Fråga:
Hur kan jag be min chef att överväga kostbegränsningar när jag beställer lunch till kontoret?
Trish
2019-09-02 00:58:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min chef beställer ibland lunch för hela teamet på vårt kontor. Det serveras alltid buffé.

Jag har celiaki och kan därför inte ha något som innehåller gluten. Varje gång han gör det här är det enda jag kan äta sallad. Förra gången frågade jag honom om det fanns några glutenfria alternativ tillgängliga att beställa. Hans svar var att han inte skulle gå ut för en person.

Vad skulle vara det bästa sättet att ta upp frågan med min chef? Helst skulle min chef beställa med tanke på min kostbegränsning och begränsningar / preferenser för hela laget.

Jag känner inte till några lagar som skulle gälla här, men bara om det finns det skulle en platsmärke hjälpa till.
Berättar han alla att han gör detta i förväg?Om jag vanligtvis tog in min lunch skulle jag vilja veta det.
Tre svar:
Gregory Currie
2019-09-02 04:21:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du tog upp det och han gav dig svar. Vilket inte var ett bra svar, inte det du hoppades på.

Om du känner till cateringföretaget, försök se om de har några glutenfria alternativ i menyn. Din chef kanske tror att han måste ordna lunch från en separat plats, vilket kanske inte är fallet.

Annars måste du ta med lunch hemifrån.

Om det är en pizza-, under- eller smörgåsbutik kan det vara ett problem.
@Harper där jag bor, de flesta av dem har glutenfria alternativ de kan använda om du ber om dem.De kan till och med vara din bästa insats;de kan bara byta ut degen och då fungerar allt.
@Erik, tyvärr kan de inte "bara byta ut degen".Med celiaki kan även en liten mängd gluten ha allvarliga resultat, och smörgåsbutiker har vanligtvis smulor av glutenmaterial överallt med allvarlig risk för korskontaminering.https://glutenfreecuppatea.co.uk/2019/06/26/gluten-free-bread-at-subway/ "när jag hade en tunnelbana kommer jag ihåg att de borstade smulorna i salladen / köttet ... jag hade sällan en sub somhade inte en slumpmässig bit mat jag bad inte om att aldrig ta hänsyn till smulor. "
Allt detta kan vara sant, men det är sekundärt.Jag litar på att OP är medveten om risken för kontaminering och kan utföra sin egen bedömning.Celiac blir mer förstått, så förhoppningsvis förbättras situationen för dem som lider.
Uppröstade;Ibland har jag också det här problemet, även om det i mycket mindre grad än OP;intolerans mot skaldjur och diabetes.Mitt val är att ta med egen mat eller gå utan lunch (eftersom brittiska cateringföretag ofta ordnar en buffé så att den ser fin ut, oavsett innehåll).+1 för _ ta med din egen lunch_.
さりげない告白
2019-09-02 06:27:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Istället för att be din chef att vidta åtgärder för att hjälpa dig, ta det intiativa och hitta lösningarna själv och presentera dem för din chef.

Han sa att han inte skulle gå ut ur hans sätt för en person. Han är inte van att tänka på glutenfria alternativ, och att leta upp det skulle kräva en investering av tid från hans sida.

Så du kan ge ett förslag på ett lunchalternativ som skulle fungera för dig, och alla andra. Om det är lätt att beställa, något som alla skulle tycka om, och inom samma prisklass kan din chef mycket väl ta ditt förslag.

När du ber om en tjänst i detta avseende, se till att göra det som lätt att implementera som möjligt. Om han till slut ändå vägrar att ändra sin vanliga ordning, acceptera dock hans beslut med respekt. En gratis lunch är inte värt att förstöra ditt förhållande till din chef.

Att ta hand om en person med ett allvarligt medicinskt tillstånd är inte en "tjänst", det är en laglig skyldighet enligt lagstiftning om diskriminering av funktionshinder i många jurisdiktioner.Varje mathändelse jag har varit på, det finns separata tallrikar med glutenfria måltider (beställt i förväg), beredda separat och klamrade fast.
Jag vill bara påpeka att till exempel att lyfta fram denna diskriminering för HR är det snabbaste sättet för dessa gratis luncher att sluta, och OP är "den där killen".(Föreslår inte att du säger att de ska gå till HR, jag påpekar bara det).
gnasher729
2019-09-02 13:25:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du tog upp det. Dina chefer svarade tydligt hur mycket han värdesätter dig och din hälsa. Allt du kan göra är att notera det och agera därefter. Ingen kan skylla på dig om du värdesätter din chef precis lika mycket som han värdesätter din hälsa.

Om din “chef” egentligen bara är en chef med HR och företagets ägare att svara på, kan du försöka klaga till HR. Resultatet och om du ska göra detta beror på din HR. Bortsett från det, leta efter ett nytt jobb, oroa dig inte för att använda arbetstid för det, underteckna ett kontrakt och lämna sedan med kortast möjliga varsel.

Jag tror inte att chefen bedömer en anställdas hälsa.Om han skulle packa om maten och låtsas att den är glutenfri skulle det vara en annan situation.Jag är inte säker på att du vet hur arbetsmarknaden är för OP, så förslaget att OP skulle sluta eftersom chefen inte tillhandahåller en gratis lunch verkar lite dramatiskt.
Wow, överreagerar mycket?


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 4.0-licensen som det distribueras under.
Loading...