Fråga:
Arbetsgivaren försöker sparka mig efter att jag har sagt upp mig
mihay10micox
2018-06-10 23:47:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För det första skulle jag verkligen uppskatta all hjälp som någon kan ge mig.

Jag har sagt upp mig från det företag som jag arbetar med och har meddelat mig. Jag kommer snart att lämna nämnda företag, men min arbetsgivare försöker sparka mig medan jag är på väg att lämna.

Jag har arbetat för företaget i över ett år - och jag påminde mig om att cheferna gjorde något extremt lik en av mina medarbetare. I huvudsak avfyrade de henne och gav henne tre strejker som de förde dem alla på en gång. Enligt vad hon hade sagt var misstagen hon gjort oskyldiga, dvs med tanke på att kunden hade fel anbud / inte skannat ett föremål etc. Många av medarbetarna hade kommit överens om att de var hårda men eftersom de var misstag och de hade behörighet ändå de avskedade henne.

Detta länkar till min situation eftersom mina chefer har behandlat mig väldigt dåligt. Och jag har observerat dem göra samma sak nu mot mig som de gjorde mot henne. Nu var situationen som hörde till mig själv att jag också hade gett kunden fel anbud. att göra exakt vad de hade gjort mot min kollega / vän.

I min situation varnade nummer 2-chefen mig om att de tänker kontakta HR över en situation som inträffat för två månader sedan. Jag har kramper och panikattacker som förekommer sällan. Jag är en introvert person och jag har hög ångest och så bara få människor vet om detta - och jag hade inte varnat dessa chefer.

Nu är den andra situationen att jag felaktigt hade returnerat en artikel - numret 2 tvister om att jag inte borde ha gjort detta. Jag hävdar att detta inte kunde tillskrivas mig själv och att jag skulle ha följt chefens råd och aldrig tagit ansvar för det.

Den tredje situationen är att när jag får ett anfall / p.a tog jag en "oplanerad paus". Jag vill inte att annan personal / kunder etc. ska se mig när jag går igenom en av dessa avsnitt. Och så skulle jag antingen lämna butiken eller gå in i en garderob så att jag inte kunde vara i den här situationen.

Nu har chefen som märkt att jag saknades dagen för mitt anfall / pa, sa till mig att jag inte borde lämna "oplanerad". Motvilligt berättade jag för henne vad som hade hänt och hon sa bara gå inte igen och också att hon inte skulle berätta för chefen om detta. Hon antog att jag bara tar extra pauser. Men en dag tidigare tog den här chefen en oplanerad paus. Jag noterade dagen att detta hade hänt och jag själv och en annan kollega såg henne göra detta. Dessutom finns det kameror där kollegan var och så det borde inte vara något tvivel om att hon hade fel i det här fallet. Jag vet inte om jag ska rapportera detta. Eftersom hon rapporterade mig för denna "oplanerade paus" idag som jag tog efter att jag hade meddelat mig - är jag osäker på hur detta skulle se ut om jag rapporterar henne för detta. Den andra chefen (inte chefen) sa till mig att de skulle rapportera detta till HR trots att detta hände för mer än en månad sedan.

Nu försöker min arbetsgivare sparka mig via mina andra chefer. Som sagt har jag redan sagt upp min avgång, men de andra cheferna som jag arbetar med på de återstående skift som jag är planerad att arbeta är extremt oförskämda mot mig.

Dessutom har jag bevis för ett telefonsamtal som jag gjorde till chefen för när jag blev sjuk och han hade sagt att hon inte tror mig ordagrant. Jag förse honom med en läkares anteckning och han lämnade den bara som den var.

De andra cheferna idag tvingade mig att underteckna dokument för att erkänna dessa "misstag". Jag avböjde dock och sa att jag skulle diskutera detta med chefen. Jag varnades före detta av andra kollegor att inte underteckna något som jag inte instämde med och inte gjorde det. Om jag hade undertecknat detta skulle de kontakta HR omedelbart för att ta detta vidare. Men jag nekade att underteckna någonting.

Från och med när jag meddelade mitt meddelande ändrade min chef min personalrecension till det värsta möjliga, som från A till D där A är bäst. Ursprungligen fick jag en C av en av de andra cheferna - till vilken chefen tilldelade mig en D. . Jag överväger starkt att få en läkaranteckning i hopp om att jag inte behöver arbeta med dessa skift eftersom jag lider av allvarlig ångest av allt detta. Detta är skadligt för min hälsa och jag känner mig sjuk och orolig att gå till den arbetsplatsen.

Jag har några återstående skift, även om jag är säker på att chefen kommer att sparka mig på grund av dessa "misstag / fel".

Jag vet att det var länge att läsa men jag skulle vara så uppskattande för någon om de kan hjälpa mig.

Jag vill aldrig åka dit igen om någon kan ge mig råd om vad jag ska göra, jag skulle vara mycket tacksam. Jag överväger starkt att inte vända mig till de återstående skiften, även om det här ser väldigt dåligt ut från min sida. Och även om detta företag aldrig skulle ge mig en bra referens i framtiden, vill jag inte få sparken, särskilt eftersom jag tidigare har sagt upp mig.

Ska jag gå till en läkare? Ska jag skicka HR själv? Ska jag inte bara gå upp till återstående skift?

Om du är frånvarande via sjukdom uppmanas du vanligtvis att ringa in, och jag har bevis, dvs. en inspelad konversation av chefen som säger att han inte tror på mig.

Tack.

-M

Förtydligande: Efter konstruktiva svar från alla som har postat i den här tråden kommer jag inte tillbaka till det helvetet. Jag kommer att söka medicinsk hjälp med de frågor som jag går igenom för att få mig själv undantagen från att arbeta den återstående perioden. Stort tack till alla som har svarat / hjälpt Jag uppskattar uppriktigt den tid och ansträngning ni alla har gjort för att hjälpa mig x

Kommentarer är inte för längre diskussion;den här konversationen har [flyttats till chatt] (https://chat.stackexchange.com/rooms/78751/discussion-on-question-by-mihay10micox-employer-is-trying-to-fire-me-after-i-hav).
För mycket information.Varför bryr du dig om de sparkar dig?Åtminstone i USA är det oftast en bättre affär att få sparken (kan gå på arbetslöshet etc.) i motsats till att bara sluta.Och du skulle inte ha uppsägningstiden.Är det bara "skamfaktorn?"
Att få sparken är en stor röd flagga på CV: n: vad gjorde du så illa att de valde att sparka ut dig ?!Att avgå kan säljas: Jag valde att lämna för att jag ville, kanske till och med att de ville att jag skulle stanna.@mxyzplk
Två svar:
user1666620
2018-06-11 00:46:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om det är så de behandlar dig när du avgår, finns det ingen anledning att vänta på uppsägningstiden. Du behöver inte oroa dig för att inte få en referens eftersom deras behandling (missbruk) av dig visar att du inte kommer att få en. Rädsla inte för en negativ hänvisning eftersom det kan vara skäl för ärekränkning.

Som du är i Storbritannien:

https://www.gov.uk/taking- sjukskrivning

Den här regeringsinformationssidan indikerar att en anställd ringer sjuk sju dagar i rad innan han kräver sjukintyg. Använd detta för dina återstående skift.

tack så mycket för den fortsatta hjälpen.Jag är ledsen om jag försummat nämna detta, men för de återstående kontrakterade skift som jag måste arbeta är de över en 7-dagarsperiod, i vilket fall skulle jag kräva ett sjukintyg tror jag?
@mihay10micox inte säker på att jag förstår helt.Säger du att du måste arbeta mer än sju skift?Jag skulle inte oroa mig för att vara ärlig.Du har redan sagt att de tänker sparka dig helt enkelt för att du avgick, så det är till stor del irrelevant vad du gör.De visar inte någon lojalitet mot dig, så du behöver inte visa dem någon lojalitet.
Ledsen om jag gjorde detta oklart.Jag måste jobba ytterligare ett par skift fördelat på 12 dagar.Min avgång skulle officiellt träda i kraft efter det senaste skiftet i slutet av 12-dagarsperioden.Om jag ringde in sjuk som du hade sagt skulle det bara täcka mig i 7 dagar afaik, där jag skulle behöva 12. Tack för din hjälp btw jag uppskattar verkligen det.Om jag får fråga dig - ska jag få en medicinsk anmälan för att säga att jag på grund av min ångest / panikattack inte kan arbeta.
@mihay10micox Ta de sju dagarna lediga från arbetet och om du känner för det ska du prata med en läkare om du har råd att göra det.Det spelar ingen roll vad som händer just nu.Från deras behandling av dig kommer du inte att få en referens.Det är ingen mening att arbeta i en miljö som orsakar medicinska problem.På allvar, gör bara det som är bäst för din hälsa och bry dig inte om dem längre.Du har inget att vinna på att stanna där än kanske lite pengar, men det är inte värt att stressa.
Tack så mycket för ditt råd - förhoppningsvis om en av mina kollegor hämtar en av de skift som jag har kommer perioden mellan två skift att vara 7 dagar som täcker mig från länken som du har angett.Jag uppskattar verkligen den hjälp / vägledning du har gett mig.Om jag kunde rösta ditt inlägg skulle jag :) Tack igen :)
@mihay10micox inga bekymmer, hoppas det fungerar för dig.
Jag meddelar dig vad som händer om du vill :) Tack för vänliga ord och råd :)
@user1666620 Hon kommer att få en referens.Och om den hänvisningen innehåller något negativt, kommer alla anställningsadvokater bara vara glada att få dem att betala.
gnasher729
2018-06-11 02:02:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lämna inte bara. Du har meddelat och bör arbeta till slutet av din uppsägningstid. Om du blir avskedad slutar du arbeta när de säger till dig och du kan sedan ta en advokat eller gå till medborgarrådgivaren för att få lön till slutet av din uppsägningstid. Om du bara lämnar ger du upp dina rättigheter och det kan ha nackdelar för arbetslöshetsförsäkringen. Om du har medicinska problem är det en bra tid att få en sjuknot från din läkare och ta hand om din hälsa.

Om du går till jobbet och har problem kan du självklart gå direkt till HR och diskutera det med dem. Inte så mycket för att få resultat utan för att komma bort från din chef. Och om din chef får dig att må dåligt kan du få HR att må dåligt.

Tack för ditt svar.Som referens är jag högskolestudent.När det gäller arbetslöshetsförsäkring skulle jag inte ansöka om det.Jag vill hellre söka ett annat jobb eller ta en paus från arbetet.När det gäller sjuknoten är jag definitivt överens om att jag ska söka hjälp.Jag vill bara lämna de har behandlat mig hemskt.Det här är bara ett deltidsjobb som inte är relevant för min majoritet eller karriär i framtiden.Jag är verkligen osäker på vad jag ska göra.: '(
"När det gäller arbetslöshetsförsäkring skulle jag inte ansöka om det."Inse det inte för HR.Jag vet inte hur saker och ting fungerar i din jurisdiktion, men i mina fall skulle HR stoppa allt detta nonsens om att sparka dig under din uppsägningstid om de trodde att du skulle ansöka om arbetslöshetsförsäkring om de fick sparken.Det beror på att där jag är belägen.Att säga upp ger dig inte arbetslöshetsförsäkring, men att få sparken gör det.Plus att få arbetslöshetsförsäkring höjer premierna som företaget måste betala.Så om du kvalificerar dig för det (kanske du inte gör det), men låt dem inte gå av kroken genom att säga till dem att du inte kommer att göra det.
Jag känner inte till arbetslagar i andra länder.I mitt land är det bättre att få sparken.Om du får sparken får du ersättning (enligt lag och kan under vissa omständigheter vara så mycket som ett helt lön).Om du slutar går du iväg med bara de arbetade dagarna och de återstående friktionsdagarna du inte tog.(ibland om du är i gott skick med ledningen kan du "be om att få dig sparkad" och få den ersättningen. Detta gäller särskilt när företaget förbereder uppsägningar).Varför vill den här personen inte få sparken?Är det en fläck i din läroplan?


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...