Fråga:
Hur man blir effektivare när man arbetar "ensam" och utan snabb feedback
smith
2015-09-17 00:51:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är van att arbeta (som mjukvaruutvecklare) som en del av team med teammedlemmar som arbetar nära tillsammans, där den tekniska handledaren / ledningen mer eller mindre styr arbetsflödet och interagerar mycket med teamet.

Jag är nu en del av ett team där människorna arbetar separat / självständigt och den tekniska chefen / leaden inte alls interagerar med teamet (utom vid stand-ups).

Jag är inte säker på att denna "inställning" är ganska vanlig eftersom jag inte har stött på den tidigare (jag hade alltid en annan uppfattning om vad ett team är), så jag är inte säker på vad det bästa sättet är att organisera min dag / uppgifter på det mesta produktivt sätt, särskilt eftersom det verkar som om jag inte kommer att få feedback om problem förrän utvärderingstiderna.

Så jag letar efter råd från mer erfarna människor om hur man kan vara mest effektiv när man arbetar i sådana "team . "

Du pratar om "stand ups" vilket innebär att du gör någon form av smidig utvecklingsprocess. Normalt skulle det innebära dagliga stand up-möten. Är så fallet här? Eller träffas du mindre ofta? Förutsatt att du vet vad du kommer att arbeta med nästa dag, verkar det som om du bara behöver veta vad du behöver från ledningen för den dagen av ansträngning. Behöver du verkligen feedback mer än dagligen på allmän basis? I motsats till enstaka oväntade vägspärrar som dyker upp mitt på dagen?
@JustinCave: Vi gör dagliga standups och det är ENDA interaktion med handledaren där hon antecknar. Det finns en eftersläpning men inte allt är "klart" och olika saker dyker upp under dagen. Eftersom det inte finns mycket "teamarbete" är det svårt att förstå de andra medlemmarnas produktivitet att jämföra. Något som nämns i standup som gjort för allt jag vet kan ha avslutats på 5 minuter eller 5 timmar
@JustinCave: Det handlar inte om feedback mer än en gång dagligen. Det är INGEN feedback förrän den faktiska utvärderingen. Som nämnts finns det ingen verklig interaktion med handledaren / leaden
Jag försöker fortfarande förstå exakt vad du frågar. I din första fråga låter det som om du säger att "utvärderingstider" är "under stand-ups". Nu låter det som om du säger att det inte är fallet. Vilka är "utvärderingstiderna" om inte stand-ups? Om du har ett problem som blockerar dig och du säger att du väntar på en upplösning i stand up, vad händer? Varför behöver du veta om någon annans slutförda uppgift tog 5 minuter, 5 timmar eller 5 dagar så länge den är klar?
@JustinCave: 1) utvärderingstiderna är de periodiska prestationsutvärderingarna varannan månad 2) under stand-ups noterar ledningen vad vi jobbar med (om hon inte deltog hade hon ingen aning så långt jag kan berätta om vad vi jobbar med) 3) Jag nämnde tiderna för någon annan att använda dem som referens för min prestation. Jag kan inte förstå min produktivitet eftersom jag inte riktigt vet vad de andra medlemmarna arbetar och svårigheten (på grund av att teamet inte verkligen arbetar nära)
Så är problemet att du inte förstår din produktivitet jämfört med andra teammedlemmars produktivitet? Eller är problemet att du har tekniska problem / utmaningar som du behöver hjälp från början för att lösa som inte löses i tid?
@JustinCave: ja om produktivitet. Jag är förvirrad över hur jag presterar och vad jag skulle behöva göra för att gå vidare i mitt jobb. Eftersom den enda interaktionen med handledaren / ledningen är efter det att dvs när utvärderingen är klar ser jag inte hur jag kan arbeta med mig själv
@JustinCave: Jag nämnde de andra gruppmedlemmarnas prestationer som ett sätt att dra slutsatser av mig själv eftersom vi inte pratar om vi är ledaren / handledaren
OK. Så ditt problem är inte din förmåga att vara produktiv. Din produktivitet lider inte eftersom du inte får feedback för att lösa tekniska problem i tid. Ditt problem handlar enbart om dina prestationsutvärderingar och hur du samlar dina kollegers produktivitet? Hur ofta är "var x månad" i verkligheten? Månatliga resultatutvärderingar är ganska annorlunda än, säg, årliga utvärderingar, men båda skulle vara "varannan månad".
@JustinCave: 1) Rätt, men även om det fanns ett produktivitetsproblem med denna inställning skulle jag inte veta det 2) Var fjärde månad
Jag har förmodligen fel, men jag kan inte förneka att jag har en känsla av att du faktiskt vill (kanske omedvetet) att kolla om ut kunde fungera lite mindre utan att bli straffad. Eftersom du inte har mycket information känner du dig tvungen att arbeta mer (bara om alla andra jobbar hårt). Gissa vad? Det är exakt chefsplanen.
@Mandrill: intressant punkt. Jag är intresserad av två saker: 1) känner till mina framsteg för att kunna "pressa" för befordran / höja inom en snar framtid 2) se till att jag håller balansen i mitt arbetsliv för nu är det lite trassligt eftersom jag tror att jag ägnar mer tid och jag är fortfarande inte säker på om detta ens märks / uppskattas
Två svar:
Francine DeGrood Taylor
2015-09-17 02:29:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har arbetat i sådana miljöer tidigare. Nyckeln till att överleva och blomstra är förmågan att vara självstyrd. Det slutade med att jag inte fick mitt kontrakt förnyat i den sista head-down butiken där jag arbetade. När jag bad dem om feedback sa de till mig att jag "ställde för många frågor" och att jag inte jobbade med saker på egen hand.

Jag motverkade "Jag gjorde allt du bad mig göra" och de sa att jag inte valde buggar från deras Bugzilla-banker för att arbeta med mig själv. Det var det vanliga sättet att de fick sina uppdrag.

Det gav mig golvet. Jag sa "men du sa aldrig till mig att jag skulle göra det" och de sa "det borde ha varit uppenbart (för någon intelligent människa)".

I efterhand var det uppenbarligen inte en bra match för mig, och de behövde ha en bättre förståelse för hur man kommunicerar. Vid de flesta av de jobb jag har gjort skulle du aldrig bara tilldela dig själv arbete, särskilt i en miljö som fakturerade sig själv som "Agile". Jag fick mina uppdrag från premiärminister eller teamledaren. (BTW, de, precis som ditt företag, hade ingen interaktion förutom den dagliga femton minuters standup.) Det har aldrig ens tänkt mig att jag inte gjorde något som de förväntade mig att göra eller att teamledaren var irriterad över att behöva berätta mig vad jag skulle göra. På vissa sätt, min dåliga. Men mer, deras dåliga, IMO.

Nyckeln för dig blir att få dem att vara i förväg med sina förväntningar. Berätta för din handledare att du verkligen vill bli en nyckelproducent. Fråga vem några av avdelningens superstjärnor är och ta reda på vad som gör dem till "stjärnor" i hans ögon. Det kommer att berätta vad du behöver göra för att få hans godkännande och en bra prestationsbedömning.

Ofta är människor inte vana vid att ens tänka på i en nedåtgående, inte särskilt kommunikativ miljö. sådana saker. De vet vad de gillar men de vet inte hur de ska formulera sina värderingar eller hur man kan leda andra att passa in i organisationens förväntningar.

Olika organisationer, som olika maskiner, har olika gränssnitt som du måste ansluta till. Om du ansluter till en port som fungerade för den gamla maskinen kanske du undrar varför ingenting fungerar.

Lita inte på att de berättar om du gör vad du behöver vara. Du måste vara proaktiv och ärlig. Fråga "vad kan jag göra för att förbättra"?

Och en sista sak. Du säger att du har arbetat i ett team fram till nu, och det låter som om det här är din första upplevelse med head-down. Du måste bestämma om det här är rätt miljö för dig. Personligen hatar jag nerifrån. Det får mig att känna mig isolerad och osäker. Jag är en lagspelare och jag tycker om att vara en del av ett lag och jag behöver feedback på mina prestationer.

Det finns andra som älskar självständighet och brist på distraktion. Inget sätt är bättre ... du behöver bara bestämma vad som passar dig bättre. Ge det en chans och ge det ditt bästa, men om du bestämmer dig för att det bara inte är den arbetsmiljö du är bekväm i, leta efter något annat. Det kommer att vara det bästa beslutet för både dig och dem.

Jag har aldrig hört talas om termen "neråt" förut. Är det ett bokstavligt uttalande? Att också be om sådan feedback i en sådan miljö speglar det inte dåligt? Jag menar om de förväntar sig att du inser saker själv som du nämnde.
"eller att teamledaren var irriterad över att behöva berätta för mig vad jag skulle göra" skulle den typen av bly ge sådan feedback?
Heads-down (som jag har hört det) hänvisar vanligtvis till en ganska icke-samarbetsvillig miljö. Varje person arbetar isolerat så mycket som möjligt, med ett minimum av tid på att interagera med kollegor.
Lilienthal
2015-09-17 02:16:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad du beskriver är förmodligen en variation av en smidig programvaruutvecklingsmetodik. Det finns en miljon olika implementeringar men dagliga stand-up-möten är ett vanligt tema. De finns för att uppdatera teamet om dina tilldelade uppgifter för att övervaka framsteg, identifiera problem och upptäcka stora blockeringsproblem tidigt i utvecklingen (när de är lättare att reagera på eller fixa).

Under dessa dagböcker bör du antingen tilldelas saker att arbeta med under dagen eller välj dina egna uppgifter. Du ger feedback om dina framsteg nästa dag. Om planeringen är korrekt och inga problem upptäcks kommer de flesta att ha lite att säga eftersom deras uppgifter gjordes och de är redo för nästa omgång.

Om du känner att du är i mörkret om din prestation och vill ha feedback är svaret enkelt: be om det . Skicka bara ett mejl till din chef och fråga om du kan planera ett möte för att diskutera dina resultat och mål för det kommande året. Bra chefer kommer att ta initiativ till mötena själva, men om de inte gör det, eller om det är planerat för långt i framtiden är det helt rimligt att be om ytterligare feedback.

När det gäller dina kollegor: deras prestationer är egentligen inget bekymmer för dig. Som medarbetare har du inte perspektivet på deras dagliga uppgifter som deras chef kommer att ha eller någon annan information som du behöver för att exakt uppskatta deras prestanda. Fokusera på ditt eget arbete och sträva efter att utmärka dig oavsett vad dina kollegor gör.

Jag ville inte nämna det för att vara ärlig, men jag känner mig inte riktigt bekväm för att fråga något möte med ledaren / handledaren. Jag menar att vi inte interagerar alls under veckan ...
Jag är också orolig för att detta möte för ytterligare feedback kan få mig att se att jag inte kan utvärdera mig själv (vilket är sant) men jag vet inte om det kommer att återspegla mig negativt.
@smith Jag har ändrat mitt svar. När det gäller att be om feedback: det är verkligen det enda rimliga alternativet här. Speciellt om du är ny i teamet eller företaget är det helt rimligt att fråga hur du har gjort, vad din chef / chef vill att du ska förbättra och hur ett framgångsrikt år kommer att se ut. Jag kan inte riktigt erbjuda mer råd än att komma över tvivel om detta och artigt be om input. Om du inte har anledning att tro att chefen kommer att reagera som en sovande drake som inte borde vara ett problem.
Jo det är problemet. Eftersom vi inte interagerar alls har jag ingen aning om vad hon tycker eller hur hon reagerar. Jag tycker att det är konstigt här ingen interaktion alls. Har aldrig hänt mig förut


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...