motbevisa ditt betyg på 2. När du har fått feedback, agera på det. Om du inte kan räkna ut saker på egen hand, be om hjälp - du känner förmodligen professorer i ditt program som kan hjälpa till med tekniska färdigheter, eller en annan praktikant eller utvecklare hos din arbetsgivare. Fråga din chef om det finns någon i avdelningen som är bra på de saker du behöver arbeta med, och om du kan prata med den personen eller arbeta med dem för att lära sig.

Praktikplatser ska inte vara tentor. De ska vara läromöjligheter. Och inte bara möjligheter att lära sig specifika tekniska färdigheter, utan möjligheter att lära sig hur man beter sig i en professionell miljö. En stor del av professionellt beteende är att kunna få konstruktiv feedback och att kunna agera på det för att förbättra dig själv. Att betygsättas som 2 är ett utmärkt tillfälle att lära sig dessa lektioner och lägga lite ansträngningar på att visa din chef och din samordnare att du kan växa.

Om du förbättrar dig och får ditt godkända betyg grattis. Om inte, tänk inte på detta som ett misslyckande, tänk på det som en inlärningsmöjlighet. Inkorporera det du har lärt dig i din nästa praktikplats (välj var du ska praktikera, hur du ska bete dig i intervjun, hur du ska se till att förväntningarna förstås på förhand, hur man kan förbättra områden där du inte uppfyller förväntningarna).

Att misslyckas med denna praktik betyder inte att allt hopp är förlorat. På talet som anställningschef skulle jag hellre anställa någon som hade en misslyckad praktik och en andra där de visade att de löste problemen från första, kontra någon som bara gick igenom en praktik och kanske inte fick någonting från det utom vissa rader i deras CV.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...